Regionaal kampioenschap (senioren) 2007


Herentals, 22 oktober 2007

Pieter Cadron en Nathalie De Pauw waren (via podiumplaats op oostvlaams) geselecteerd om deel te nemen aan de Vlaamse kampioenschappen (senioren). Hieronder een kort verslag. Met z'n vijven vertrokken we zondag heel vroeg naar Herentals voor het vlaams kampioenschap. Zowel Pieter als ik stonden beiden op gewicht en voelden ons fysiek goed (maar ik had wel wat meer stress denk ik). We waren beiden ook blij met de aanwezigheid van enkele supporters: Mathieu (ook cameraman), Celine en Christophe (ook coach). Achteraf werden we ook verrast door de plotse komst van Pieters zus (Evelyne) en haar vriend (Christophe). Heel tof dat zij er ook waren!

De wedstrijden...

Eerst waren de wedstrijden van de dames voorzien en dan pas die van de heren. Na wat opgewarmd te hebben, kon ik vrij vlug beginnen. Ik heb 5 wedstrijden moeten vechten en heb er 4 ervan met ippon gewonnen (de 2de was ik verloren, maar kreeg daarna herkansing). Een derde plaats, en dus een ticket naar het Belgisch kampioenschap! Ik moet toegeven dat ik ongelofelijk blij was...


Pieter had wat minder geluk en kreeg direct een hele sterke tegenstander voor zich. Hij vocht heel goed, maar verloor uiteindelijk de wedstrijd. De herkansing kwam heel vlug na die eerste uitputtende match, toch toonde Pieter mooi judo, maar werd verrast en verloor ten slotte ook die wedstrijd. Ik denk dat we nog wel van Pieter zullen horen in de toekomst.


Als laatste wil ik alle supporters bedanken, want hoe je het draait of keert, dit motiveert ons om nog beter te presteren en het maakt de wachttijden een stuk aangenamer.

Nathalie De Pauw

Medailles:


Nathalie De Pauw: 3de Plaats


Terug