Internationaal Tornooi - Ingelmunster (5 maart 2022)


Foto

Verslagje:


Zaterdag 05/03 trok Judoschool Merelbeke met 3 judoka's naar het internationaal druk bezette tornooi van Ingelmunster. Voor de U15 Stan Van den Heede -42kg en Ward Van de Walle -34kg. De U18 werd vertegenwoordigd door Axl Varewyck in de -66kg.

Stan had een slechte start en verloor zijn eerste kamp tegen een Waalse judoka en werd doorverwezen naar de herkansingen. In die herkansingen heeft Stan zich deftig herpakt en vocht een veel betere kamp maar moest alsnog het onderspit delven.

Als tweede kwam Ward aan de bak, de -34 was een poule van 4 judoka's. De eerste kamp tegen een Duitse tegenstander werd gevochten tot anderhalve minuut in de Golden Score, waar Ward verloor door een derde strafpunt. De tweede kamp was ook geen succes tegen een voor Ward gekende tegenstander. De derde kamp kon Ward echter naar zich toetrekken en behaalde zo een verdienstelijke derde plaats. Huiswaarts met een medaille en een stevig werkpuntje .. (knipoog naar Ward).

In de namiddag mocht Axl aantreden. De eerste kamp verloor Axl tegen een judoka uit het Waalse Jambes, deze werd in deze grote tabel echter zelf gewipt in de kwartfinale, zodus geen herkansingen voor Axl.

Hopelijk volgende week in Sint-Truiden meer succes !

Daags nadien gingen twee van deze competiteurs, Ward en Axl, alsook Kobe NoŽl aan de slag op de stagedag bij Ilse Heylen, hier werd een dagje hard getraind en veel plezier gemaakt, volgende stagedag is op 20 maart. Onze Merelbeekse judoka's U15 en ouder zijn hier steeds welkom. Wil je meer informatie (of in te schrijven) mag je me dit altijd vragen (MichaŽl, papa van Axl).

MichaŽl Varewyck


Terug