Internationaal Tornooi U15 - Izegem (3 maart 2019)


Groepsfoto:Verslag:


Met drie naar de U15 in Izegem: Axl Varewyck, Niels Van Renterghem en Luka Van Renterghem; voor alle drie is het hun eerste grote tornooi.

Na de weging starten de eliminatiepoules :

Niels neemt een vliegende start. Hij maakt van zijn eerste twee tegenstanders brandhout. De eerste werpt hij met een technisch perfecte Harai Goshi en ook de tweede tegenstander gaat er onder maar deze keer met O Soto Gari. Niels eindigt eerste in zijn eliminatiepoule en mag dus door naar de eindtabel.

Luka verliest zijn eerste kamp, maar weet er vervolgens eentje te winnen tegen een Engelsman met Koshi Guruma gevolgd door een houdgreep. Zijn laatste kamp moet Luka echter weer de duimen leggen. De ene gewonnen kamp blijkt niet voldoende om door te schuiven naar de tabellen. Jammer.

Axl begint eveneens goed aan zijn kamp, een Drop Seoi Nage en Waza Ari. Even later een overname en terug Waza Ari, maar de videoref twijfelt en laat deze wegwaaien, terug Hajime, een Drop Seoi Nage en voor de tweede maal de kamp winnen. Zijn tweede kamp moet Axl echter tegen een Engelsman zijn meerdere erkennen. Blijkt vervolgens dat alle kampers in Axl zijn poule van elkaar gescoord hebben en dus een volledige ex-aequo hebben. Hierop moet de poule hervochten worden, zonder succes voor Axl want nu verliest hij beide kampen.

Dus enkel Niels door naar de finale reeks. Hij kampt zijn eerste wedstrijd tegen de Nederlander Jonas van Dijk en krijgt twee maal Waza Ari tegen op Drop Seoi Nage. De Nederlander verliest daarop de volgende kamp tegen de Franse kampioen en latere winnaar van de finale. Geen herkansing dus voor Niels.

Conclusie : het internationaal tornooi van Izegem was een tornooi van een heel hoog niveau met 11 nationaliteiten. Niettegenstaande we heel mooi judo hebben gezien van onze judoka's zullen ze nog een tandje moeten bijsteken op training. Hopelijk resulteert dit volgende keer in een medaille/podiumplaats.


MichaŽl Varewyck & Henk Van Renterghem


Terug