Pupillen-Miniemen te Berlare (1 maart 2009)


Uitslagen Pupillen te Berlare:

Mitar Nino, Lamchamov Ismael, Van Gendt Marjolein: 1e plaats

De Waele Matthias, Legiest Bavo, DíHertoge Joran, Bechiev Naur, Maes Emiel : 2e plaats

Van Damme Siemen, Dhuvilliers Ian: 3e plaats

Enkele opmerkingen van de coach:

Hallo,

Opnieuw een vruchtbare dag voor JSM!!!

Mitar Nino: als de scheidsrechter osae komi roept, betekent dit dat je een houdgreep hebt, niet dat je gewonnen hebt en je uke mag loslatenÖ

Lamchamov Ismael : 2x terecht op beslissing gewonnen, bij o goshi heup verder doorsteken, (nog) niet op 2 knieŽn ippon seoi nage inkomen

Van Gendt Marjolein : heel goed kumi kata gevecht, wel opletten dat je hierbij je evenwicht niet verliest, goeie harai goshi, wel opletten dat je de arm van je partner goed bij je trekt

De Waele Matthias : gewonnen met houdgreep, daarna mer links harai goshi, laatste gevecht nipt verloren

Legiest Bavo : gevecht begint in de 1e seconde, tijdens het eerste gevecht heb je je wat laten verrassen, laatste 2 gevechten mooi gewonnen, als je links inkomt aan linker arm van uke trekken

DíHertoge Joran : goed gevochten, probeer eens wat meer te combineren worp naar achter Ė worp naar voor, tracht rechter te vechten (kijk naar je partner)

Bechiev Naur : houdgrepen niet loslaten als de scheidsrechten osae komi zegt en hoofd naar beneden houden bij kesa gatame

Maes Emiel : probeer je partner voor te blijven (niet achter zijn rug kruipen), probeer je partner eerst naar je toe te trekken vooraleer de worp in te komen (anders ziet je partner de worp van te ver aankomen)

Van Damme Siemen : goed gevochten, laatste kamp onterecht verloren, probeer als je de partner met je linkerarm in de nek hebt toch nog zijn linkerarm bij je te trekken en jouw linkerbeen de 2 benen van de partner te blokkeren

Dhuvilliers Ian : iets meer aandacht aan kumi kata gevecht besteden, als de partner je duwt loop om de partner heen, laat je niet te makkelijk op je rug duwen! Iets meer partner uit evenwicht trekken voor je een worp inkomt.

Aan iedereen proficiat!

Coach Bert

Uitslagen Miniemen te Berlare:

Matthias Braeckman, Kjell De Ridder, Arbi Gadbizijev, Michiel Van Gendt: 1e plaats

Mina Libeer, Amelie Van Damme: 2e plaats

Audrey De Vleeshauwer: 3e plaats

Shaun Vervynckt: 4e plaats

Verslag Miniemen te Berlare:

We zagen deze keer een grote afvaardiging vanuit Merelbeke richting Overmere rijden. Op voorhand voorspellen wie goed gaat presteren en wie minder is onmogelijk. Over het algemeen mogen we echter meestal rekenen op enkele eerste plaatsen van de vier musketiers. Nu zou het ook niet anders zijn!

Michiel scoorde de eerste overwinning met 3x een overtuigende ippon score. Michiel toonde een gestage groei, en een zeer gevarieerd judo.

Shaun Vervynckt was vandaag de nieuwkomer bij de miniemen ploeg. Een beetje te ontstuimig vermoed ik. Hier is nog werk aan de winkel. Vooral de 'trukkendoos' van de ervaren judoka ontbreekt hier - maar ik heb het volste vertrouwen dat het wel goed komt. Niet opgeven Shaun!

Onze tweede nieuwkomer vandaag was Audrey De Vleeshauwer. Ook hier ontbreekt de beruchte 'trukkendoos'. Audrey toonde zich wel de sterkste in haar laatste kamp, en nog wel met ippon.

Nadien zagen we Matthias aantreden. Hij scoorde een zeer mooie Uchi Mata in zijn eerste kamp. De tweede kamp ging duidelijk minder vlot, en verloor deze dan ook. In de derde kamp herpakte Matthias zich volledig en pinde zijn tegenstander gedurende 20sec tegen de tatami. Uit die houdgreep kon niemand zich bevrijden! Doordat hij een betere totale score over de drie kamp kon voorleggen, mocht Matthias toch met de eerste plaats naar huis.

Op hetzelfde moment was Kjell ook aan zijn poule bezig. De eerste tegenstander was duidelijk niet een katertje om zonder handschoenen aan te pakken, want Kjell kon niet scoren. Door zijn continue aanvalsdrift mocht hij echter de overwinning achter zijn naam schrijven (beslissing van de scheitsrechter). De tweede en derde kamp gingen duidelijk veel vlotter.

Mina die zich tijdens de Krokusvakantie aan de hand bezeerde vocht met ingetapete hand naar een eerste overwinning. Tijdens de tweede kamp moest ze echter de meerdere erkenning in haar tegenstander, maar herpakte zich zeer goed in de derde kamp en scoorde haar zoveelste ippon overwinning. (houdt er iemand de tel nog bij van het aantal ippons?).

Amelie, groeit ook nog steeds (letterlijk en figuurlijk). Na verlies in de eerste kamp na uittellen in een houdgreep, vocht ze dapper terug in de tweede kamp met een osoto-gari (ippon), en een overwinning met yuko in de derde kamp.

Als laatste vandaag mocht Arbiaantreden. Voor het begin van de poule verklapte hij mij dat hij zijn beste judo voor de laatste kamp ging houden, en dat hij zih in de eerste kamp een beetje ging inhouden.... en zo geschiedde. De eerste kamp scoorde hij zelf een yuko, maar zijn tegenstander die vanuit Nederland naar Berlare was gekomen, kende blijkbaar de Vlaamse regels niet al te best. Hierdoor kreeg hij 4x shido. In de tweede partij wist Arbi zijn tegenstander 2x te vloeren met yuko. En zoals beloofd ging de derde kamp minder dan 5sec duren. Na 2sec mocht de scheidsrechter de ippon afkondigen.

Als kers op de taart mocht een tevreden coach onze derde trofee in ontvangst nemen. Merelbeke haalde alweer een eerste plaats als PLOEG!

Alweer mochten we de aanwezigheid noteren van een talrijk opgekomen supportersploeg - waaronder de ouders van Shaun, Michiel, Kjell, Mina, Audrey, Amelie - aangevuld met Antoine, Dirk en Natasha. Alles dank voor jullie morele steun voor de miniemen.

Luc


Terug