Tornooi U15/U18/U21+ - Deinze (20 april 2019)


Groepsfoto's U15:

Verslag:


In de voormiddag had ik de eer om onze vaste drie U15-ers te coachen, en voor het eerst ook 100% aan medailles mee te brengen, alvast bedankt aan Henk om in te springen als er meerdere judoka's op de tatami stonden, alsook een deel van het verslag aan te vullen !

Niels Van Renterghem vocht in een poule van 4. Hij was niet in zijn gewoonlijke goede doen en vocht nogal passief. Hij verloor zijn eerste kamp door te gemakkelijk mee te rollen op een drop seoi nage. Hij startte wel sterk in zijn tweede kamp, waar hij wazari voor stond, maar door een counter op een zwakke ko uchi gari verliest hij alsnog zijn match. De derde kamp won hij vlot met de ashi bari gevolgd door houdgreep en zo eindigde hij toch nog derde.

Bij Axl Varewyck waren ze met zijn zessen, dus eerst poules overleven om in de tabellen te komen. Zijn eerste kamp wist Axl zijn tegenstander al gauw te werpen met een Tani Otoshi, waar hij een wazari voor scoorde. Zijn tegenstander vocht verbeten terug, maar Axl verdedigde goed en liet mooi grondwerk zien, waar hij echter niet mee scoorde. De tweede tegenstander was een harde noot om kraken, Axl kwam al gauw een wazari achter met een drop seoi nage, waarna hij de ene aanval na de andere inzette en hierbij toch slaagde om zijn tegenstander te werpen, wazari. De scheids geeft die jammer genoeg (zelfs met protest van een hoekscheids) aan zijn tegenstander. Niet getreurd, ťťn gewonnen kamp was voldoende om in de eindtabel te komen. Axl kende zijn tegenstander voor de halve finale (zijn zwart beest) en besloot om voluit te gaan, bij een drop seoi nage die hij doet rolt hij verder uit op de rug en de scheids ziet hier een beweging in van de tegenstander en Ippon tegen. Toch knap gevochten en voor het eerst in de U15 op het podium als derde.

Luka Van Renterghem vocht in een sterk bezette poule van 5. Hij vocht heel verdienstelijk maar verloor zijn twee eerste kampen tegen de Oostvlaamse kampioenen van de -55kg (counter op o soto gari) en de -60kg (soto maki komi). Hij won daarna vlot zijn 2 laatste kampen met een koshi guruma gevolgd door houdgreep en zijn laatste kamp met een mooie Sasae Tsuri Komi Goshi gevolgd door een kanteltechniek en houdgreep. Luka eindigde op een dik verdiende 3de plaats.

Na het snel heen en weer naar huis vliegen over de middag, net op tijd terug om Tom Dillen te coachen in de U21+, hierbij zijn zelf geschreven verslagje :

"De -90 niet gehaald. Dus het was kampen bij de zware mannen. We waren met 6 in de reeks (eentje van 104kg die erbij werd gezet) en werden dus opgedeeld in 2 poules van 3. 1 keer winnen had voldoende geweest.
De eerste kamp kon ik mijn mannetje staan. Nam initiatief en probeerde wel wat te realiseren. Uchi Mata ingekomen, die zat niet goed en ik maakte de fout om terug te keren. De weg lag open voor de tegenstander om te counteren. Kamp verloren.
Tweede kamp was tegen de man van 104kg. Hier kon ik mijn wil wat opleggen. Dominant in mijn positiespel waardoor ik tot drie keer toe Ura Nage kon inkomen... de ervaring ontbrak wat waardoor deze geen punten opleverde. Bij de derde poging verloor ik de grip en gleed uit... de tegenstander moest maar een voetje zetten en scoorde ippon."
Woordje van de coach: Tom had op beide kampen zeker de bovenhand naar kumikata en kuzushi (het positiespel zoals hij zelf zegt). De uitvoering van de worpen liep niet 100% waardoor Tom iets meer op kracht werkte en dit is niet evident met tegenstanders van 100kg. Een klein detail, waar op de volgende wedstrijd kan aan gewerkt worden, zal zeker tot resultaat leiden. Ik heb alvast knap judo gezien !

MichaŽl.


MichaŽl Varewyck


Terug