U11,U13 te Evergem (14 november 2010)


Verslag U11 te Evergem:

Op zondag mocht ondergetekende terug naar Evergem trekken, echter nu met twee pupillen: Ian en Rania.

Ian: 1e plaats

Een doodnerveuze Ian mocht al vrij vroeg aantreden in een poule van 4. De eerste kamp bleek achteraf ook de zwaarste, en werd toch mooi gewonnen via een waza-ari.

In zijn tweede kamp had zijn tegenstander geen weerwerk op de aanvallen van Ian, en liep al vlug tegen enkele bestraffingen. Hierdoor stond Ian met waza-ari voor. Na een mooie worp kon Ian zijn tegenstander met Ippon naar de kant sturen.

De derde kamp ging iets minder vlot. In het begin althans, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Ian meer vat op zijn tegenstander, en kon hem toch tegen de mat werken. De yuko werd tot op het einde van de wedstrijd verdedigd, en hierdoor was Ian verzekert van een eerste plaats.

Rania: 5e plaats

In haar eerste wedstrijd (laten we niet vergeten dat dit nog maar de tweede competitie is) mocht Rania uitkomen in een poule van 5 deelneemsters. Ze was echter zo zenuwachtig dat ze vergat om haar kumi-kata op te dringen. Hierdoor werd ze geworpen en verloor uiteindelijk ook de wedstrijd.

In de tweede kamp was Rania nog steeds zeer zenuwachtig, en kon ook geen vat krijgen op haar tegenstander. Zo ook in de derde kamp. Ze kwam in een houdgreep terecht en kon niet meer ontsnappen. De laatste wedstrijd was Rania stilletjes aan onzeker geworden, en dat kon je ook merken in haar judo. Ook hier kon Rania niet scoren. Niet getreurd echter, na regen komt zonneschijn. Ik ben er zeker van dat één van de volgende competities een heel andere Rania te zien zal zijn, waar de andere deelneemsters zullen rekening moeten mee houden.

De twee leeuwtjes werden in de namiddag afgelost door een bende van 6 Merelbekenaars.

Luc Braeckman

Uitslagen U13 te Evergem:

Marjolein VAN GENDT: 1e plaats
Poule van 3. 1e kamp gewonnen met Ippon (houdgreep). 2e kamp gewonnen door Fusen Gachi (no-show van de tegenstander door kwetsuur in een vorige kamp). Goed bezig, en op weg naar een 2e plaats in de eindstand van de Oostvlaamse Jeugdtrofee.

Hanne NOYEN: 3e plaats
Poule van 4. 1e kamp verloren met Ippon uit houdgreep na lange tijd te hebben voorgestaan met 1 Yuko. Mooie Ippon zege in kamp 2. 3e kamp verloren met Ippon. Het hoofd niet laten hangen, Hanne; blijven trainen op techniek en beredeneerder vechten is de boodschap.

Senne FRANCOIS: 4e plaats
Eerste deelname aan een competitie. Poule van 4. Drie keer verloren, maar Senne heeft zeker potentieel en de nodige vechtlust, dus in december opnieuw van de partij te Buggenhout? Hiza Guruma is een moeilijk uit te voeren worp op competitie, beter focusen op heup-worpen.

Thibo HOFFMAN: 3e plaats
Ook hier een allereerste wedstrijd-deelname. Poule van 4. Beginnersfout al na 5 seconden afgestraft in de 1e kamp. Tweede kamp terecht gewonnen op beslissing van de scheids. Verloren met Waza-Ari in de beslissende kamp. Goed gewerkt, Thibo, nu is het een kwestie van te trainen en meer competitie-ervaring op te doen.

Natan ART: 3e plaats
Eerste kamp verloren met Ippon van een oude bekende. Gewonnen met een mooie houdgreep in kamp 2. Verloren met Yuko in de beklijvende derde kamp. Werken aan betere kumi kata (dichter bij de tegenstander), en opnieuw geloven in je Uchi Gari en Seoi Nage.

Wouter MEERSSCHAERT: 3e plaats
Poule van 4, waaronder de nummer 1 en 3 van de Oostvlaamse jeudtrofee! Eerste kamp verloren met Ippon. Tweede kamp gewonnen met houdgreep. Derde kamp (niet zonder slag of stoot) verloren met Ippon. Pech bij de poule-indeling vandaag, Wouter; toch goed gewerkt, i.h.b. op de grond.

Naur BECHIEV verscheen te laat (weging afgesloten) en kon jammer genoeg niet meer deelnemen.

LUCe Van GendtTerug