Goed werk van onze U13 in Evergem (7 april 2013)


Verslag:


Eerst aan de slag was Jasper, welke drie zeer defensieve tegenstanders trof. Jasper bleef zijn aanvallend judo opdringen (zoeken naar Uchi Mata) en werd beloond met drie overwinningen (2 maal op beslissing, 1 maal op shido-voorsprong). Eerste plaats! Nog efficiŽnter leren kantelen, en ook andere technieken oefenen.

Ondertussen was Silas al begonnen aan drie onbekende judokaís, altijd spannend. Eerste kamp vlot met twee Waza-Ari's uit Uchi Mata, de twee volgende telkens Harai Goshi en (na zeer mooi kantelwerk) houdgreep. Eerste plaats.

Na even wachten kwamen de gebroeders Verkercken op de tatami. Yannick won verdiend de eerste kamp op beslissing, een kamp die hij volgens de coach wel overtuigender had kunnen winnen door niet alleen goed in te komen, maar dan ook door te zetten. Tweede gevecht verloren, maar zich goed herpakt in het derde met houdgreep na Koshi Guruma. Tweede plaats.
De jongste (Arne) moest als laatste de mat op tegen een (te) sterke reeks, o.a. de huidige nr 1 in de Oost-Vlaamse stand, driemaal verloren en een vierde plaats. Als eerstejaars is het niet gemakkelijk, en al deze ervaring zal uiteindelijk beloond worden, Arne.Bruno


Terug