U9/U11/U13 te Wingene (10 november 2018)


Deelnemers U13:
Van Renterghem Niels
Van Renterghem Luka
Ryckaert KarstenVerslagje U13 ( van de hand van Michaël Varewyck - waarvoor weerom dank! ):

Zaterdagmorgen allemaal vroeg uit de veren om af te zakken naar het verre Wingene, van de vier ingeschrevenen zijn er 3 aanwezig, Axl ligt in bed met een griepje. Luka en Niels Van Renterghem en Karsten Ryckaert zijn echter present om aan te treden.

Karsten, mag na de weging onmiddellijk aantreden in zijn poule. Zijn eerste kamp verloopt vlotje en Karsten werkt zijn tegenstander verschillende malen naar de grond echter zonder score. Niettegenstaande Karsten het initiatief neemt in het grondwerk, sukkelt hij zelf in houdgreep en geraakt hier niet meer uit. Zijn tweede kamp ging Karsten met volle moed er opnieuw tegenaan, hij krijgt echter twee maal een Waza Ari tegen, een eerste keer met een Uke Goshi, de tweede maal met een O Soto Gari. Voor zijn derde kamp was Karsten overtuigd om iemand te werpen, dit viel echter wat tegen. Hij wierp de tegenstander met Tani Otoshi, maar trok de tegenstander op zich, waardoor deze een Waza Ari scoorde. Karsten ging onmiddellijk in de tegenaanval, op zoek naar de overwinning. Vol overtuiging wordt een worp ingezet, maar Karsten vergeet hierbij zijn tegenstander mee te nemen en werpt zichzelf, nogmaals een Waza ari tegen. Goede raad, blijven trainen en niet naar je tegenstander ‘springen’ !

Luka, was vandaag wakker, in tegenstelling tot andere wedstrijddagen waar er eerst een tegenscore diende te komen, vloog Luka er onmiddellijk in en scoorde een Waza ari met Uke Goshi. De goede toon wordt verder gezet en op een Tani Otoshi van de tegenstander duwt Luka de tegenstander neer en slaagt er in bovenop zijn tegenstander te landen, dit gaat echter zo vlug (zelf hebben we de beelden moeten herbekijken) dat de scheidsrechter een Waza ari tegen geeft. Luka valt dan een beetje stil en laat zich verrassen met een Ko Uchi Gari en krijgt zo een tweede Waza ari tegen. De tweede kamp loopt direct een pak vlotter, van bij de start haalt Luka uit met een vlotte beenveeg (De Ashi Barai) en scoort hiermee een Waza ari (voor ons zo goed als ippon). De kamp kabbelt voort en Luka probeert nogmaals uit te halen met De Ashi Barai, de tegenstander heeft het deze maal echter door en stapt over het been. Luka geeft echter niet direct op en zet de beweging in dezelfde richting verder en werpt de tegenstander met Uke Goshi, tweede maal Waza ari en de overwinning is binnen.

Niels mocht als derde en laatste in de U13 aantreden en dacht waarschijnlijk : “Laten we er een ‘O Soto Gari’-dag van maken.” Hij maakte er een echte ‘walk trough’ van. De eerste kamp, zoals gezegd, een O Soto Gari, Waza ari, Niels volgt knap naar het grondwerk en scoort een tweede Waza ari met de houdgreep volgende op de worp. De tweede kamp liet Niels nogmaals zien dat O Soto Gari hem wel ligt en schudt een mooie ippon uit zijn mouwen. Bij de derde tegenstander lukt het direct inkomen van de O Soto Gari niet meteen. Maar Niels zou Niels niet zijn hier iets op te vinden en tovert een mooie combinatie op de tatami, aanvallen met O Uchi Gari, doorvegen naar Ko Uchi Gari en als de tegenstander hierbij overstapt, trekt Niels de tegenstander tegen de zij en veegt met een heel brede O Soto Gari beide benen van zijn tegenstander onderuit. Ippon en meteen naar het hoogste schavotje !

Na een halve dag mooi judo gaven we de fakkel door aan de judoka’s van de U11 en keerden we tevreden huiswaarts.

Deelnemers U11:
Laute Louie
De Maerteleire Martijn
Simoens Kobe
Coghe Noa
Dewulf Lorn
Inghelbrecht Thybe
Naudts Bavo


Deelnemers U9:
De Maerteleire Sam
Content Jacob
Ogen Marcos
Casteur Sebastian
Van Dierendonck ArneVerslagje U9 ( Dirk De Maerteleire ):

Op zaterdag 10/11 werd er afgesproken in de mooie sportaccommodatie van de gemeente Wingene voor het jaarlijkse jeugdtornooi van Kodokan Wingene.In de voormiddag stonden de U13 judoka geprogrammeerd, gevolgd door de U11 en in de namiddag om het gebeuren af te sluiten mochten de U9 op de tatami treden. Onze judoschool had maar liefst 16 judoka ingeschreven waarvan 5 deelnemers in de U9 leeftijdscategorie: Sebastian (Casteur), Jacob (Content), Sam (De Maerteleire), Marcos (Ogen-Exposito) en Arne (Van Dierendonck).

Voor de meeste onder hen was dit, naast de jaarlijkse juni-ontmoeting in de eigen dojo, een eerste kennismaking met competitie-judo. En dat hebben ze allemaal op hun manier erg goed aangepakt. Eerste keer officiële weging, rood en witte gordel, een echte scheidsrechter en anderhalve minuut wedstrijd met de daarbij horende focus en spanning. Het hoort er vanaf nu allemaal bij.
Iedereen heeft zijn beste beentje trachten voor te zetten tijdens hun drie kampen. De een al met meer succes dan de andere, maar dat is niet het belangrijkste. Wat telt is dat deze lichting zich geamuseerd heeft en veel bijgeleerd heeft: wat een ervaring. En dat bevestigden ze stuk voor stuk op het einde van de dag. Iedereen, zowel coach als ouders als judoka tevreden huiswaarts. Deze laatsten met een mooi aandenken aan deze ontmoeting. Op naar de volgende! (dat is reeds op 2 december).


Terug