3de Internationaal tornooi te Ingelmunster


Ingelmunster, 29 september 2007

Met drie judoka's, een coach en een supporter vertrokken we 's middags naar Ingelmunster. Al gauw werd duidelijk dat dit inderdaad een internationaal tornooi was met Fransen, Engelsen en Nederlanders (en niet de eerste de beste...).

Arne De Wulf en Pieter Cadron zaten beiden in dezelfde gewichtsklasse (-66kg), maar omdat deze categorie druk bezet was, hadden ze genoeg tegenstanders dat ze niet tegen elkaar moesten vechten.
Pieter won zijn eerste wedstrijd met een mooie worp (ippon), maar verloor dan zijn tweede partij en had helaas geen herkansing meer gekregen. Arne won zijn twee eerste partijen met ippon, verloor zijn derde partij (tegen een Fransman) met een houdgreep, en kreeg gelukkig herkansing. Jammer genoeg verloor hij deze.

Bij de dames vocht Nathalie De Pauw (ik dus) in de categorie -57kg. De eerste wedstrijd (tegen een Française) verloor ik met yuko. Gelukkig kreeg ik herkansing en won de tweede wedstrijd (tegen een Nedelerlandse) met yuko, de derde won ik met ippon en de laatste (voor de derde plaats) met forfait. Bijgevolg werd ik derde.

Met z'n drieën keerden we huiswaarts terug, allen tevreden want we konden nu onze matchen analyseren, werken aan onze fouten en onze goede technieken nog verbeteren.

Nathalie De Pauw.

Medailles:


Nathalie De Pauw: 3de Plaats


Terug