Pupillen te Kemzeke (26 oktober 2008)


Uitslagen Pupillen te Kemzeke:

Marjolein Van Gendt: 1e plaats

Arbi Gadbijiev: 2e plaats

Bavo Legiest: 3e plaats


Verslag:

Op zondag 26 oktober trok trainer Bert naar het verre Kemzeke, om er deel te nemen aan het tornooi voor pupillen.
Nu ja, niet hijzelf natuurlijk, maar wel zijn 3 "discipelen" van de dag:
• Marjolein (Van Gendt)
• Bavo (Legiest)
• Arbi (Gadbizijev)
Eveneens van de partij waren 2 ouders (waaronder ikzelf, dus).

Mijn auto kende de weg naar Kemzeke maar al te goed, want daags voordien waren we ook al van de partij geweest op het miniemen-tornooi aldaar. Bij aankomst bleken er ook deze keer geen al te grote aantallen deelnemers (6 poules meisjes, 15 poules jongens), maar er heerste wel een betere (lees ook: luidruchtigere) supporters-ambiance.

Marjolein werd uitgeloot in een poule van twee deelneemsters (de “pluimpjes”), en moest dus maar één keer de tatami op. Van bij het begin had ze goed het overwicht, en dat resulteerde dan ook in een overwinning met 3 Yuko. Wie goed kan rekenen, zal beamen dat Marjolein daarmee de 1e plaats behaalde.

Wat later mocht Bavo zijn ding doen op mat één. Na wat aftasten slaagde hij erin zijn tegenstrever met een zeer mooie voorwaartse worp te vloeren: Ippon! De 2e kamp ging gelijk op, toch moest onze Bavo de duimen leggen met een verschil van 1 Yuko. Ook in de 3e kamp hield hij het mooi de voorziene anderhalve minuut vol, doch verloor hij op punten.

Terwijl Bavo nog aan de slag was, werd Arbi plots opgeroepen op mat twee. Geen tijd om de knie-beschermers aan te trekken, gauw van gordel veranderen en de tatami op! Ook hier een evenwichtige kamp, maar het Koka punt van Arbi maakte wel mooi het verschil: overwinning. De 2e kamp was een “Fusen Gachi” voor Arbi: de tegenstrever kwam niet meer op wegens kwetsuur. In de laatste kamp moest onze kleine Merelbekenaar de duimen leggen op punten.

Met een 1e, een 2e en een 3e plaats keerde de afvaardiging van Merelbeke niet ontevreden terug. Tot op onze volgende afspraak, op 22 november te Evergem!!

Luc VAN GENDT


Terug