Tornooi U15/U18/U21+ - Moorsele (6 april 2019)


Groepsfoto:Podiumfoto's:Verslag:


Bij de weging bleek dat de broertjes Luka en Niels Van Renterghem beiden in een zwaardere gewichtsklasse aan de slag mochten: Niels in de -55kg (poule van 3) en Luka in de -60kg (poule van 5). Axl Varewyck was ook 3kg bijgekomen maar bleef nog nipt in "zijn" -42kg, waar zich 19 (!) judoka's aandienden.

Niels mocht in zijn eerste gevecht aantreden tegen de vice-belgische kampioen. Hij ontweek mooi een hele reeks drop-seonage's maar kwam er zelf niet toe om aan te vallen en hij liep 3 strafpunten op en werd dus uitgeschakeld. Revanche in zijn 2de gevecht dat hij vlot won met spectaculaire Ippon na een schakeling van o-uchi gari naar ko-uchi gari en harai-goshi. Daarmee haalde hij ook de 2de plaats.

Luka ging furieus aan de slag en won vlot zijn twee eerste kampen met koshi guruma en overgang naar houdgreep. De derde tegenstrever bleek echter te sterk en Luka verloor met houdgreep. Zijn vierde kamp won Luka opnieuw vlot met koshi guruma en houdgreep en hij verzekerde zich zo van de 2de plaats.

Axl mocht starten tegen de regerend Belgisch kampioen, de beslissing werd genomen om onmiddellijk aan te vallen vanaf er een goede kumikata was om de tegenstrever geen kans te geven om in te komen. Axl wierp op een haar na de Belgisch kampioen, maar werd daarna jammer genoeg gecounterd. De eerste kamp in de herkansingen liet Axl zien wat hij in huis had, scoorde met een drop seoi nage links een waza ari, nam de tegenstrever 2 maal in houdgreep voor net 9 seconden. Daarna een scoreloze worp, maar een houdgreep van 10 seconden en Ippon (Waza ari awesete ippon)! Ook de kamp voor de derde plaats had Axl de bovenhand en scoorde vlot een Waza Ari met Uchi mata, vocht mooi door op de grond en liet zien wie de baas was. Bij een Matté echter riep één van de hoekscheidsen plots Wacht wacht .. Er kroop een peuter over de mat, de scheids in het midden had de peuter echter niet gezien en riep hajimé. Axl nog in de ban van de peuter had dit niet gehoord en werd geworpen door zijn tegenstander en weg derde plaats. Goede les om enkel naar de centrale scheids te luisteren.

Na een intensieve dag, toch een mooi resultaat met 2 tweede plaatsen en een vijfde plaats. Hopelijk hetzelfde of een beter resultaat op de Bekers van Deinze op paaszaterdag!


Michaël Varewyck & Henk Van Renterghem


Terug