U11/U13 Overmere (29 januari 2012)


Verslag U11:


Zondagmorgen op post voor de U11 ontmoeting in Berlare. Een wat mislopen communicatie zorgde ervoor dat er om 9u.00 ’s morgens reeds een viertal U13’s klaarstonden voor de weging. Geen reden tot paniek echter. Beter te vroeg dan te laat…
Uiteindelijk hadden we 2 U11 deelnemers: Arandes Zahed en Krian Demerre.
Arandes mocht als eerste aantreden in een ‘best of three’ systeem, aangezien zijn poule slechts uit 2 judoka’s bestond. Zijn eerste wedstrijd wat teveel afgewacht en misschien wat zenuwen, dat zorgde ervoor dat hij het onderspit moest delven. Echter de volgende 2 wedstrijden telkens met waza-ari gewonnen! (1x houdgreep en 1x worp) Dit zorgde voor de eerste 1° plaats van de dag.
Later was Krian aan de beurt. Perfect parcours doorlopen: alle 3 zijn wedstrijden gewonnen met ippon. (2x houdgreep en 1x een schitterende o soto gari).

2 eerste plaatsten op 2 deelnemers. De trend was hopelijk gezet voor de rest van de dag. Proficiat aan onze U11’s!

(tekst: Dirk)

Verslag U13:


Zeven moedige Merelbekenaars, een echte coach (Pieter) en twee assistenten (Valerie en Bruno) brachten de zondagmiddag door in Overmere.

1e plaats: Nathan Carlier, dankzij puik grondwerk (kanteltechniek zit goed), rechtstaand zijn er nog leerpunten.
2e plaats: Silas Art, 2 ippons, 1 verlies op beslissing. Altijd goed kumi-kata behouden!
3e plaats: Owin Slot, mooie zege in eerste kamp.
4e plaatsen: Kilian Maes (meer zelf inkomen), Jasper Cools (1 keer verloren op beslissing, meer inkomen), Bram Callaert (goede vechtlust, steviger kumi-kata, en niet springen), Alisher Ibdamov (goede spirit, vastere kumi-kata op de grond, meer techniek nodig rechtstaand).

Afspraak op dinsdagavond op de competitietraining om de rechtstaande technieken stevig bij te schaven!

(tekst: Bruno Art)


Terug