Interprovinciaal U13 te Leuven (11 november 2011)


Uitslagen:

Marjolein VAN GENDT: 1e plaats

Natan ART, Thibo HOFFMAN: 2e plaats

Naur BECHIEV: 4e plaats

Verslag:

Recept voor een super-geslaagd TOP miniemen judotornooi:
* Laat elk van de 5 Vlaamse provincies gedurende het jaar een regelmatigheidscriterium organiseren met een 10tal provinciale wedstrijden.
* Selecteer daaruit de beste 25 jongens en 15 meisjes.
* Organiseer een wedstrijd vooor de "beste provincie".
* Breng deze 200 jongeren samen op een schitterende judo-locatie.
* Weeg elkeen nauwkeurig af en breng ze onder in poules van 4.
* Hajime!
Success gegarandeerd.

Op 11 november 2011 was het weer zover: het jaarlijkse VJF interprovinciaal miniementornooi. In Leuven deze keer, in de Sportoase van de Philipssite aldaar, zonder twijfel één van de prachtigste sport-complexen van het Vlaamse land. Vier miniemen van Judoschool Merelbeke waren op basis van hun resultaten in de Oostvlaamse U13 Jeugdtrofee uitgenodigd om de kleuren van hun provincie te verdedigen: Marjolein VAN GENDT, Natan ART, Thibo HOFFMAN en Naur BECHIEV. Lang hadden ze naar deze wedstrijd uitgekeken, een wedstrijd die het orgelpunt vormt van een jaar lang zwoegen en zweten, en de laatste nacht hadden enkelen er zelfs hun slaap voor gelaten...

Vier deelnemers van JSM, da's 10% van het totaal voor Oost-Vlaanderen, en daar mogen we best trots op zijn!

Marjolein kon zich de 1e plaats toe-eigenen door 2 overwinningen met Ippon en 1 verlies op scheidsrechterlijke beslissing.

Zowel Natan als Thibo verloren 1 kamp (van de resp. poulewinnaar, trouwens) maar wonnen hun 2 andere kampen op overtuigende wijze; ze bezorgden Oost-Vlaanderen daarmee telkens 2 punten en sleepten de zilveren medaille in de wacht.

Moeilijker verging het onze kleine Naur, die zijn eerste kamp met het kleinste verschil kon winnen maar nadien 2 keer werd geklopt, goed voor de 4e plaats.

Tijdens het wedstrijdverloop had de speaker al verschillende malen een tussenstand doorgegeven, waarbij Oost- en West-Vlaanderen voortdurend haasje-over speelden. Maar bij de verdeling van de bekers bleken de Oostvlamingen dan toch een puntje meer te hebben gesprokkeld, waardoor Oost-Vlaanderen een jaar lang de titel van Interprovinciaal Kampioen U13 mag dragen, een resultaat dat mede werd mogelijk gemaakt door de inspanningen en de resultaten van 4 kleine Merelbekenaars!

Met dank aan Michiel die de 4 JSM'ers onder zijn vleugel(tje)s nam, alsook aan de Oostvlaamse coachen Danny & Sofie.

LUCe Van Gendt

Foto's:

LUCe


Terug