Vijf miniemen treden aan in Zelzate (16 Maart 2013)


Verslag:


Met vijf gemotiveerde judoka’s trokken we naar Zelzate, waar naar aanleiding van hun 50-jarig bestaan een speciale editie plaatsvond van hun jaarlijks miniemenontmoeting. Dit betekende meer volk, zelfs judoka’s uit Nederland en Limburg waren van de partij wat het niveau toch wel een tikkeltje hoger tilde. De wedstrijden vonden plaats op 4 matten en startten pas na een algemene opwarming.

Yannick Verkerken mocht als eerste beginnen in toch één van de zwaarste poules. Zijn eerste wedstrijd was tegen een Limburger: verloren met Ippon. De tweede wedstrijd was tegen een duidelijk ervaren Nederlander, hij verloor deze ook met Ippon na een toch wel mooie Uchi Mata. Jammer, maar de tegenstand was groot. 3e PLAATS.

Daarna mochten de andere vier JSM’ers tegelijkertijd vechten over drie verschillende matten. Bruno en ik crossten van de ene naar de andere kant zodat toch iedereen gecoacht kon worden.

Silas Art won zijn drie wedstrijden met drie heel mooie worpen: Uchi Mata, O Goshi en O Soto Gari. Zijn tweede worp was zodanig dat de tegenstander eerst over kop draaide en dan pas op de rug viel; de moeite waard om toch eens dat filmke te bekijken en precies te zien wat er gebeurde! Mooi gedaan Silas! 1e PLAATS.

Krian De Merre kon 2 van zijn 3 wedstrijden winnen. De eerste verloor hij net op het laatste nippertje: hij wilde de wedstrijd nog winnen en had te vlug een beweging ingezet waardoor hij eigenlijk zichzelf op de rug gooide. Maar dat liet hij geen tweede keer gebeuren. De tweede wedstrijd won hij met Ippon door houdgreep en de laatste met Waza-Ari uit Koshi Guruma. Goed herpakt Krian! 2e PLAATS.

Jasper Cools zette zijn eerste wedstrijd mooi aan met een schitterende Uchi-Mata Ken Ken. De tweede en derde wedstrijd heeft hij toch wel goed gevochten, maar hij verloor beide met Ippon. De laatste tegenstander had precies toch wel wat meer kracht, en wachtte op de counter, wat niet evident is om tegen te vechten. Volhouden en oefen maar verder op die Uchi Mata! 3e PLAATS.

Arne Verkerken, de jongste van de hoop, en nog maar zijn derde deelname, startte een beetje aarzelend aan zijn eerste wedstrijd. Hij werd geworpen, kreeg Yuko tegen en sukkelde in een houdgreep en verrassing: hij klopte af! Oei, we dachten dat hij zich pijn had gedaan, maar nee: foutje… kwam door het verschieten en de spanning. Maar dat zal hij toch wel geen tweede keer voor hebben. Zijn tweede wedstrijd bood hij al wat meer tegenstand maar moest toch het onderspit delven en verloor met Ippon. De derde en laatste wedstrijd echter ging hij volledig gefocust de mat op en vocht als een leeuw om de overwinning binnen te halen. En ja: de aanhouder wint: overwinning met houdgreep! Goed Arne! 3e PLAATS.Nathalie


Terug