18-AUGUSTUS-2021 / 01-SEPTEMBER-2021 : AANVANG SEIZOEN 2021-2022

01-NOVEMBER-2021 : Invoering van CST (Covid Safe Ticket) bij JS Merelbeke

05-DECEMBER-2021 : OPSCHORTING VAN ALLE LESSEN TOT 05-JAN-2022

05-JANUARI-2022 : HERVATTING VAN ALLE LESSEN


Brief over het seizoen 2021-2022. >> Lees hierOnze Facebook pagina >> Hier


UPCOMING *** ***


Nieuwspagina

Help de website up to date te houden en klik hier.

19 mei 2022

/TD>

Afsluitende BBQ op 26 juni a.s.

Drie jaar en drie dagen: zolang zal het geleden zijn dat de laatste editie van ons afsluitend eetfestijn kon doorgaan...

Om maar te zeggen dat U vanaf heden kan inschrijven voor onze eindeseizoens BBQ op 26 juni a.s.

Niet te missen !!!

Zie de >> affiche voor details.

17 april 2022

Bekers van Deinze

Op de klassieker 'Bekers van Deinze' traden we vandaag aan met 5 judoka's: 3 U15 (Ward, Louie, Noa) en 2 U18 (Axl, Kobe). Het werd een vruchtbare dag, met 3 medailles.

>> Foto's en verslag door coaches David Laute en MichaŽl Varewyck.

7 april 2022

Dojo gesloten met Pasen, Dag van de Arbeid en Pinksteren

In het 2e kwartaal zijn er traditiegetrouw een aantal dagen waar de Vlamingen, en dus ook onze trainers, van wat verlof genieten.

Zie >> details hier.

3 april 2022

U9/U11/U13 Ontmoeting te Moorsele

Op zondag 3 april was het dan de beurt aan onze jeugd om hun beste beentje voor te zetten op het jeugdtornooi te Moorsele. We hadden maar liefst 18 deelnemers ingeschreven waarvan er eentje door ziekte jammer genoeg verstek moest geven. Het werd een schitterende dag met al even schitterende resultaten.

>> Foto's en verslag door Dirk.

2 april 2022

Tornooi van Moorsele

Vandaag traden we aan met 5 judoka's. Bij de U15: Ward Van de Walle (-34kg) en Noa Coghe (-42kg). Bij de U18 en ouder (groen en blauwe gordels) waren dit Kobe NoŽl (-66kg) en Axl Varewyck (-73kg), en last but not least ook bij de U18 en ouder (bruine en zwarte gordels) nog Arne De Wulf (-73kg).

>> Foto's en verslag door MichaŽl Varewyck.

26 maart 2022

U9/U11/U13 Ontmoeting te Kruishoutem

Op zaterdag 26 maart ging tot vreugde van velen de ontmoeting te Kruishoutem opnieuw door. Vanuit Judoschool Merelbeke namen we deel met 16 judoka's onder begeleiding van coaches David Laute en Arne Dewulf. Het werd een lange maar mooie dag.

>> Foto's en verslag door Arne Dewulf.

12 maart 2022

Tornooi van de Fruitstreek

Twee Merelbeekse judoka's beleven een mooie judodag in het fruitige Sint-Truiden.

>> Foto's en verslag door MichaŽl Varewyck.

5 maart 2022

Internationaal Tornooi Ingelmunster

Wisselend succes voor de 3 deelnemers aan dit zware tornooi.

>> Foto's en verslag door MichaŽl Varewyck.

20 februari 2022

Tweemaal 5e plaats op het Belgisch Kampioenschap Jeugd

In de categorie U18 -81Kg mocht Luka Van Renterghem meedoen. Daar moest hij bij zijn eerste kamp in de golden score het onderspit delven door een overname. In de kamp voor brons liep hij tegen 3 bestraffingen aan waardoor hij zich tevreden moest stellen met een welverdiende vijfde plaats.

