U11/U13 te Wachtebeke (03 december 2017)


Deelnemers U11:
NOňL Kobe
DE CONINCK Teide
CHRISTIAENS Stian
VIAENE Petros

Deelnemers U13:
LI Qizheng
HEYNZE Maxime
VAN RENTERGHEM Luka
VAN RENTERGHEM Niels

Verslagje U11:

Zondag 3/12, U11 competitie te Wachtebeke. We trotseerden de vroege winterprik en met ons vieren waren we present op de weging in de sporthal van domein Puyenbroek. Jasper en Timon hadden zich verontschuldigd en konden er jammer genoeg niet bij zijn deze keer. Enes daarentegen hebben we niet gehoord noch gezien.

Stian mocht, letterlijk, als allereerste wedstrijd bij de jongens de spits afbijten. Zijn tweede wedstrijd, tegen de sterkste tegenstander van de poule, was de beste van zijn 3 kampen. Hij legde beslag op een mooie derde plaats. Te onthouden dat je, wanneer je je zelf uit evenwicht brengt je er ook voor moet zorgen dat uke eveneens uit evenwicht komt!

Na enige tijd inactiviteit voor de coach kwamen, traditioneel, de overige Merelbeekse judoka bijna tegelijkertijd aan de bak. Het werd plots een drukke bedoening.

Teide werkte zijn 3 wedstrijden keurig, gefocust en met overgave mooi af en behaalde zo een schitterende eerste plaats. Petros wist 2 van zijn 3 wedstrijden te winnen en behaalde zo een mooie tweede plaats.

Voor Kobe was het de eerste keer op een Ďechteí wedstrijdtatami. Voor een eerste deelname heeft hij dit prima gedaan. Hij kon jammer genoeg niet het laken naar zich toe trekken, maar vocht lange wedstrijden. Bevrijdde zich mooi uit een houdgreep en zijn eerste deelname belooft voor volgende keren. Volgende week kunnen ze allemaal opnieuw aan de bak op het Sinterklaastornooi van Judoclub Lichtervelde.

Proficiat aan alle deelnemers.

DE MAERTELEIRE Dirk

Foto's U11:


Van de U13 kregen we jammer genoeg nog geen verslagje binnen. Maar ongetwijfeld hebben Qizheng, Maxime en de broertjes Luka & Niels een toffe judo-namiddag beleefd onder de auspiciŽn van coach Dave.


Terug