Goed werk van onze kleinste judoka's in Waarschoot (20 Oktober 2013)


Dit weekend mochten we ons verheugen over het feit dat drie U11 en zes U13 de weg vonden naar het jaarlijkse tornooi van de Waarschootse judoclub.

Verslag U11:

Emma Cools:
Eerste wedstrijd tegen een echte competitiejudoka, Emma kwam op voorsprong met Yuko, maar werd de laatste 20 seconden geworpen met Waza-Ari. Jammer genoeg had ze zich hierbij bezeerd aan haar knie en moest hierdoor forfait geven. Toch wist haar papa te vertellen dat ze nog een andere keer wou deelnemen. Gelukkig, want dit was ook niet de normale gang van zaken, maar een ongeluk is natuurlijk nooit uitgesloten. We wensen haar een snel herstel en een revanche de volgende keer!
4e plaats

Salim Samouh:
Eerste wedstrijd stond hij op punt zijn tegenstander te gooien maar aarzelde even en verloor daarna jammer genoeg met een worp van de tegestander, gevolgd door houdgreep. De tweede wedstrijd ging dit niet meer gebeuren: hij greep zijn kans en gooide zijn tegenstrever op de rug. Mooie ippon! De laatste wedstrijd ging gelijk op maar op het einde werd hij toch gevloerd met een mooie worp.
3e plaats.

Taro De Coninck:
De eerste 2 kampen verliepen vrij vlot en hij won deze met een worp (Koshi Guruma) gevolgd door houdgreep: ippon! In de derde wedstrijd was zijn tegenstander hem voor en werd hij met een toch wel mooie ippon geworpen.
2e plaats

Proficiat aan alle drie. Goede ingesteldheid en doorzettingsvermogen! Hopelijk tot de volgende keer met wat extra vriendjes!
Verslag U13:

Zowel Silas als Jasper domineerden hun wedstrijden en werden mooi eerste van hun respektieve poules. Way to go!

Yannick heeft zijn drie kampen verloren. Hij heeft lang moeten wachten en dat maakte hem waarschijnlijk wat minder geconcentreerd. Er zat wel een stijgende lijn in zijn prestaties. Volhouden, Yannick!

Onze Arandes zat in een poule van 5, heeft moedig gevochten en wist 1 kamp te winnen.

En ook Krian won 1 kamp, goed voor een derde plaats in z'n poule.

Voor Anais was het een allereerste tornooideelname. Ook hier zat er een stijgende lijn in haar prestatie. In de laatste kamp had ze een mooie Tate Shiho Gatame maar ze liet haar been slingeren met als gevolg 'Toketa!'; daarna Ippon tegen. Wetende dat deze laatste tegenstandster de Oost-Vlaamse kampioene was, kunnen we spreken van een mooie prestatie.

Even meegeven dat Jasper, Yannick en Silas vanaf januari present zullen geven bij de U15!

Dit was meteen het laatste Oostvlaamse tornooi voor U11 en U13 in 2013. Silas mag -gezien zijn plaats in de top 10 van OVL- op 11 november wel nog deelnemen aan het Interprovinciaal kampioenschap, dat in St-Martens Latem doorgaat. Succes, Silas!


LUCe (met dank aan N. De Pauw, B. Art en G. Stroobant voor de teksten, en aan de mama van Taro voor de foto's)


Terug