Tornooi - Moorsele (2 april 2022)


Foto

Verslagje:


Vandaag traden we aan met 5 judoka's. Bij de U15: Ward Van de Walle (-34kg) en Noa Coghe (-42kg). Bij de U18 en ouder (groen en blauwe gordels) waren dit Kobe NoŽl (-66kg) en Axl Varewyck (-73kg), en last but not least ook bij de U18 en ouder (bruine en zwarte gordels) nog Arne De Wulf (-73kg).

U15
Ward mocht de spits afbijten, geloot in een poule van 4 had Ward 3 kampen voor de boeg, de eerste twee wedstrijden trok Ward met overmacht naar zich toe, in zijn derde kamp liet hij zich echter verrassen en left zo beslag op de tweede plaats. Terwijl Ward zijn laatste kampen vocht, begon ook Noa aan zijn reeks, dit in een tabel met zeven deelnemers. De eerste kamp moest Noa de duimen leggen tegen de latere finalist, echter in de herkansingen liet Noa zien wat hij waard is en won zijn twee kampen in de herkansing met een derde plaats tot gevolg.

U18 en +, 2de & 3de kyu
Na de U18 mocht Axl voor het eerst aantreden in de -73kg in een tabel met 10 judoka's en dit na een tweetal blessureweken. De tijdelijke rust had blijkbaar goed gedaan, de eerste ronde was Axl vrijgeloot waarna hij vlotjes drie kampen afrondde met een ippon en zo de gouden plak mee naar huis nam. Vervolgens kwam Kobe in actie in de -66kg, wat voor hem ook een nieuwe gewichtscategorie was, op een tabel van 6 man. Kobe verloor echter zijn eerste kamp en later ook zijn herkansing, maar heeft als eerstejaars hier een belangrijke les geleerd.

U18 en +, 1ste kyu en hoger
Als laatste van de dag kwam Arne in actie in de -73kg, na een week ziekte en duidelijk niet in topconditie, maar aangemoedigd door zijn supporters toch op de tatami. Arne verloor zijn eerste kamp van een sterke tegenstander en latere finalist en mocht dus door naar de herkansingen, hier won Arne drie kampen op rij en nam eveneens de bronzen plak in ontvangst.

Mooi resultaat met 4 podiumplaatsen op 5 deelnemers.


Ook vernoemenswaardig is de selectie van enkele Merelbeekse judoka's voor het Oost-Vlaams Judoteam om zich te demonstreren op het BK per ploeg U15 en U18 op 1 mei a.s.
U15 geselecteerd :
-34kg Van de Walle Ward
-34kg De Wulf Lorn
U18 geselecteerd
-66kg Varewyck Axl
-81kg Van Renterghem Luka
Ook proficiat voor deze selectie !

MichaŽl Varewyck


Terug