U9/U11/U13 te Ardooie (16 september 2018)


Deelnemers U9:
BAETEN Rune
VERMOTE Lonis


Deelnemers U13:
HULSTAERT Jonas
NOňL Kobe
VAN RENTERGHEM Luka
VAN RENTERGHEM Niels
VAREWYCK AxlVerslagje U13 ( van de hand van MichaŽl Varewyck - dank! ):

Vandaag in Ardooie hebben we vijf deelnemers voor de U13: Luka & Niels Van Renterghem, Kobe NoŽl, Axl Varewyck en Jonas Hulstaert. Allen tijdig present voor de weging, waar echter de weegschaal om 9u ontbrak. Even wachten dus. Om 10u begonnen, zoals gepland, de wedstrijden, en meteen mochten onze judokaís aan de slag. Kobe & Luka op mat 3, Jonas op mat 2 en Axl en Niels op mat 1. Allemaal gelijktijdig de mat op en een conditietraining voor de coach rijker.

Onze Ďanciensí in de U13 deden het schitterend.

Niels won onmiddellijk zijn eerste kamp na een ietwat moeizame start met ippon, waarna hij ook zijn tweede en derde kamp met ippon binnenhaalde. De derde kamp duurde amper 4sec. toen Niels zijn tegenstander verraste met een mooi ingezette O soto gari.

Ook Axl vloog er onmiddellijk in en won zijn eerste kamp met een heupworp (Waza-ari) onmiddellijk gevolgd door een houdgreep. Zijn tweede kamp haalde Axl ook vlotjes binnen 2x waza-ari met een houdgreep, maar de derde kamp ging verloren, geen beweging in de tegenstander te krijgen, ippon tegen.

Luka die als enige 4 kampen moest vechten, had net als zijn broer Niels een moeizame start en kreeg in de eerste kamp een ippon tegen, de tweede kamp was Luka echter wakker 2x Waza-ari werpen en de buit was binnen, zijn derde kamp ging net eender, 2x werpen en een overwinning. De vierde tegenstander liet zich echter niet zo makkelijk doen, maar na enkele verwoede pogingen krijgt Luka hem toch naar de grond gewerkt en maakt het af met een houdgreep.

Voor Kobe en Jonas was het vandaag de eerste maal dat ze aantraden in de U13. Beide waren een beetje overdonderd door de sterkere tegenstanders, maar boden flink weerwerk. Beide jonge judokaís vochten voor wat ze waard zijn en brachten mooi judo. Doch de tegenstand was iets te sterk.

Kobe kon zijn eerste tegenstander werpen, Waza-ari, maar kwam hierdoor zelf in houdgreep terecht en raakte niet meer los, ook de twee volgende kampen gaf Kobe alles en was de judoka met de meeste inzet, maar zowel in de tweede als de derde kamp werd een ingezette worp door de tegenstander overgenomen. Toch een puike prestatie wat belooft voor de toekomst.

Jonas's eerste ervaring met de U13 ging niet van een leien dakje. Rechtstaand kon Jonas zijn mannetje staan en maakte het de tegenstanders knap lastig. Jammer genoeg waren ze allen een maatje te sterk in het grondwerk en belandde Jonas drie maal in houdgreep. Een mooie prestatie en mooi judo voor een eerste keer, doe zo verder !

Een gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles gingen mee huiswaarts na amper een uurtje tornooi. Een korte dag met een mooi resultaat en een tevreden coach!


Terug