5 Merelbeekse U13 leveren slag in Erembodegem (20 Januari 2013)


Verslag:


Bij de U11 mochten we ook deze keer geen Merelbeekse kandidaten rekenen. Jammer. Maar bij de U13 waren ze met 5, die met hun moedige ouders de besneeuwde E40 en de gladde bruggen van Erembodegem trotseerden...

Arandes Zahed mocht snel de tatami op: hij verloor tweemaal kansloos tegen Jef Dhont uit Drongen, niet door te weinig inzet, maar door de veel langere benen van Jef. 2e plaats.

Onze Yannick Verkerken zat in een poule van drie. Eerste kamp verloren met Yuko, tweede een mooie Ippon gescoord met Ko Soto Gari die door de halfblinde scheidsrechter voor een Tani Otoshi werd aanzien, en dus werd de Ippon een Shido. Nadien in houdgreep en verlies. Leerpunt: niet het rechterhand uitsteken bij begin. 3e plaats;

De blonde Silas Art gebruikte slechts 1 van de toegestane 6 minuten om zijn drie tegenstanders te verslaan, en benutte slechts 1 worp uit de Gokyo: Harai Goshi. 3 mooie Ippons, eerste plaats.

Twee vrij vlotte zeges voor Krian Demerre , waarbij hij zijn souplesse toonde. In de derde kamp incasseerde hij twee Shidos (broek grijpen, in de mouw grijpen!), dus verlies met Yuko. Opvallend sterk op de grond, Krian, bij het rechtstaande gevecht meer zelf aanvallen. 2e plaats.

Eerste competitie voor eerstejaars U13 Arne Verkerken, en de spirit zit zeker al goed! Driemaal verloren, met al een kleine vooruitgang in de drie gevechten (het derde gevecht was het beste). 4e plaats.


(met dank aan Bruno Art)


Terug