Vlaams Kampioenschap Jeugd - Tielt (9-10 februari 2019)


Verslag (met dank aan Henk Van Renterghem):


Na hun 3de plaats op de Oostvlaamse kampioenschappen U15 namen Luka en Niels Van Renterghem op 10 februari 2019 deel aan de Vlaamse Kampioenschappen in Tielt. Na wat perikelen met de weging, gelukkig was coach Dirk alert, konden Niels 49,8kg en Luka 54,6kg aantreden in respectievelijk de -50kg en de -55kg.

Voor Luka was het snel voorbij - na 30 seconden liet hij zich verrassen door een Koshi Guruma - nochthans zijn favoriete techniek. Zijn tegenstander verloor zijn 2de gevecht en dus geen herkansing voor Luka.

Niels won vlot zijn eerste kamp na 60 sec met Ippon uit een counter op O Uchi Gari; hij won ook zijn tweede kamp met Ippon na 15 sec, na een schakeling van Uchi Mata naar Harai Goshi gevolgd door houdgreep. In zijn 3de kamp verloor Niels met Ippon, na een mooie Drop Seoi Nage van de kampioen van West-Vlaanderen (en latere finalist). Daardoor ging Niels door naar de herkansingen. Hij won de eerste daarvan vlot met Ippon (Ko Uchi Gari) zijn eerste herkansing. In zijn 5de kamp van de dag kampte hij voor een plaats in de kamp voor brons. In een gelijk opgaande kamp kwam Niels op voorsprong na Waza Ari uit O Soto Gari maar hij verloor alsnog de kamp op een Harai Goshi gevolgd door houdgreep. Al bij al een mooi resultaat voor Niels - 7e plaats.Terug