Pupillen en Miniemen te Waarschoot (20 september 2009)


Uitslagen pupillen te Waarschoot:

Emiel Maes: 1e plaats

Marjolein Van Gendt, Nathan Art, Bavo Legiest: 2e plaats

Robin De Croock, Joran D’Hertoge: 3e plaats


Verslag:

Net geen jaar geleden trok JudoSchool Merelbeke nog met welgeteld 3 pupillen naar het jaarlijks weerkerend -11 tornooi in de sporthal van Waarschoot. Dit jaar is de groep enthousiaste pupillen meestal heel wat uitgebreider, en op zondag 20 september ll. werden 8 van onze jongens alsook 1 meisje verwacht voor deelname aan de competitie.

Jammergenoeg haakte Louis Heylens af (kwetsuur; dit zou zijn 1e deelname geweest zijn; we rekenen op jou bij één van de volgende gelegenheden), en ook vaste waarden Ismael Lamkhanov en Naur Bechiev gaven onverwacht verstek, zodat we uiteindelijk met 6 pupillen konden aantreden in Waarschoot.

Elkeen werd, voorzien van naamkaartjes en geldige vergunning, naar de weging gestuurd. Bij sommigen was er wel wat bijgekomen, want groeien doen onze kinderen natuurlijk snel, en ook de (luie) zomermaanden deden een onvermijdelijke duit in het zakje.

Ondergetekende was voor de gelegenheid hoofd-coach, en had zijn (miniemen-)zoon meegebracht om onze kleinsten op te warmen: een paar rondjes lopen, wat buikspieroefeningen en kikkersprongen, bevrijdingen uit houdgrepen alsook een paar reeksen uchi komi op de favoriete worpen, en dra stonden onze pupillen onder stoom om op te treden op de 2 voorziene wedstrijdmatten in Waarschoot.

Naar gewoonte beginnen de pupillen elk gevecht vanuit een kumi kata (kledij vastpakken). Nieuw sedert het zomer-reces is dat de tijden voor houdgreep veranderd zijn: nu dient men de tegenstander 10, 15 of 20 seconden vast te pinnen voor Yuko, Waza-Ari respectievelijk Ippon.

Zoals wel vaker mocht Marjolein Van Gendt de spits afbijten. Ingedeeld in een poule van 3 moest ons enige meisje slechts 2 keer de mat op. Een 2e plaats was haar deel, na 1 overwinning met Ippon uit houdgreep, en 1 verlies met houdgreep.

Nadien was er de “doop” van Robin De Croock: een eerste wedstrijd-optreden inderdaad, en Robin mag terecht fier zijn: verloor hij zijn 1e kamp op beslissing, dan slaagde hij er mooi in om tijdens de 2e kamp een Ippon uit houdgreep te scoren. In de 3e kamp was hij een maatje te klein voor zijn (meer ervaren) tegenstander. Een mooie 3e plaats was het gevolg. Proficiat!

Dra mocht ook Bavo Legiest de mat op. Bij de eerste wedstrijd sloeg de jeugdscheidsrechter naar ons gevoel een kemel van formaat: Bavo voerde een mooie Tani Otoshi uit als overname op het inkomen van zijn opponent, en verdiende daarmee zeker een Waza-Ari, maar de scheids gaf de Waza-Ari aan de ander.... Begrijpe wie kan; heeft hij het verkeerd gezien, of zijn de punten verkeerd aangegeven aan de wedstrijdtafel, ik weet het niet, maar weg was Bavo’s overwinning. Zeer jammer. Gelukkig won hij wel zijn volgende kampen, eerst met Waza-Ari, later met Ippon na 20 seconden houdgreep. Een 2e plaats was daarmee zijn deel, maar zeker had Bavo de gouden plak verdiend.

De kampen van Joran, Nathan en Emiel lieten zeer lang op zich wachten, dus werd er een tijdlang gekeken naar de exploten van de andere deelnemers.

Emiel Maes was in een poule van 3 ingedeeld, en ook al moet hij nog wat zoeken naar “zijn” judo, toch kende geen medelijden met zijn 2 tegenstanders: een samengestelde Waza-Ari leverde Ippon op in kamp #1, en in de 2e kamp was een Waza-Ari voldoende voor de volle buit: 1e plaats, proficiat!

Van Nathan Art zijn we zeer aktief judo gewend, een ook deze keer was het niet anders. Een samengestelde Waza-Ari alsook een Ippon uit houdgreep lieten ons hopen op het hoogste schavotje. Terloops weze gezegd dat ook hier de jeugdscheidsrechter voor verwarring zorgde, door verkeerdelijk Waza-Ari toe te kennen aan een houdgreep van 10 seconden. Op naar de 3e kamp dan maar, echter liep Nathan daar tegen een Ippon aan, waardoor een mooie 2e plaats zijn deel was.

Ten lange leste (het liep al tegen 12:15 aan) mocht ook onze wittekop Joran D’Hertoge zijn ding doen op mat #1. In zijn 1e kamp wist hij zich rechtstaand geen weet met de vinnige tegenstander, maar op de grond slaagde hij er toch in om Ippon te scoren. Dat beloofde voor de resterende twee kampen. Echter bezeerde hij zich wat tijdens de 2e kamp, en in zijn huilbui zag de scheidsrechter reden genoeg om een opgave te laten noteren. Dat betekende meteen dat hij ook voor de 3e wedstrijd forfait moest geven. Dus een 3e plaats.

Al bij al hadden we met onze pupillen weerom een plezante en vruchtbare wedstrijdvoormiddag in Waarschoot. Wie het ook es wil proberen: er zijn dit kalenderjaar nog 2 ontmoetingen voor -11: op 17/10/2209 te Evergem en op 24/10/2009 te Kemzeke. DOEN!!

Luce Van Gendt


Miniemen te Waarschoot (20 september 2009)


Uitslagen miniemen te Waarschoot:

Mina Libeer: 3x Ippon winst

Amelie Van Damme: 1x Waza Ari winst, 1x Ippon verlies, 1x opgave

Michiel Van Gendt: 1x Ippon winst, 2x verlies op beslissing ( vooral de 2e maal was zeer betwistbaar)

Matthias Braeckman: 3x Ippon winst

Kjell De Ridder: 2x Ippon winst, 1x Waza verlies

Niels Schalk (eerste optreden en nog maar pas gele gordel): 2x Ippon verlies

Beker voor de 2e plaats


Foto's:


Terug