Dirk en Christophe opnieuw Europees Kampioen - Kime No Kata (18-19 mei 2013)


Resultaten:

Kime No Kata: (zowel U45 als in de open klasse)
Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht: 1e plaats


Verslag:


Afgelopen weekend stonden de Europese Kampioenschappen Kata op het programma. Deze editie werd (opnieuw) georganiseerd in Malta, het zuiden van ons Europees continent.

Zaterdag traden we aan in onze leeftijdscategorie (U45), uiteraard in de Kime-no-kata kompetitie. Indien we op het podium stonden, hadden we een ticket beet voor de zondag. Dan stond namelijk de open categorie op ’t menu. Dat zijn de 2 podia van beide leeftijdscategorieën. Zes koppels dus die strijden voor de titel van Europees kampioen open categorie.

Aangezien we regerend kampioen waren in onze eigen klasse stonden we op zaterdag als laatste geprogrammeerd om onze demo ten berde te brengen. We arriveerden rond 8u.30 in de sporthal en de demo was voorzien rond 16u.00. Een lange dag dus… We supporterden voor onze landgenoten in de andere kata en bereidden ons wat voor in de warming-up area.
In onze categorie waren er in totaal 14 koppels. In de andere 9. Vrij mooie bezetting voor de Kime-no-kata.

Rond 15u.56 was het dan eindelijk aan ons. We liepen een goede demo en kwamen tevreden van de tatami. Spannend uitkijken naar het scherm voor onze punten. En die bleven maar weg en weg en… Uiteindelijk kwamen ze door: bovenaan de lijst! Joehoe! De 4e titel op rij in onze leeftijdscategorie was een feit. De uitslag was: Bel – Fra – Esp.

Na de ceremonie snel een heel korte viering aan de hand van een lokaal biertje, want de dag erna stond de open op de agenda.





De zondagmorgen opnieuw paraat in de sporthal. De loting voor de volgorde plaatste ons 5e. Niet slecht. Na de Fransen en voor de Spanjaarden. We trokken ons opnieuw terug in de warming-up area tot het aan onze beurt was. Vastberaden, gefocust en super gemotiveerd begonnen we aan onze presentatie. We liepen een van ons beste kata ooit. Te vergelijken met het WK vorig jaar, en we stapten dan ook tevreden van de tatami.

Opnieuw wachten en wachten op de punten die maar niet op ’t scherm verschenen. De uitreikingsceremonie begon bijna tot wanneer we uiteindelijk hoorden dat we eerste geplaatst werden. De dubbel was een feit! Uitslag van de Open categorie: Bel – Esp – Fra.


Ons Europees Kampioenschap is volledig geslaagd. We hebben nu in totaal 9 Europese medailles, waarvan 6 gouden. Het gevoel dat we hebben na dit EK is dat we er (opnieuw én dichter) kunnen bijzijn op het komende WK! We zien wel, want dat WK wordt georganiseerd in Kyoto…

Dirk.





Bijkomende verslagen en foto's:

>> VJF
>> judokata.be (franstalig)



Terug