Miniemen te Aalst (17 januari 2010)


Uitslagen Miniemen te Aalst:

Marjolein VAN GENDT: 1e plaats

Nathan ART: 2e plaats

Emiel MAES, Naur BECHIEV: 3e plaats

Verslag:

Met vier (eerstejaars)miniemen trokken we op 17 januari ll. naar Erembodegem voor het jaarlijkse -13 tornooi van JC Aalst; ook onze voorzitter Antoine maakte de verplaatsing naar het voorgeborchte van de carnavalstad. Daar aangekomen zagen we nog enkele pupillen van Judoschool Merelbeke de Denderhal verlaten, want het -11 tornooi had blijkbaar toch de volledige zondagmorgen in beslag genomen.

Na de weging werden de boterhammetjes ('ene mé hesp en ene mé kees') smakelijk naar binnen gespeeld, en even later volgde een lichte o pwarming voor onze 4 miniemen. We namen ook even de tijd om een aantal punten van het reglement te herhalen: zo is rechtstreek grijpen naar de benen verboden (bij tachi waza, tenminste), en mogen offerworpen evenmin (ook geen Tani Otoshi als overname, en da's toch wel een belangrijke verandering in 2010!).

Marjolein werd uitgeloot in een poule van 3 meisjes. In haar eerste kamp sprokkelde ze 3 Yuko's, direct voldoende voor de eerste zege van de dag. En met een mooie Ippon zette ze ook de tweede wedstrijd op haar naam. Let wel: wanneer je een houdgreep plaatst, blijf niet liggen maar draai rond zodat Uke je been niet kan omklemmen!

Dra mocht Naur op mat 2 aan de slag. De eerste kamper toonde zich zeer bedreven in Seoi Nage, en Naur keek algauw tegen 3 Yuko's aan. Tijdens de tweede kamp toonde onze kleine miniem zeer weinig aanvals-lust, en dat zijn we van hem niet gewoon; de kamp bleef onbeslist en de scheids kende de zege terecht toe aan de ander. In de laatste en beslissende wedstrijd haalde Naur een mooie Waza-Ari, waardoor een derde plaats in poule#7 zijn deel werd

Vervolgens was het de beurt aan Emiel. En ook hij had het op het eerste tornooi van 2010 niet onder de markt. Hij verweerde zich kranig, maar verloor toch de eerste (Ippon) en de tweede wedstrijd (Ippon uit houdgreep). Voor zijn harde werk werd hij wel beloond in de laatste kamp (terechte beslissing van de scheidsrechter na puntenloze kamp). Derde plaats.

En ten lange leste mocht ook Nathan de mat op. Hij was uitgeloot in een poule van 4, waarvan 2 sterke tweedejaarsminiemen. De eerste kamp was bijzonder intens, met grote vechtlust in beide kampen, en Nathan kon Waza-Ari scoren met een mooie beenhaak. Ook in de tweede wedstrijd kwam, zag en overwon de kleine Merelbekenaar, zij het ook hier niet zonder slag of stoot (Waza-Ari vs Yuko). Echter moest Nathan het hoofd buigen in de derde kamp, na een (toch wel twijfelachtige) Waza-Ari tegen. Tweede plaats.

Daarmee is het seizoen 2010 op gang getrokken. Volgende afspraak voor de miniemen (geboren 1998 en 1999) te Overmere (Berlare) op 31 januari e.k.

LUCe VAN GENDT


Terug