Met zeven miniemen naar Overmere (17 Februari 2013)


Verslag:


Maar liefst zeven gemotiveerde U13 dienden zich aan in Overmere!

Bakha won snel zijn eerste gevecht, maar moest de duimen leggen tegen 1 sterkere kandidaat, en sukkelde in de andere kamp in een houdgreep. Derde plaats.

Rahman won in enkele seconden van zijn eerste twee tegenstanders (telkens met greep in de nek en dan heupworp), maar verloor de laatste kamp: mooie tweede plaats.

Jasper stond goed te vechten: hij verloor wel zijn eerste gevecht met 2 Waza Ari's, maar kwam terug met tweemaal heupworp en winnende houdgreep in het tweede. Het derde gevecht tegen een jongen uit Komen ging gelijk op, maar uiteindelijk Ippon tegen. Derde plaats.

Yannick had pech met de scheids (zoals ook in februari): de beslissing in zijn nadeel (tweede kamp) was volkomen onterecht. Gelukkig waren er 2 mooie Ippons in wedstrijd 1 en 3, dus mooi tweede.

Krian had ook af te rekenen met een wat minder goed ziende scheidsrechter, met geen score voor minstens een Waza Ari uit mooie De Ashi Barai, en twee Shidos voor offerworpen die er geen waren (als je niet meevalt is het geen Tani Otoshi), maar hij vocht gewoon verder en won alle kampen overtuigend: eerste plaats!

Arne is onze andere eerstejaars. In de eerste kamp een beginnersfout en Seoi Nage na twee seconden. Goed luisterend naar de ersatz-coach duurden de volgende wedstrijden veel langer, voor Arne ook daar het onderspit delfde. Vierde plaats.

Silas stond voor het eerst in drie weken op de tatami na een voetblessure (opgelopen tijdens het gevaarlijke skaten), en deed er wat langer dan anders over om zijn drie Ippons te sprokkelen. Nieuwe worp gesignaleerd bij Silas: 1 Ippon uit Uchi Mata naar houdgreep en 1 uit Uchi Mata naar O Uchi Gari. Eerste plaats.

Ook nu werden veel leerpunten verzameld, werd verlies moedig gedragen, en zat de sfeer onder de Merelbekenaars goed.

(met dank aan Bruno Art)


Terug