Twee van onze Kata koppels op de François Gauthier Cup te Hotton (20 december 2015)


Verslag:


Het wordt stilaan een vaste afspraak om met een aantal judoka's naar Hotton af te zakken naar het jaarlijkse judoweekend van de plaatselijke club en dat was dit jaar niet anders.

Zondag 20 december stond er de Kata competitie op de agenda waar Luc Braeckman en Geert Stroobant zich inschreven bij de Katame No Kata, Yanick Vandekerckhove met katapartner Patrick Minnoy gaven zich op bij Ju No kata en Kodokan Goshin Jutsu.

Na de voorstelling van de juryleden mochten Patrick en Yanick op een van de 3 tatami het tornooi openen in de Ju No Kata competitie. Daar waren 6 koppels voor ingeschreven. De demo verliep vrij goed en hadden er samen een goed gevoel bij. We kregen een score van 382 punten wat achteraf voldoende was voor een 3e plaats.

Dan was het aan Luc en Geert voor hun demo. In de Katame No Kata waren er niet minder dan 11 koppels ingeschreven. De demo verliep goed maar was niet voldoende voor een finaleplaats. Het wordt wel duidelijk dat deze kata voor veel mensen de voorkeur krijgt.

Voor Patrick en Yanick stond nog de Goshin op het programma waarbij zij als derde en laatste koppel de tatami op mochten. De demo verliep goed maar gaf ons geen super gevoel , waarschijnlijk ook wel door de mindere voorbereiding. Toch mocht er gezien de punten niet geklaagd worden. Zo was voor hen terug een derde plaats een feit.

Na de prijsuitreiking stond er ook nog een training op het programma. Deze werd geleid door Maitre Hiroshi Katanishi, een Japanse meester 8e dan. Patrick, Yanick en ook An Roelands die was meegereisd namen deel aan deze interessante training, welke in het teken stond van verplaatsing, balansverstoring. Het eerste deel van de training was volledig zonder partner, met veel aandacht voor coördinatie en Tandoku Renshyu. Iets wat moeilijker is dan het op het eerste zicht zou lijken. Na een korte pauze werd er dan gewerkt op de bewegingen met partner waar dan het waarom van de bewegingen duidelijker werd. Het was dan ook een heel interessante training van een grote meester uit onze sport.

Met een voldaan gevoel verlieten we dan de zaal in Hotton. Het was voor zowel de judoka's als de meegereisde partners alweer een mooi weekend; we hopen volgend jaar terug te komen en misschien iets talrijker aanwezig te zijn op dit mooi tornooi.



Yanick


Terug