Merelbeke presteert sterk op het kata-tornooi van Liedekerke - 2 maart 2013


Resultaten:

Kime No Kata:
Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht: 1e plaats

Ju No Kata:
Nathalie De Pauw en An Roelands: 1e plaats
Yanick Vandekerckhove en partner Patrick: 4e plaats
Geert Stroobant en Luc Braeckman: 6e plaats

Katame No Kata:
Geert Stroobant en Luc Braeckman: 7e plaats

Nage No Kata:
Yanick Vandekerckhove en partner Patrick: 6e plaats

Verslag:


Op de 3e editie van het door Judoclub Berrevoesj georganiseerde kata-tornooi van Liedekerke boden vele koppels van verschillende nationaliteiten zich aan. Onder hen ook een aantal JSM'ers, waarvan sommigen zich zelfs voor 2 kata's hadden opgegeven.

In het Nage No Kata (de kata van de worpen, waarbij 5 reeksen van telkens 3 worpen (links én rechts) dienen te worden uitgevoerd, werkten Yanick en zijn partner Patrick zich naar een 6e plaats.

Na hun eerste deelname vorige week aan het Katame No Kata (controletechnieken), scoorden Geert en Luc nu nog beter, met een verdiende 7e plaats tot gevolg; daar zit dus progressie in.

Een pak deelnemers voor het Ju No Kata ("de zachte kata"), waaronder 3 Merelbeekse koppels. Het nieuwbakken koppel Nathalie en An zette meteen een prestatie neer om "U" tegen te zeggen: ze gingen bij hun eerste competitie gelijk met het goud lopen. Schitterend! Het ontbrak Yanick en Patrick slechts aan een paar puntjes om ook op het podium te mogen, 4e plaats, zeer mooi. En ook Geert en Luc zetten een dijk van een demonstratie neer en werden mooi zesde, proficiat.

Tenslotte zagen de toeschouwers in Liedekerke ook de (door velen gevreesde) terugkeer van Dirk en Christophe; inderdaad, na de knie-kwetsuur van Christophe hadden onze twee trainers toch een beetje kunnen oefenen, en ze gingen ook deze keer met goud aan de haal in het Kime No Kata (zelfverdediging)!

Allemaal hoopgevende resultaten met het oog op het Belgisch Kampioenschap, dat doorgaat te Etterbeek op 6 april e.k. Thumbs up!

LUCe


Terug