Pupillen en miniemen te Zelzate (14 maart 2010)


Uitslagen Pupillen te Zelzate:

Roman Chantemirov, Jonas Hollevoet, Robin De Croock : 2e plaats

Arne Hollevoet: 3e plaats

Simon Rogiest: 4e plaats

Uitslagen Miniemen te Zelzate:

Marjolein Van Gendt: 1e plaats

Hanne Noyen: 2e plaats

Naur Bechiev, Nathan Art, Wouter Meersschaert, Niels Schalck: 3e plaats

Verslag:

Zes... Met zes miniemen trokken Antoine en ondergetekende op 14/03/2010 naar Zelzate, voor het druk bijgewoonde tornooi (meer dan 150 inschrijvingen) in de stedelijke sporthal, waar drie wedstrijdmatten werden uitgespreid (en da’s voor de coach en de supporters nog goed te overzien).

Na de weging (waar elkeen een kilootje scheen bijgekomen te zijn, of lag het toch aan de weegschaal) volgde de groeps-opwarming, toen werd het wachten op (en nadien aanschuiven aan) de poulebladen. En rond 14:00 werden de eerste wedstrijden op gang gebracht.

Wouter Meersschaert mocht als eerste beginnen op mat 3. Na goed 30 seconden en wat grondwerk, liep hij tegen een redelijk zware Ippon aan. In de tweede kamp kwam hij eerst een Yuko tegen, maar Wouter verkreeg Waza-ari voor een worp en werkte zich tot een Ippon via een mooie houdgreep. In de derde en laatste wedstrijd liep hij tegen een O-Soto-Gari aan, en de tegenstander vervolgde mooi tot een houdgreep waar Wouter, zijn inspanningen ten spijt, niet maar uit kwam. Mooie derde plaats dus voor Wouter!

Dra mocht ook Hanne aan het werk. Uitgeloot in een poule van drie stonden haar twee kampen te wachten. In kamp1 was ze behoorlijk kansloos tegen een van de absolute toppers van de meisjes -13 competitie dit jaar (Ippon uit houdgreep). Maar in de tweede kamp loste Hanne onze verwachtingen in, en haar opponente ging tegen de mat met een zeer geslaagde Tai Otoshi. Waarmee een dolblije Hanne een tweede plaats kreeg.

Daarop werd het voor ondergetekende pendelen tussen mat 1 (Marjolein), mat 2 (Naur) en mat 3 (Niels).

De eerste kamp van Naur ging naar de kleine Merelbekenaar, met een Yuko en een Ippon uit houdgreep. Moeilijker verging het hem in de tweede wedstrijd, waar hij o.a. een shido kreeg wegens duwen in het aangezicht; uiteindelijk verloor hij met Ippon. De laatste kamp ging gelijk op en bleef na de volle 2 minuten puntenloos; de scheidsrechter moest dus beslissen, en koos spijtig genoeg (maar niet helemaal onterecht) voor de andere. Derde plaats.

Niels komt met zijn grote gestalte steevast uit in de hogere poulenummers. De eerste kamp (welke ik slechts in een ooghoek heb kunnen volgen wegens andere wedstrijd op hetzelfde moment) verloor hij met Ippon. In de tweede kamp kwam hij voor met Yuko, bleef goed vechten, maar werd uiteindelijk toch een Ippon aangesmeerd. Wedstrijd 3 was een regelrechte thriller; beide kampers waren aan mekaar gewaagd en scoorden elk een Waza-ari, en het had er alle schijn van op een beslissing te gaan uitdraaien, doch in de allerlaatste seconde kreeg de tegenstander nog een Yuko toegekend..... Vierde plaats voor (een ietwat ontgoochelde) Niels, maar niet getreurd en weer opladen voor de volgende competitie!

Net als Hanne werd Marjolein in een poule van drie uitgeloot. In haar eerste kamp, tegen een meisje dat ze al ettelijke keren heeft ontmoet bij de pupillen, toonde ze zeer gevarieerd judo en sprokkelde 3 Yukos en 1 Waza-ari bijeen; toen de 2 minuten bijna rond waren scoorde ze nog een Waza-ari, dus Ippon. Amper 15 seconden waren er voorbij in de tweede kamp, of Marjolein raapte een Waza-ari voor een heupworp, ging over naar houdgreep en hield het voldoende lang vol voor het bekomen van Ippon. Opnieuw een eerste plaats voor het pluimgewicht van onze miniemen.

De poule van Nathan liet nog even op zich wachten.Wisten we toen dat het vandaag zijn dagje niet zou worden... De eerste kamp begon nochtans goed, met een prachtige Seoi Nage (eerst op de ene knie, dan op de andere) en Ippon na amper 30 seconden. Maar toen ging het van kwaad naar echter. In kamp 2 werd hij zelf op een Soei Nage getrakteerd. En de beslissende kamp verloor hij met liefst 3 shido’s voor o.a. vechten met gestrekte armen. Dus een derde plaats voor een teleurgestelde Nathan. Maar we zijn ervan overtuigd dat hij over 14 dagen op het PK te Kruishoutem weer zijn oude judo-vorm (en strijdersgemoed) zal teruggevonden hebben.

Rond kwart voor vijf mochten we huiswaarts keren. Misschien niet met de resultaten die we hadden gehoopt, maar wel een pak ervaring rijker. En met de wetenschap dat er o.a. aan de kanteltechnieken van onze miniemen nog een stuk moet gewerkt worden.

Tot op het Provinciaal Kampioenschap te Kruishoutem op 27/03/2010.

LUCe Van Gendt [Met dank aan Bruno Art voor de foto’s]


Terug