U11/U13 te Zelzate (11 maart 2017)


Foto's:

U13


U11


Verslag:

U13

Met drie trokken we 's morgens richting Zelzate. Lennert mocht als eerst van start. Na een wat ongelukkige afloop in Berlare was Lennert behoorlijk zenuwachtig. De eerste kamp won hij mooi met een Ippon. Het ijs was gebroken. In zijn tweede kamp stond hij vlug twee Waza-Ari's voor en vocht hij verstandig de kamp uit. De derde kamp won hij met een schitterende Ko-Soto-Gari - Ippon en dus een verdiende eerste plaats.
Axl stond in een zeer sterke poule. Toch wist hij op een schitterende manier twee kampen te winnen met Ippon, beheerst en technisch goed judo. Gezien de zware poule is dit een schitterende tweede plaats.
Maxime kwam als laatste aan de beurt. Zijn twee eerste kampen liet Maxime zich wat verrassen door zelf te vlug naar de grond te gaan. De opdracht in de laatste kamp was duidelijk... de volle tijd uitvechten en vooral proberen te blijven rechtstaan. Maxime had de boodschap goed begrepen en controleerde de Kumi-Kata. Hij slaagde er in om een houdgreep 20 seconden te houden en dus een Ippon. Hiermee verdiende hij de derde plaats in zijn poule. Schitterend resultaat vooral omdat hij is blijven geloven in zijn kansen na twee nederlagen.

U11

In de namiddag mochten we zes judoka's verwachten.
Alexander en Emiel legden beide een feilloos parcours af. Drie Ippons op rij. We hadden als coach niet eens de tijd om bij te sturen... alle drie Ippons binnen de 45 seconden. Beiden een eerste plaats.
Ruben kwam voor de eerste keer op de map. Hij deed het wonderbaarlijk goed in zijn eerste twee kampen en won beide kampen met Ippon. Toch heeft hij geleerd dat bij judo ook verliezen staat. In zijn derde kamp liet hij zich verrassen met een O-Uchi-Gari en naast zijn ego deed ook zijn hoofd pijn. Voor een eerste deelname een meer dan verdiende tweede plaats.
Louis moest in de eerste twee kampen zijn meerdere kennen maar liet in zijn laatste kamp schitterend grondwerk zien. Helaas stond hij toen al een score achter. Nu nog wat de Kumi-Kata proberen te beheersen en er zit zeker toekomst in.
Petros vocht zijn eerste kamp volledig uit helaas zonder de score. Dus wedstrijd verloren op beslissing. Toch een mooie derde plaats. Ook Stian slaagde er in een derde plaats te veroveren na twee zeer mooie kampen. Je kan zeker zien dat een aantal van onze judoka's ervaring beginnen op te doen en veel beter presteren op de mat.

Door de inzet van alle judoka's behaalden we ook nog eens de derde plaats in de ploegenstand. De beide coaches (Geert en Dave) keerden dus moe maar tevreden naar huis. Dank aan de vele aanwezige supporters.

Geert & DavidTerug