Met 4 miniememen naar Erembodegem (19 januari 2014)


Groepsfoto:

Vlnr: Arandes, Krian, Thomas en Johannes

Verslagje:

Deze zondag traden we met 4 miniemen (U13) aan op het jaarlijkse tornooi van judoclub Aalst, dat zoals steeds doorging in de Denderhal te Erembodegem. Krian Demerre en Arandes Zahed mogen we ondertussen als 'vaste waarden' noteren, maar bijzonder leuk was het feit dat er ook 2 volslagen nieuwelingen bij waren: Thomas Hostens en Johannes Deploige. Hopelijk hebben ze de smaak te pakken, en kunnen ze ook andere judovrienden aansteken om het es te proberen op de competitite-mat.

Na een korte opwarming bij coach Michiel volgde er een groepsopwarming op muziek. Kort daarna werd het drummen aan de poule-bladeren, waar we zagen dat iedereen behalve Arandes in een poule van 4 (gebaseerd op gewicht) mocht kampen, voor Arandes werd het een 'Best of Three' tegen dezelfde tegenstander.

Zoals gezegd eerste wedstrijddeelname voor Johannes, en we zagen direkt dat hij met veel pit aan zijn kampen begon. Eerste kamp verloren met Yuko. In de 2e kamp 2 Yuko's gesprokkeld, en er had zelfs meer ingezeten, had hij zijn tegenstandertje niet losgelaten toen er werd overgegaan van rechtstaand naar grondwerk. Laatste kamp verloren op Shido (passiviteit). Derde plaats, en al bij al een zeer geslaagd eerste competitie-optreden, we kijken uit naar nog.

Intussen was ook Thomas in poule 19 aan de bak gegaan. Ook hier eerste kennismaking met competitie. Goed begonnen, echter zich in de nek laten nemen en in houdgreep (Gesa Gatame) gesukkeld. De tweede kamp was eigenlijk een kopie van de eerste, ook hier verlies uit Gesa Gatame. Maar Thomas leerde snel, en in de laatste kamp zagen we hem zelf aktief naar de nek van de opponent pakken. Aan beide kanten werd een Yuko gescoord, en na de bel gaf de scheids resoluut de zege aan onze judoka. Derde plaats, en een blije Thomas, die we hopelijk op de volgende Oostvlaamse competitie (23 februari, Berlare/Overmere) opnieuw mogen coachen.

Er werd coach Michiel weining rust gegund, want intussen was ook Arandes al opgeroepen. Eerste kamp gedomineerd, en gewonnen - op advies van de coach - met O Soto Gari. En ook in de 2e wedstrijd was Arandes de betere, Waza-Ari voor worp gevolgd door houdgreep: Ippon. Verdiende eerste plaats.

Kleine Krian was als laatste aan de beurt. Zijn poule van 4 was intussen teruggebracht naar een poule van 3, dus 2x kampen. In beide wedstrijden won Krian met Ippon uit houdgreep, na het toepassen van mooie kantel-technieken, knap gedaan. proficiat.

Proficiat aan onze 4 U13!

LUCe


Terug