Bij de U21 -70Kg heeft Tine Van Den Bergh haar eerste kamp gewonnen met ippon. In haar volgende kamp had ze geen verhaal tegen een te sterke tegenstander en moest dus kampen voor de 3e plaats. De kamp voor brons was vrij gelijk opgaand maar door een gekwetste knie, die ze had opgelopen in haar eerste kamp, moest ze zich wat aanpassen en verloor ze uiteindelijk met houdgreep. Ook Tine werd vijfde, wat wel een mooi resultaat is als eerste jaar U21. Er zit zeker nog groeimarge op.

Van harte proficiat aan beiden,
Christophe

20 februari 2022

Competities U9, U11 en U13

Met de evolutie van het virus, en met de door de overheid toegestane versoepelingen, zien we dat meer en meer organisaties van wedstrijden opnieuw kunnen doorgaan.

We pikken dan ook graag, voor wat rest van het sportieve seizoen 2021-2022, opnieuw de draad op met competities voor onze U9, U11 en U13, waar we 'in groep' naartoe gaan en door een coach/trainer van JS Merelbeke worden bijgestaan.

Geplande ontmoetingen?
- Zaterdag 26 maart 2022 te Kruishoutem
- Zondag 3 april 2022 te Moorsele
- Zaterdag 23 april 2022 te Eernegem

Zie >> bijgaande informatie welke ook in de dojo zal ter beschikking zijn.

20 februari 2022

Examen graadverhoging Jeugd1 en Jeugd2 op 12 maart

Op zaterdag 12 maart kunnen onze judoka's van Jeugd1 en Jeugd2 examen graadverhoging doen.
Jeugd1: 10u45 (gewone aanvangsuur van de zaterdag les)
Jeugd2: 12u30 (opgelet!: uitzonderlijk moment op zaterdag, niet op zondag)
Info-briefjes beschikbaar in de dojo. Inschrijven enkel aan het secretariaat.

12-13 februari 2022

Vlaams Kampioenschap Jeugd

Vijf jonge leeuwen mochten, na podia op het Provinciaal Kampioenschap vorig weekend, naar het Vlaams Kampioenschap, dat voor de (Covid19) gelegenheid kon doorgaan te Deinze. Daar kaapte JS Merelbeke opnieuw 2 medailles weg, waardoor Luka en Tine zich mogen opmaken voor het Belgisch Kampioenschap!

>> Foto's en verslag door Arne & Christophe.

5 februari 2022

Provinciaal Kampioenschap Jeugd

In 2022 konden de Jeugdkampioenschappen eindelijk nog es doorgaan op hun normale tijd en plaats. Met een mooie delegatie van 10 waren we ingeschreven. En 5 van hen stootten door naar het Vlaams Kampioenschap!

>> Foto's (JV) en verslag door Christophe.

30 december 2021

Hervatting van de lessen op woensdag 05-jan-2022

Beste judoka's,
Beste ouders,

Op 5-januari 2022 hernemen we de judo-lessen, na een door onszelf opgelegde pauze van 1 maand.

Wijziging voor de kleuters: de 2 kleutergroepjes worden samengevoegd in 1 les, welke doorgaat op zaterdag van 09u30 tot 10u30; Jeugd1 komt dan zoals voorheen om 10u45 aan de bak.

In de dojo blijft CST (Covid Safe Ticket) van toepassing.

Het bestuur.

5 december 2021

5e plaats voor Tine op het BK Jeugd

Na 3e plaatsen op het Provinciaal en het Vlaams Kampioenschap, is Tine Van Den Bergh in Herstal 5e geworden op het Belgisch Kampioenschap. Dit is het knappe resultaat van een lange weg van training en competitie-deelnames.

>> Foto en verslag door Dirk.

