Drie Merelbeekse U13 aan de slag te Kemzeke (21 Oktober 2012)


Verslag:


Van Silas wordt veel verwacht o.w.v. zijn recente goede resultaten. Vandaag een poule van 5, met daarin 2 onbekenden. Na een halve minuut in de eerste kamp de klassieke Harai Goshi la Silas, met meevallen dus; daarmee werden de voorbije weken ettelijke Ippons gescoord, maar vandaag werd deze worp afgekeurd, en een verbijsterde Silas werd nadien verrast door een overname met O Soto Gari. De volgende drie kampen werden vlot gewonnen met Silas' Tokui Waza. Les: ook een scheids kan zich vergissen, en dat is dan pech. Tweede plaats op vijf, proficiat.

Jasper heeft zijn drie wedstrijden met veel moed gevochten. Hij delfde dan wel het onderspit, maar er kunnen zeker overwinningen volgen, mits wat oefenen op volgende punten: een stabiele houding beter verzorgen, en snel je eigen kumi-kata nemen. Vierde plaats
.
Onze Yannick vocht tegen drie tweedejaars judoka's. Ook hier zeer veel "goesting". De tweede kamp overtuigend gewonnen, proficiat met de derde plaats. Leerpunten: bij houdgreep het hoofd naar beneden houden en blijven bewegen, en bij Ne Waza steeds borst- of schoudercontrole houden en vandaaruit verder werken.

Onze drie jongens toonden vandaag een grote vechtlust, en verlies werd flink gedragen. Bovendien was het heel aangenaam om nog eens met een groepje judo-vrienden te kunnen afzakken naar een competitie!(met dank aan Bruno Art)


Terug