U13 te Wetteren (9 mei 2010)


Uitslagen U13 te Wetteren:

Naur BECHIEV, Marjolein VAN GENDT: 1e plaats

Natan ART: 3e plaats

Verslag:

Marjolein, opnieuw in poule#1 van de meisjes, met slechts 1 tegenstandster vandaag, dus Best Of Three principe. De eerste kamp duurde welgeteld 5 seconden, en Ippon voor onze miniem met heupworp links. In de tweede kamp leek het weer van dat te zijn, doch de scheids kende slechts Waza-ari toe. Niet getreurd echter, want het volle pond van de 2e kamp ging uiteindelijk toch naar Merelbeke, dankzij een Gesa Gatame (waarbij nog es bewezen werd dat het van belang is om als Tori rond te draaien op de mat, en dit om te vermijden dat het been van Uke gebruikt kan worden om de houdgreep te verbreken). Dus 1e plaats.

Natan werd uitgeloot in een vrij sterke poule, met deelnemers van buiten de provincie. In de eerste kamp een beetje te weining initiatief getoond, puntenloos einde, en ondanks de Shido voor de tegenstander verloren op beslissing. Iets beter ging het met Natan in de 2e kamp, waar toch een aantal technieken zoals Uchi Gari en Uchi Mata werden geprobeerd, zij het zonder resultaat; verloren met het kleinste verschil. Na een opmonterende babbel van papa Bruno en van coach Luc B., kon Natan de derde kamp overtuigend binnenhalen met Ippon uit houdgreep (al dient gezegd dat onze Merelbekenaar ook met Shido werd bestraft voor Drop Seoi Nage; absoluut te vermijden, het is veel veiliger om naar 1 knie te gaan en dan evt. de 2e bij te zetten). Derde plaats.

Naur zorgde in Wetteren voor de tweede Merelbeekse gouden plak. Kamp één (tegen een miniem uit Evergem) overtuigend gewonnen met Waza-ari Awasete Ippon (2x uit worp). Een mooie variatie op Yoko-Shiho-Gatame werd gebruikt om de tegenkamper in de tweede wedstrijd voldoende lang vast te pinnen voor Ippon. Op naar de derde kamp, die de volle 2 minuten in beslag nam, en waar door Naur een Waza-ari en een Yuko werden verdiend. Dus 1e plaats.

Met dank aan Luc B., die het stalen ros uit de stal haalde om onze drie miniemen te komen coachen.

LUCe Van GendtTerug