U11/U13 te Kemzeke (06 oktober 2018)


Deelnemers U11:
OOSTERLINCK Torben
SIMOENS Kobe
COGHE Noa
VIAENE Petros
DE MAERTELEIRE Martijn
VAN DEN HEEDE StanDeelnemers U13:
NOËL Kobe
VAN RENTERGHEM Luka
VAN RENTERGHEM Niels
VAREWYCK AxlResultaten U11 ( coach Maarten Oosterlinck - dank! ):

De jonge leeuwen hebben goed gevochten in Kemzeke!

Stan: Eerste wedstrijd gewonnen met houdgreep. Tweede en derde verloren met houdgreep door een beetje minder concentratie.

Noa: Ippon, ippon, ippon!!! Top!

Kobe: Goed gevochten maar wedstrijden verloren; Kobe heeft een beetje extra opwarming nodig om de leeuw in zichzelf naar boven te laten komen! Blijven geloven in jezelf!

Petros: Eerste wedstrijd gewonnen met prachtige ippon. Tweede wedstrijd verloren. Goede ervaring!

Torben: Goed gevochten tegen twee tegenstanders die een beetje zwaarder en een pak kleiner waren. Niet makkelijk om daartegen te vechten maar weer wat geleerd!

Martijn: Eerste wedstrijd met houdgreep gewonnen. Tweede wedstrijd in flits gewonnen na enkele seconden! Derde wedstrijd verloren. Goede ervaring!

Verslagje U13 ( van de hand van Michaël Varewyck - dank! ):

Vandaag 4 judoka’s ingeschreven bij de U13 en alle vier present. Aanwezigen waren Luka en Niels van Renterghem, Kobe Noël en Axl Varewyck. Iedereen kwam in een poule van 4 terecht en had dus 3 kampen voor de boeg.

We beginnen met Luka, de eerste kamp was voor Luka een beetje aftasten, maar na een kleine minuut volgt Luka zijn tegenstander goed en veegt met een De Ashi Barai uit het boekje, Ippon. Luka's tweede kamp was echt de kamp van de dag, de halve zaal zat gespannen te kijken. Beide tegenstanders hadden beurtelings de bovenhand, Luka kwam op achterstand met een Waza Ari uit een overname. Hij vocht hierop verbeten terug en drong de tegenstander in de verdediging waarop die een strafpunt kreeg. Beide judoka’s gaven het beste van zichzelf en Luka kon de tegenstander verrassen met een overname, Waza Ari gelijk en in houdgreep, doch één seconde te kort om een tweede Waza-Ari en hierbijhorende Ippon uit de brand te slepen. De volle twee minuten waren voorbij en de scheids gaf Luka het voordeel op beslissing. De derde tegenstander was ‘a piece of cake’ en vier seconden later had Luka een Ippon met een Koshi Guruma. Een mooie eerste plaats als resultaat.

Axl net terug uit ziekte, moest een beetje warm draaien. Zijn eerste kamp ging hij na enkele seconden onderuit met een Uki Goshi, van een verrassingsaanval gesproken ! Axl was iets wakkerder in de tweede kamp en vocht een verbeten strijd, halfweg de wedstrijd komt hij Waza Ari achter door een overname met Tani Otoshi, welke hij niet meer ongedaan krijgt in de resterende tijd. Na een goede peptalk, kwam hij supergemotiveerd op de mat om toch die derde kamp binnen te halen. Na een half minuutje aftasten draait Axl zelf achter zijn tegenstander en met een goed geplaatste beenveeg was het Ippon voor Axl ! Mede door wat technische punten in huis te houden in de tweede kamp en een Han Soku Make voor een tegenstander wordt Axl nog knap tweede !

Kobe kwam vol goede moed op de mat, chapeau als eerstejaars voor de volharding ! De eerste kamp vecht Kobe zijn ziel uit zijn lijf, maar komt op grond in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit geraakt. Zijn tweede kamp was nog iets zwaarder, Kobe wordt geworpen met een Koshi Guruma gevolgd door een houdgreep. Hij is echter verkeerd op zijn reeds geblesseerde schouder terechtgekomen en moet opgeven. Na een kwartiertje Rode Kruis, komt Kobe toch nog op de mat voor zijn derde kamp, van karakter gesproken! Doch de geblesseerde schouder speelt nog wat parten en Kobe sukkelt opnieuw in houdgreep, Ippon tegen. Wij zien hierbij Kobe reeds drie wedstrijddagen beter om beter presteren, een eerste overwinning in de U13 ligt in het verschiet !

Niels liet er vandaag geen gras over groeien, zijn eerste wedstrijd, reeds Waza Ari na 4 seconden door O Soto Gari, gevolgd door een houdgreep, Ippon ! De tweede wedstrijd had hij wat meer tegenstand, maar na een dikke minuut kan Niels zijn tegenstander kantelen op de grond en terug in houdgreep nemen, wederom Ippon. De derde kamp verliep een ietsje stroever, de tegenstander had blijkbaar goed naar de vorige kampen gekeken en wou absoluut niet doorwerken naar de grond. Halfweg kan Niels hem wel verrassen met een O Goshi wat Waza Ari opleverde. Niels controleerde hierop de wedstrijd door de tegenstander op afstand te houden en op grond tijd te winnen door te werken naar een houdgreep. Na de volle wedstrijdtijd heeft Niels zijn derde overwinning beet met Goud als gevolg.

Terug een mooie wedstrijddag met judoka’s die goed presteren en nog belangrijker, steeds mooier judo tonen.


Terug