Pupillen te Evergem (18 oktober 2009)


Winst Beker Wilfried Van De Walle:

Uitslagen pupillen te Evergem:

Marjolein Van Gendt, Natan Art: 1e plaats

Naur Bechiev, Matthias De Waele, Bavo Legiest, Emiel Maes: 2e plaats

Robin De Croock: 4e plaats


Verslag:

Met 6 jongens, 1 meisje en een rist ouders werd er op zondag 18 oktober ll. afgereisd naar Evergem, voor het jaarlijkse -11 tornooi aldaar. Tornooi dat samen met de -13 (op zondagmiddag) deel uitmaakt van de “Beker Wilfried Van De Walle”.

Marjolein mocht zoals wel vaker als eerste de mat op. Ze was als zwaarste (nu ja, 29.5 kg droog aan de haak) uitgeloot in een klassieke poule van vier, en één na één moesten haar tegenstandsters eraan geloven: Ippon, Ippon uit houdgreep en nogmaals Ippon (uit een linkse worp deze keer): een fiere 1e plaats was daarmee haar deel.

Vervolgens werd het voor ondergetekende pendelen tussen mat drie en vier, waar Bavo, Robin en Emiel hun ding mochten doen.

De eerste kamp van Bavo eindigde gelijk (een Yuko voor elk), en de scheidsrechter kende Bavo terecht de overwinning toe. Merelbeke juichte al in de tweede kamp, toen Bavo een mooie Tani Otoshi als overname uitvoerde, maar de scheids wuifde het punt weg; de kamp eindigde daarmee opnieuw gelijk, maar deze keer was de zege voor de pupil uit Kemzeke. Niet getreurd, Bavo moest en zou scoren met Tani Otoshi, en dat deed hij dan ook in zijn laatste kamp. Een mooie 2e plaats voor Bavo, proficiat.

Voor Robin was het pas de tweede keer dat hij aan een competitie deelnam. De eerste kamp verloor hij met één Waza-Ari tegen één Yuko. Een puntenloze stand was er te noteren op het einde van de tweede wedstrijd, scheidsrechter-beslissing dus, en die ging spijtig genoeg naar de Lokerse kamper. In de derde kamp trof Robin één van de beste pupillen van 2009, en met een zware Ippon werd hij gevloerd. Niet getreurd, Robin, blijven oefenen en blijven groeien, jouw tijd komt zeker nog! 4e plaats.

Emiel eigende zich een mooie en verdiende 2e plaats toe, na winst met Ippon uit houdgreep, winst op (wel verdiende) beslissing na puntenloze kamp, en verlies in de derde wedstrijd (opnieuw op beslissing). Goed bezig, Emiel, doe zo verder.

Vervolgens werden Matthias en Natan opgeroepen op mat vier.

In zijn eerste kamp was Matthias de betere met één Waza-Ari en één Yuko. De tweede kamp verging het hem minder goed (verlies met Ippon), maar in de derde en laatste wedstrijd deed Matthias wat Bavo hem zo mooi had voorgedaan: de inkomende tegenstander overnemen met Tane Otoshi en Ippon scoren. Met een mooie 2e plaats als resultaat!

Natan scoort immer veel punten, en ook vandaag was onze kleine Merelbekenaar weer in bloedvorm. In de eerste kamp demonstreerde hij met een mooie Tate Shiho Gatame, recht uit het boekje. De tweede kamp was ongemeen heftig (en dat was te verwachten zodra we de Eeklose pupil in zijn vorige wedstrijd hadden gadegeslagen), maar “there can be only one”, en dat was weerom Natan (Ippon). En een derde Ippon maakte het successvolle rijtje compleet, 1e plaats, prachtig werk.

Het liep al tegen half twaalf toen onze laatste kamper, de kleine Naur, werd opgeroepen.

Naur werkte zich naar een flinke 2e plaats. Eerst scoorde hij Ippon met een houdgreep van 20 seconden. In de tweede kamp vergat hij een beetje zijn eigen judo aan de tegenstander op te leggen, en liep hij tegen een Ippon aan. Maar dat zou hem geen twee keer overkomen, en met een Waza-Ari-Awaseta-Ippon zette hij het derde treffen naar zijn hand.

De pupillen van JudoSchool Merelbeke konden daarmee tevreden huiswaarts met twee overwinningen, vier tweede plaatsen en één vierde plaats. Zonder het zelf goed te beseffen legden ze met dit resultaat de basis voor het bekomen van de “Beker Wilfried Van De Walle” voor -11 en -13 tesamen (zie ook de uitslagen van de miniemen); deze mooie beker siert vanaf heden onze dojo. Proficiat!!!


Luce Van Gendt


Miniemen te Evergem (18 oktober 2009)


Uitslagen miniemen te Evergem:

Kjell De Ridder: 2x Ippon gewonnen, 1x Yuko verloren

Michiel Van Gendt: 1x Yuko winst, 1x Waza Ari winst, 1x Ippon winst

Mina Libeer: 3x Ippon gewonnen

Amelie Van Damme:1x Ippon winst, 1x Yuko winst

Matthias was gekwetst voor dit toernooi (hersenschudding op donderdag op school bij het VOETBALLEN!!! - dus opnieuw bewezen: voetbal is een gevaarlijke sport!!

Mede door de sterke opkomst van de pupillen haalden we nipt de eerste plaats voor de Beker Wilfried Van De Walle (gelijk aantal winst, gelijk aantal punten, gelijk aantal eerste plaatsen, mar wel met minder judoka's) van JC Kemzeke voor de Beker. Luc


Terug