U11/U13 te Erembodegem (22 januari 2017)


Verslag:

U11:

Alexander maakt brandhout van de tegenstand en staat voor zijn drie wedstrijden in totaal slechts een halve minuut op de mat!
Louie moet zijn kumi kata nog wat verfijnen, maar weert zich kranig en vecht twee wedstrijden tot het einde uit.
Ook Cyriel heeft sterke tegenstanders; hij moet vooral nog werken aan het nemen van zijn kumi kata en aan het aansluitend uitvoeren van zijn favoriete worpen.
Magomed wint twee van zijn drie wedstrijden. Zijn voornaamste aandachtpuntje is het vermijden van vechten met gestrekte armen, en kumi kata met de linkerhand niet vergeten!
Petros draait erg goed op de tatami; voornaamste aandachtspunt voor hem zijn de bevrijdingen uit houdgrepen (en dus niet enkel het klassieke wegdraaien, wat tijdens wedstrijden zelden effectief is!).
Ibragim wint één kamp en verliest één keer op beslissing. Als hij een paar kanteltechnieken extra inoefent, vallen er zeker nog wat extra punten te rapen tijdens Ne Waza!

U13:

Na de weging blijkt dat bij één van de jonge wolven verkeerdelijk 98 kg (ipv 38) genoteerd stond :-) Dat werd snel rechtgezet.
Loic is veel gegroeid de laatste tijd, en de scheidsrechter vond dan ook zijn judogi te klein :-) Gelukkig kon hij een judogi lenen van een vriendje. Hij laat zich in het begin van de wedstrijden wat verrassen, maar zal dat ongetwijfeld volgende keer rechtzetten!
Ook Axl heeft sterke tegenstanders, en ondanks zijn fikse strijdlust moet hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstanders (al was het vaak nipt!).
Mauro wint twee van zijn drie wedstrijden, en zal zich tijdens de eerstvolgende trainingen vooral toeleggen op de bevrijdingen uit houdgrepen. Op die manier zal hij nog beter judoën op de volgende wedstrijden!
Victor doet echt zijn best om zijn kumi kata op te dringen, maar de tegenstanders laten hem niet echt in de wedstrijd komen en verrassen hem; blijven werken aan het opleggen van jouw kumi kata, en aansluitend je lievelingsworpen uitvoeren!
Maxime maakt het erg spannend door zijn tegenstander eerst op voorsprong te laten komen, en vervolgens zelf een houdgreep aan te zetten. Jammer genoeg ontglipt de arm van zijn tegenstander op het laatste nippertje, waardoor de houdgreep niet uitmondt in een overwinning. Maar daarmee weet ook hij waaraan hij de eerstvolgende trainingen wil werken!

Dank aan alle judoka's voor de inzet en het enthousiasme!

Maarten


Foto's :


Terug