Ontmoeting U11/U13 in Zelzate (15 februari 2014)


Verslagje:

Op zaterdagvoormiddag trok Lennert alleen (nu ja, vergezeld van een ouder natuurlijk) naar de Golden Judo Cup te Zelzate, voor deelname aan de U11 ontmoeting. Hij won er zijn 3 kampen, en mocht daarvoor felicitaties alsook een mooie medaille in ontvangst nemen. Mooi gedaan!


's Namiddags boden twee Merelbeekse judoka's zich aan voor het U13 tornooi, vergezeld van coach Matthias Braeckman: Emma en Angelo.
Emma mocht als eerste beginnen. Eerste kamp ging vrij vlot, en na een klein minuutje aftasten kon ze het andere meisje overmeesteren naar houdgreep: Ippon. Haar tweede kamp was echter een stuk lastiger, erg diep in de wedstrijd kreeg ze een Yukootje tegen en verloor. Ook in de laatste kamp, ondanks goed werk, geen overwinning (houdgreep). Derde plaats.
Angelo mocht wat later aan de slag. Eerste kamp binnen de halve minuut gedaan, hij gooide zijn tegenstander met O Uchi Gari en werkte af naar houdgreep: Waza-Ari Awasete Ippon. Tweede kamp vergelijkbaar met die van Emma, geen scores tot diep in de wedstrijd, Yuko tegen en verlies. Derde kamp was beslissend voor de 1e plaats: Angelo kon Koshi Guruma inkomen, goed voor een Yuko, en later in de wedstrijd na een mooie kanteltechniek de ander in houdgreep genomen. EERSTE plaats!

Verslagje U13 op basis van de notities van Matthias, waarvoor dank.


Terug