5 december 2021

Opschorting van alle lessen tot woensdag 05-jan-2022

Beste judoka's,
Beste ouders,

Na het bekendmaken van de nieuwe Covid19 maatregelen afgelopen vrijdag door het Overlegcomite heeft het bestuur van onze judoschool beslist om alle lessen tijdelijk op te schorten tot woensdag 05-jan-2022. Na rijp beraad hebben onderstaande argumenten daartoe de doorslag gegeven.

- omdat onze judolessen georganiseerd zijn in grote groepen (soms > 60 judoka's) met nauw en veelvuldig onderling wisselend contact
- omdat we de lessen toch op een inhoudelijk kwalitatieve manier willen blijven organiseren, zonder restricties zoals groepen van max. 10 judoka's, 1 vaste partner e.d.
- omdat we vinden dat het de taak en plicht is van elke judoka om op een positieve manier bij te dragen aan de maatschappij; de doelstelling van onze sport is immers 'jita kyoei', zijnde 'voorspoed en algemeen welzijn'
- omdat we onze trainers en judoka's willen vrijwaren van eventueel mogelijke besmetting

Concreet betekent dit dat er voor de kleutertrainingen 2 lessen wegvallen. Voor alle andere groepen vallen er in totaal 6 trainingen weg (tijdens het kerstweekend en het nieuwjaarsweekend staat er sowieso geen training gepland). We zijn overtuigd dat dit beperkt aantal geschrapte trainingen weinig tot geen invloed zal hebben op het mentale welzijn van onze (jonge) judoka's.

We hopen dat jullie deze beslissing begrijpen en net zoals ons de noodzaak ervan inzien.

Hartelijk dank voor jullie begrip!
Alvast fijne feestdagen, hou het gezond en tot op de tatami!

Met sportieve groet,

Het bestuur.

11 november 2021

Open Belgisch Kampioenschap Senioren

Op het BK voor senioren op 11/11/2021 hadden we slechts 2 deelnemers.

Arne De Wulf nam de -73 voor zijn rekening. Hij kwam vrij snel waza ari voor door een houdgreep. Kort daarna werd zijn aanval overgenomen en kreeg hij ippon tegen. Jammer genoeg kreeg hij geen herkansing meer.

Maxime De Wuffel probeerde het dan in de -81. Hij kon zijn eigen kumi kata niet opdringen, waardoor hij geen controle kreeg op zijn tegenstander en zijn eerste wedstrijd dan ook verloor met ippon. Ook hij kreeg geen herkansing.

Het was voor beiden een leerrijke ervaring en hopelijk is het ook een wake up call voor de interclub.

6 november 2021

Ontmoeting te Wingene

Christophe en Arne mochten met 3 U11 en 8 u13 naar Wingene, voor de ontmoeting aldaar.

>> Foto en verslag door Christophe.

30 oktober 2021

Eindelijk nog es Provinciaal Kampioenschap Jeugd

Na een jaar zonder jeugdkampioenschappen was het afgelopen weekend dan toch tijd voor de provinciale jeugdkampioenschappen 2021. Dirk was met een beperkte delegatie ter plekke, maar Tine wist zich wel te plaatsen voor de Vlaamse kampioenschappen.

>> Foto's en verslag door Dirk.

1 november 2021

Invoering van CST (Covid Safe Ticket) bij JS Merelbeke

Sinds maart 2020 heeft JS Merelbeke steeds het voortouw genomen bij het bestrijden van de aanslepende Covid19 pandemie, en hebben wij steeds geprobeerd om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen in deze (bij contactsport des te meer) complexe materie.

In het licht van de nieuwe regels welke vandaag 1-november zijn ingegaan (met de 4e coronagolf onderweg), en rekening houdend met het feit dat onze cafetaria integraal deel uitmaakt van onze sportinfrastructuur, hebben we na rijp beraad besloten om met onmiddellijke ingang ook bij JS Merelbeke het CST (Covid Safe Ticket) in te voeren.

