Kata tornooi te Brugge (13 Oktober 2012)


Resultaten Ju No Kata:

Anne Ravays (FFBJ) en Nathalie De Pauw: 1e plaats

Verslag:


Op 13 oktober ll. organiseerde JC Olympia Brugge zijn eerste kata tornooi. Met 4 kata's op het programma slaagden ze erin om een mooi internationaal deelnemersveld bijeen te krijgen in de sporthal van Ter Groene Poorte te Brugge. Belgen, een pak Nederlanders, Duitsers en Luxemburgers, goed voor een dertigtal koppels.

Bruine gordels Kjell en Michiel wilden te Brugge hun eerste stappen in het kata zetten (Nage No Kata voor 1e Kyu), maar ze dienden uiteindelijk te passen wegens blessure. Ze waren wel op de afspraak om de andere deelnemende Merelbekenaars een hart onder de riem te steken.

Die andere Merelbekenaars, dat waren Geert Stroobant en Luc Braeckman (Ju No Kata én Katame No Kata), en onze Nathalie De Pauw en haar FFBJ partner Anne Ravays (Ju No Kata).

In het Ju No Kata, waar Luc de rol van Tori vervult, zetten Luc en Geert een behoorlijke demonstratie neer. Bij de puntentelling kregen ze echter pas de 8e plaats toegewezen, en dat viel hen wat tegen, ze hadden gehoopt op meer.
Dan maar rekenen op een betere prestatie in het Katame No Kata (waar Geert de honneurs van Tori waarneemt); dat ze daar de eerste Belgen zouden worden, dat stond in de sterren geschreven, ze waren dan ook het enige deelnemende Belgische koppel.. Mooie demonstratie gedaan, weliswaar onvoldoende voor een podiumplaats, maar zeker en vast een goede oefening voor hun volgende Dan-examen. Goed gedaan, jongens.

Terug naar het Ju No Kata, waar Nathalie en Anne de lat steeds weer zeer hoog leggen. In de reeks van tien bekwamen ze alvast de 1e plaats, dat beloofde! In de finale met vier waren ze als laatste aan de beurt, maar ook hier kende de 3-koppige jury hen het meeste punten toe, waarmee ze verdiend met het goud aan de haal gingen. Opnieuw fantastisch gedaan, dames!

Waarmee deze knappe organisatie erop zat. De deelnemers en de jury-leden gingen nog wat napraten in de cafétaria, maar ondergetekende richtte zich naar het oosten en ging huiswaarts.

Foto's:






LUCe


Terug