1e Belgisch kampioenschap kata te Etterbeek

3 x Belgisch kampioen



Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht werden zowel in de 'Nage No Kata' als in de 'Kime No Kata' BELGISCH KAMPIOEN, terwijl Nathalie De Pauw en Anne Ravaeys de titel bahaalden in het 'Ju No Kata'.



Etterbeek, 3 april 2010

Het eerste Belgisch kampioenschap kata is een feit!!

Anne Ravays en ik, beiden zonder partner wegens overmacht, wilden een paar maanden geleden dit eerste belgisch kampioenschap kata niet aan onze neus laten voorbijgaan. Dus besloten we om samen te oefenen. Het eerste "Vlaams-Waals koppel", fantastisch! Het bleek een goede keuze te zijn, want na onze overwinning aan het Marcel Clause tornooi, begonnen we dan ook als favorieten aan dit kampioenschap. Een klein probleemke: Anne was 3,5 maanden zwanger...
We moesten als eerste aanvangen. Nogal stresserend zo'n tornooi openen. Na onze demo kwamen heel veel mensen ons feliciteren, best wel leuk. We wisten dat als we geen te grote fouten maakten, we heel goede kans maakten op de titel; dit werd dan later ook bevestigd.
JOEPIE, we zijn BELGISCH KAMPIOEN JU NO KATA!!!

Dan was het de beurt aan Dirk en Christophe. Voor hen was de concurrentie een stuk groter: vooral 'Pierre S. en Romuald', een Waals koppel met ook een mooi internationaal palmares en 'Mario R. en François M.' uit Zelzate.
Nog meer gestresseerd als voordien- mede door het feit dat Christophe ziek was opgestaan en de koorts trachtte te onderdrukken met een Dafalgan- keek ik naar hun demo in het Nage No Kata. Prachtige demo trouwens en ook goed voor een plaats in de finale.

In afwachting van de finale moesten ze eerst nog hun demo in de Kime No Kata laten zien. Alles leek goed te gaan tot Dirk Christophe iets te dicht raakte in zijn ... (ongemerkt door het publiek), waardoor Christophe even wegdraaide (het was zijn dagje niet..?!) en te vroeg afklopte.... aiai een fout... hoe zwaar zal die aangerekend worden??? De rest van de kata was gewoon super. Maar zal dit foutje hun de titel kosten? Bang was het afwachten naar de demo van hun concurrenten en de punten van de jury. Met 5 punten meer als het waals koppel rijfden ze dan toch de titel binnen. FANTASTISCH!!

Nu terug naar de Nage No Kata.
Het beloofde een spannende finale te worden. De Vier beste koppels demonstreerden hun kata, maar iedereen was erover eens dat de kata die Dirk en Christophe hebben neergezet ongelofelijk was en meer dan verdiend werden ze voor de tweede keer die dag Belgisch Kampioen, maar nu in het Nage No Kata.

En we waren nog niet naar huis, belange niet, belange niet... Of toch wel, want ons éénjarig zoontje wachtte thuis op ons.

Nathalie.



Terug