Concreet zal iedereen van 16 jaar of ouder, judoka of ouder / bezoeker, bij het binnenkomen gevraagd worden om een Covid Safe Ticket voor te leggen, bij voorkeur in digitale vorm (QR code). Zonder CST mag ons gebouw niet betreden worden. In ruil mag men zich binnen de dojo zonder mondmasker verplaatsen (het dragen ervan mag natuurlijk altijd), en zo kunnen wij ook onze bar openhouden.

Let wel! In de dojo blijven we maximaal inzetten op een goede verluchting: ramen en deuren zullen steeds geopend blijven, ook bij kouder weer. De CO2 zal worden gemeten met 4 toestellen, en bij overschrijding van de norm dient de dojo ontruimd te worden. In dat kader vragen we de ouders / bezoekers ook om (indien mogelijk) de dojo zo weinig mogelijk te betreden, en zeker om de drukke afzet- en ophaal-momenten zo kort mogelijk te houden.

Daarnaast blijven we erop rekenen dat wie zich ziek voelt of bepaalde symptomen heeft, spontaan beslist om niet naar de dojo te komen.

Dank voor jullie begrip.

Het bestuur.

29 oktober 2021

Nieuwe beperkingen - 4e golf van Covid19

In het kader van nieuwe door de overheid bepaalde regels rond de fameuze 4e golf van Corona, gelieve met het volgende rekening te houden, en dit met onmiddellijke ingang:

- mondmasker verplicht voor iedereen binnen de dojo, tenzij [a] op de mat, [b] in de douche
- mondmasker mag enkel kort afgezet worden om iets te drinken
- trainers werken met mondmasker

We vragen de ouders om (indien mogelijk) de dojo zo weinig mogelijk te betreden, en zeker om de drukke afzet- en ophaal-momenten zo kort mogelijk te houden.

In de dojo zetten we ook maximaal in op een goede verluchting, ramen en deuren zullen steeds geopend blijven.

Dank voor jullie begrip. Laten we samenwerken om te vermijden dat we binnenkort opnieuw drastische maatregelen moeten toepassen. Het bestuur.

9 oktober 2021

U9/U11/U13 kampen opnieuw te Lendelede

Het was van januari 2020 geleden dat onze kleinsten nog es aan de bak waren; toen was het ook in Lendelede. Coach Dirk zorgde vandaag voor 11 judoka's, verdeeld over 5 U13'ers en 6 U11'ers (met maar liefst 4 meisjes bij die U11!). Geen U9 deze keer mee.

>> Foto en verslag door Dirk.

2 oktober 2021

Eerste U18 competitie sinds lang...

Op zaterdag 2 oktober was er, sinds lang, opnieuw een competitie op Oost-Vlaamse bodem voor onze U18. Met een uitgedund aantal JSM'ers (de 2 habituťs Luka en Niels Van Renterghem moesten verstek laten gaan) werd het toch een mooie sportieve dag.

>> Foto en verslag door Dirk.

23 september 2021

An Roelands is de Club-API (AanspreekPersoon Integriteit)

Het doet ons als bestuur veel plezier dat we ook binnen onze judoschool over een gevormde API (AanspreekPersoon Integriteit) beschikken. Zij stelt zich hier graag aan jullie voor.

Hoi allemaal,
Mijn naam is An Roelands. Ik ben sinds dit sportieve jaar 2021-2022, aangesteld als de Aanspreekpersoon Integriteit (Club-API) van Judoschool Merelbeke.
Als sporter, ouder, trainer, bestuurder, vrijwilliger of ander persoon betrokken bij onze Judoschool kan je bij mij als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Je kan me een mailtje sturen op mailto:anroelands68@gmail.com of je kan me bellen op 0491/56.98.97. Op woensdag tijdens de +12 training en op zaterdag bij de kleutertraining ben ik aanwezig in de dojo. Je kan me ervoor of erna altijd persoonlijk aanspreken. Ik maak dan graag tijd om naar jou te luisteren.
Als Club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.
Sportieve groeten,
An

