Miniemen te Herentals (27 maart 2011)


Uitslagen Miniemen te Herentals:

Natan ART: 1e plaats

Marjolein VAN GENDT: 2e plaats

Verslag:

Twee van de JSM-miniemen (in casu: Natan & Marjolein) wilden wel eens buiten de provinciegrenzen gaan kampen, en hun oog was gevallen op de "41e Beker Der Kempen" te Herentals (27/03/2011), waar daags voordien ook de JSM-kadetten waren gaan kamperen.

Won Marjolein haar eerste kamp na amper 5 seconden met haar klassieke linkse heupworp, dan had ze het in kamp #2 niet onder de markt; beide dames vielen gelijk aan, maar Mayo had wel het overwicht op de grond; toen er na twee minuten een scheidsrechterlijke beslissing aan te pas kwam, hadden we goede hoop, maar de ref boorde die de grond in en kende de zege toe aan het Antwerpse meisje. Door een mooie (doch felbevochten) Waza-ari-zege in de laatste kamp, verdiende Marjolein uiteindelijk toch de 2e plaats.

Natan is de laatste weken erg goed op dreef, en dat zullen ze in de Kempen nu ook geweten hebben. Drie Ippon-zeges te Herentals: eentje met Sode Tsuri Komi Goshi (jawel!), nog eentje uit een worp (na mooi en gevarieerd judo te hebben getoond), en als laatste ook eentje uit houdgreep. Prachtig.

Voor beide judoka's was het een zeer leerrijke ervaring.

LUCe


Terug