Europees Kampioenschap Kata 2012 (26-27 mei 2012)


Resultaten:

Kime No Kata:
DE MAERTELEIRE Dirk - INGHELBRECHT Christophe: 1e plaats


Verslag:


Vrijdag 25/5, 05u.am: afspraak aan de dojo om te vertrekken richting Koper, Slovenië voor het EK Kata 2012. Na een vliegtuigtrip en 200 km met een rental car waren we tegen de middag ter plekke in een zonovergoten Koper. Vlak aan de Adriatische kust, net over de grens met Italië. Kwik tot boven de 25°, we hebben al op mindere plaatsen op de tatami gestaan….
Diezelfde dag arriveerde ’s avonds Nathalie nog, en de bende van Merelbeekse judoka’s was compleet. Iedereen vroeg in bed want de dag erna stonden er concentratie, focus en goede vorm op ’t menu.

Nathalie, samen met vaste tori Anne Ravays, waren als derde koppel geloot om hun demonstratie te doen in het Ju No Kata. Ietwat zenuwachtig begonnen ze eraan. Technisch een prima kata gedaan. Ze kwamen op het einde van de dag door als 11e koppel. Kwestie van een eerste deelname; op 16 deelnemende koppels en 22 punten verwijderd van het podium ziet de (Europese) toekomst voor hen er niet slecht uit. Positie versterken en de groeimarge gebruiken is de boodschap.

Als titelverdedigers mochten Christophe en ik als laatste koppel aantreden in onze vertrouwde Kime No Kata. Een prima demo gedraaid en we werden als eerste gepositioneerd. Het tweede koppel zat op 23 punten achter ons. Onze vierde Europese titel was een feit!

En dat beloofde voor de dag erna. De zondag stond de open EK op het programma. Per kata doen de eerste drie koppels van de 2 leeftijdscategorieën mee, 6 deelnemers dus in de open kampioenschappen.
Perfect op schema tijdens onze demo, tot op ’t moment dat bij Yuko Tsuki de dolk van Christophe vlam in mijn mouw verdween. Mocht je er op trainen, ’t zou niet lukken, denk ik. Kans van 1 op 1000, maar het gebeurde… We konden gelukkig de concentratie houden, maar je weet toch dat zoiets op dat niveau dodelijk is. Dat vertaalde zich dan ook in de punten… We eindigden 5e in de open kompetitie. Op ‘slechts’ 13 punten van de kampioenen. Wat reken- en telwerk, en meer dan waarschijnlijk zouden we opnieuw kampioen geworden zijn, maar da’s ’t leven zeker?! Niet getreurd, mentaal is dit EK een opsteker geweest. Het WK in september, da’s het volgende doel…

Merelbeke zal opnieuw van de partij zijn. Eerst even vakantie…

Dirk.





Terug