Pupillen en miniemen te Kruishoutem (27 maart 2010)


Uitslagen Pupillen te Kruishoutem:

Roman Chantemirov, Ismael Lamkhamov: 1e plaats

Simon Rogiest: 4e plaats

Uitslagen Miniemen te Kruishoutem:

Marjolein Van Gendt, Hanne Noyen: 1e plaats

Arbi Lamkhamov: 2e plaats

Natan Art: 3e plaats

Emiel Maes, Wouter Meersschaert: 4e plaats

Marjolein en Hanne staan hiermee in de top 15 van de U13 Meisjes van Oost-Vlaanderen. Natan staat hiermee net op de rand van de top 25 van de U13 Jongens van Oost-Vlaanderen.

Verslag:

Op 27 maart ll. trokken Antoine en ondergetekende met 3 pupillen en 6 miniemen (eentje had er moeten afzeggen wegens een “dubbele boeking”) naar de stad van de jaarlijkse Eierfeesten, ttz. naar Kruishoutem, om er deel te nemen aan het judotornooi aldaar. Voor de miniemen gold dit tornooi als officieus provinciaal kampioenschap, er waren dus extra punten te verdienen voor de Oostvlaamse Jeugdtrofee.

Zowat 110 pupillen traden ’s morgens aan, waarvan dus 3 Merelbekenaars. Na de opwarming binnen het groepje van JSM (waarbij ook nog es de etikette en het reglement werden herhaald), volgde er een opwarming in groep o.l.v. één van de Kruishoutemse zwarte gordels. Iets na tienen werden de eerste poules op gang getrokken.

Roman was in Kruishoutem nummer 1 van poule 1, m.a.w. hij was de allerkleinste van het pak jongens. Klein maar dapper, en dat mochten ook zijn twee tegenstandertjes ondervinden, want beiden kregen een Ippon aangesmeerd: eerst vanuit Gesa Gatame, de tweede keer met een mooie heupworp (Koshi Guruma). Dus een mooie eerste plaats voor Roman, die prompt zijn medaille ging tonen aan Antoine.

Simon kon vandaag jammer genoeg geen overwinning laten noteren. Hoewel hij zijn uiterste best deed, werd zijn gebrek aan techniek tot drie keer toe genadeloos afgestraft. Probeer beter te letten op je eigen evenwicht, en verzorg je kuzushi (het uit evenwicht brengen van de andere) alvorens zelf in te komen.

Een poule van twee was het deel van Ismael, dus werd er gevochten volgens het principe Best-of-Three (wie het eerst 2 overwinningen haalt, wint de poule). In kamp#1 werd hij met shido bestraft wegens het uitvoeren van een Tane Otoshi (en had de coach vooraf niet gezegd dat deze worp voortaan verboden is voor -11 en -13 ?). Niet getreurd, echter, want uiteindelijk haalde Ismael het zowel de eerste als de tweede keer met de laagste score (Yuko). Mooie eerste plaats voor een tevreden Ismael.

Tussen de wedstrijden van -11 en -13 door, profiteerden we even van het lente-zonnetje bij een kleine wandeling. Toen bleek ook dat de wieler-klassieker “E3 Prijs” het stadscentrum van Kruishoutem aandeed, en even werd gevreesd dat het namiddag-gebeuren wat vertraging zou oplopen, maar uiteindelijk bleken alle judoka’s en supporters op tijd te zijn, zodat de wedstrijden, ook hier na de groepsopwarming, netjes om 14:00 konden aangevat worden.

Emiel mocht voor JudoSchool Merelbeke de spits afbijten, echter was hem vandaag weining success toebedeeld. De eerste kamp begon nochtans goed, met toekenning van Yuko voor een Uchi Mata beweging; maar uiteindelijk verloor Emiel met Ippon uit houdgreep. In de tweede kamp verloor Emiel met het kleinste verschil. Spannend was het in de laatste kamp: na de volle twee minuten was er niet gescoord maar had de tegenstander een Shido gekregen; tot spijt van de meegekomen supporters is het nu eenmaal zo dat een enkele Shido niet meetelt als punt, en de scheidsrechter besliste... spijtig genoeg in ons nadeel....

Dra gingen ook onze twee meisjes van start op mat 1.

Marjolein zat (net zoals in Zelzate) opnieuw in een poule van drie. De eerste kamp duurde welgeteld 10 seconden, en het was reeds Ippon voor onze kleine miniem. Bij de tweede kamp zag de coach een donkere bui hangen, want Marjolein had het heel erg moeilijk met haar sterke opponente; echter schakelde Marjolein een versnelling hoger (om es een koers-term te gebruiken), wisselde snel tussen rechtse en linkse worp, en opnieuw Ippon met een Tai Otoshi. Dus opnieuw een verdiende 1e plaats.

En ook Hanne mocht vandaag met een gouden medaille pronken... Bij haar een Best-of-Three combinatie. In de eerste kamp (waarin ze toch nog steeds te onstuimig tekeer ging, vroeg of laat wordt dat toch afgestraft door een meer ervaren judoka) verkreeg ze Ippon uit houdgreep. En in kamp#2 toonde ze zowaar dat haar kanteltechniek verbeterd was; de kamp werd finaal gewonnen met het kleinste verschil. Dus een eerste plaats, en een welgemeende proficiat van ondergetekende.

Op naar de kampen van Wouter Meersschaert dan. Meestal wordt Wouter voor zijn harde werk beloond met toch 1 overwinning, vandaag echter diende hij met lege handen huiswaarts te keren. De eerste kamp verloren met Waza-ari (en een Shido gekregen wegens het grijpen van de broek, al denk ik dat Wouter zich onbewust was van het feit dat ie de broek vasthad). In de tweede kamper gevloerd met een zware Ippon (waar onze jonge Merelbekenaar wel even moest van bekomen), en spijtig genoeg was ook de laatste wedstrijd beslecht in minder dan 30 seconden. Blijven volhouden, echter, Wouter!

Arbi toonde in zijn eerste kamp een prachtige overname op O Soto Gari en verkreeg daarmee Ippon. In de tweede wedstrijd moest hij het opnieuw opnemen tegen zijn ‘zwart beest’, zijnde Jens uit Kemzeke (die op een gedeelde eerste plaats staat in the Oostvlaamse Jeugdtrofee, nvdr); het gevecht was naar goede gewoonte weer bijzonder intens, en Arbi moest twee Yuko’s toestaan en dus zijn meerdere erkennen. Beter ging het dan weer in de laatste kamp, waar Arbi zijn tegenstander met Yoko Shiho Gatame kon vastpinnen, genoeg voor Waza-ari en voor de zege. Waarmee Arbi een medaille voor de tweede plaats meekreeg.

De laatste JSM-er die in Kruishoutem de mat opmocht was Natan. De eerste kamp was snel beslist, met een bijzonder mooie Harai Goshi van Natan. In de tweede kamp echter liep hij tegen een zeer zware counter (zelf te weining controle en te weinig kuzushi) en dus Ippon tegen. In de laatste kamp kreeg Natan vrij snel een Yuko tegen, en de tegenstander wist die te behouden (zij het dat hij teveel met gestrekte armen vocht, waarvoor hij trouwens –op aandringen van ondergetekende en van papa Art- een shido kreeg, maar geen twee.....). Derde plaats voor Natan.

De volgende wedstrijd voor -11 (geboren 2000/2001) en -13 (geboren 1998/1999) gaat door op zondag 9 mei te Wetteren. Alle kleine leeuwen en leeuwinnen op post!

LUCe Van Gendt


Terug