Pupillen te Wetteren (4 mei 2008)


Uitslagen pupillen te Wetteren:

Quinten Ramacker, Arbi Qadzjiyev: 1e plaats


Miniemen te Wetteren (4 mei 2008)


Uitslagen miniemen te Wetteren:

Mina Libeer, Michiel Van Gendt, Kjell De Ridder: 2e plaats

Arno De Block: 3e plaats

Mathias Braeckman, Amelie Van Damme: 4e plaats


Verslag:

Onze 4 musketiers (Mina, Kjell, Michiel en Matthias) werden vandaag in Wetteren aangevuld met Arno De Block en Amelie Van Damme. Allen 100% gemotiveerd om nog wat punten te sprokkelen voor het jeugdklassement; niet dat dit echt zo belangrijk is bij de miniemen, maar toch geeft dit een beetje extra `kick'.

Na een demonstratie van Jazzdans van een groep jongeren uit Maldegem, werd de gezamelijke opwarming georganiseerd op muziek door de plaatselijke Wetterse judoclub.

Mina mocht na deze opwarming als eerste van start, en scoorde al vlug haar eerste overwinning van de dag. Bijna terzelfdertijd werd ook Arno opgeroepen voor z'n wedstrijd, waardoor al duidelijk werd dat de Merelbeekse coach van dienst (ik dus) tussen mat 1 en mat 3 zou gaan pendelen. Arno liet zich jammer genoeg verrassen, en kreeg een ippon aangesmeerd, na zelf een yuko gescoord te hebben. Mina haalde ondertussen vrij moeizaam haar tweede overwinning met koka. In de derde match scoorde ze tweemaal yuko, maar moest toch het onderspit delven (ippon tegen).

Arno liet naar mijn gevoel in z'n derde wedstrijd - de tweede heb ik gemist - de mooiste beweging van onze Merelbeekse miniemen zien met een zeer diep ingekomen o goshi (ippon).

Ook Michiel startte nu met zijn poule. Ik merk dat de competitietrainingen echt zijn vruchten afwerpen, want Michiel kombineerde mooi tussen beenveeg en ippon seoi nage, jammer dat dit niet leidde tot puntenwinst; maar toch... De partij bleef tot het einde spannend, en de scheidsrechter besliste dan maar ... in het nadeel van Michiel. De tweede wedstrijd won Michiel met yuko, en in de derde partij haalde hij het met waza ari.

Net hiervoor was Amelie na een zeer mooi gevecht tegen de latere winnaar van haar poule verloren. Amelie verloor ook haar tweede en derde partij van een zeer zware poule ( met de nummer 1 en 5 bij de meisjes -13j).

Na Amelie kwam Matthias op de mat. Misschien was Matthias nog niet volledig hersteld van zijn valpartij op de dinsdag training, want hij moest opgeven na een zware val waarbij hij zijn nek bezeerde (naderhand bleek alles wel reuze mee te vallen).

Als laatste van de dag stapte Kjell op de tatami. De eerste wedstrijd was vrij vlug afgelopen want Kjell scoorde met een o uchi gari het volle punt (ippon). Ook in de tweede wedstrijd dezelfde beweging - en terug ippon. Blijkbaar had zijn tegenstander in het derde gevecht goed opgelet, want Kjell kreeg geen kans om te scoren, en liep zelf tegen ippon aan.

Met andere woorden: in de laatste competitiedag van dit seizoen haalde Merelbeke geen enkele eerste plaats, wel een tweede plaats voor Kjell, Mina en Michiel, een derde plaats voor Arno, en een vierde plaats voor Matthias en Amelie. In deze miniemen ploeg zit veel talent, met de juiste begeleiding (ik ben nog altijd coach ad interim), voldoende training en de juiste kombinatie lef, kracht, techniek en ervaring kunnen deze jongens en meisjes het nog ver schoppen.

Luc.


Terug