U9/U11/U13 te Kruishoutem (26 maart 2022)


Foto's:


Verslag:

Op zaterdag 26 maart ging tot vreugde van velen de ontmoeting te Kruishoutem opnieuw door. Vanuit Judoschool Merelbeke namen we deel met 16 judoka's onder begeleiding van coaches David Laute en Arne Dewulf.

U13:
Caekebeke Merlijn start de dag voor Merelbeke op flitsende wijze, hij zet deze stijl verder en wint al zijn kampen.
Clemmens Lucas start ietwat slordig maar verbeterd in de 2 volgende wedstrijden, jammer genoeg zonder winst. Wat beter naar de coach luisteren zou best wel kunnen helpen.
Ogen Exposito Marcos verliest zijn eerste kamp maar zet dit nadien mooi recht door zijn 2e en 3e kamp te winnen.
Content Jacob start goed, met een goede vechtlust en activiteit, maar kan geen dominante houding opleggen en verliest daardoor zijn kampen. Blijven trainen op het opdringen van de eigen acties.
D'Haese Lili wint met ruime overschot al haar kampen.
Volckaert Sanidapa vecht haar eerste wedstrijd vandaag en enigszins verrast verliest ze haar eerste kamp. Dit zet ze echter recht in haar 2e en 3e kamp die ze mooi wint. Blijven letten en oefenen op het vechten met beide handen.
Al bij al voor onze U13 een mooie prestatie en goed gewerkt!

U11:
Bossuyt Phachara is duidelijk de snelste van de poule, hij kan behendig vele aanvallen ontwijken maar slaagt er niet in zelf te scoren. Uiteindelijk kan hij die dag geen enkele wedstrijd in zijn voordeel beŽindigen. Jammer, maar toch een respectabele inspanning.
Casano Victor vecht vandaag met wisselend resultaat. Hij kan 1 wedstrijd in zijn voordeel beslissen.
Dewulf Mus blijkt in een bijzonder stevige poule beland te zijn. Nog wat slaperig aan de 1e kamp begonnen wordt dit onmiddellijk omgezet in een worp met houdgreep tegen. De 2e kamp al iets wakkerder van de schok wordt ze hier echter ook mooi op haar rug geworpen. De derde kamp draait ze wel mee met het tempo, ze scoort ook maar verliest deze dan toch nog,
D'Haese Fran weet haar 2 eerste kampen te winnen maar verliest uiteindelijk haar derde.
Nilsen Stein vecht zijn eerste ontmoeting. Hij wint zijn 3 kampen. Beter luisteren naar de scheidsrechter en nog wat aan de techniek werken zijn nodig. Maar dit belooft!
Soenen Romanie vecht ook haar eerste ontmoeting, maar wint 2 van haar kampen. Mooi werk.
De Koker Elodie vecht haar 1e ontmoeting. Ze wint haar 2e kamp en heeft gelukkig haar judogi nog aan als ze afgeroepen wordt voor haar 4e kamp. Opletten als je in een poule van 5 zit!
Nicasens Emelie verliest haar 3 kampen, Niet te gemakkelijk op je rug vallen. Het is geen training. Probeer naar je buik te draaien. Jammer, want goed gevochten.
Uyttenhove Thomas verliest zijn eerste kamp maar komt dan terug en wint zijn 2e en 3e kamp met mooie judo.
Het is duidelijk dat de U11 de voorbije 2 jaren het wedstrijd ritme gemist hebben. Nog wat slaperig/afwachtend en weinig initiatiefnemend op de mat stappen blijft dikwijls niet onbenut door de tegenstander. Een goede opfrissing en met veel goede moed naar de volgende wedstrijden.

U9:
Davans Isaac wint op zeer mooie wijze zijn 3 kampen. Bijzonder mooie prestatie en heel zuivere grote ippons. Mooi werk!

Voor de coaches na een lange ietwat vermoeiende dag met een schorre stem tevreden huiswaarts!

Verslagje door Arne Dewulf (en David Laute)


Terug