08 juli 2021

Informatie betreft de start van sportseizoen 2021-2022

Het voorbije sportjaar 2020-2021 was, door toedoen van de Covid19 pandemie, een waar 'annus horribilis'. Reeds na een paar weken noodzaakte het virus ons om de lessen voor Volwassenen (13 jaar en ouder) op te schorten, en de opgelegde beperkingen hebben een indoor herstart nooit toegelaten. Voor Kleuters en Jeugd t.e.m. 12 jaar zijn we er, ondanks constant veranderende regelgevingen ten gevolge van de nu eens positieve dan weer negatieve evolutie van Covid19, toch in geslaagd om bijna het ganse sportjaar lessen en examens graadverhoging te blijven organiseren. We bedanken hierbij al onze leden en sympathisanten voor hun begrip, en we steken ook graag een pluim op de figuurlijke hoed van onze trainers.

Met hoop en goede moed, maar ook met de nodige voorzichtigheid, kunnen we nu aankondigen dat de planning voor de start van het sportseizoen 2021-2022 er als volgt uitziet:
. Woe 18-aug: opstart Volwassenen (behalve initiaties)
. Woe 1-sep: opstart Kleuters, Jeugd, alsook alle initiaties

Alle details vinden jullie in de >> nieuwsbrief.

Daarnaast een warme oproep:
Ook dit jaar heeft onze dojo nood aan een opfrisbeurt. Douches en sanitair, de bar, alles moet es stevig met water en kuisproduct aangepakt worden voor de heropening in augustus. Help je club en zie je judo-vrienden al es terug, door de handen uit de mouwen te komen steken, 26-27-28-29-jul van 18u00 tot 21u00. BE THERE !

08 juni 2021

'Normalisatie' lessen t.e.m. 12 jaar

Op basis van de nieuwe richtlijnen van Judo Vlaanderen, welke te danken zijn aan de positieve tendensen in de bestrijding van de COVID-19 pandemie, doet het ons plezier mee te delen dat Judoschool Merelbeke plant om met ingang van ZATERDAG 12 JUNI 2021 terug te vallen op de 'aloude' groepen en les-uren voor kleuters en jeugd t.e.m. 12 jaar, en dit tot einde seizoen op 27 juni. Zie hieronder voor details. De noodzaak om zich te registreren vervalt; bij overbezetting, waarbij de opgelegde densiteitsregels zouden overschreden worden, kan het zijn dat wij alsnog e.e.a. moeten aanpassen of naar een systeem van registratie dienen te gaan.

Kleuters1: 4- tot 5-jarigen
Kleuters2: 5- tot 6-jargen
Jeugd1: 6- tot 12-jarigen: witte gordels en gele gordels zonder oranje streepje
Jeugd2: 6- tot 12-jarigen: gele gordels met ťťn of twee oranje streepjes, alle oranje gordels en alle groene gordels

Zaterdag
09u00-09u50 Geen les
09u50-10u40 Kleuters1 & Kleuters2 SAMEN
10u45-12u00 Jeugd1
Zondag
09u30-10u45 Jeugd2
Woensdag
18u00-19u00 Jeugd1
19u00-20u00 Jeugd2

Naast de uitdrukkelijke vraag naar hand-hygiŽne en de vraag om niet deel te nemen wanneer m'n zich ziek voelt, blijven er nog steeds beperkingen in voege. Zo blijft de bar gesloten en zijn geen toeschouwers toegelaten. Het gebruik van kleedkamers en douches is tot nader order niet mogelijk. De dojo zal steeds verlucht worden via hoofd-ingang, zij-ingang en vensters. De trainers zullen met een mondmasker blijven werken.

Daarnaast krijgen witte gordels van Jeugd1 de kans om examen graadverhoging te doen tijdens de les van 19-juni aanstaande. Bijkomende info en registratie op https://www.eventbrite.be/e/registratie-jsm-examen-graadverhoging-kinderen-witte-gordels-158761296311. Inschrijvingen voor dit examen worden afgesloten op 17-juni.
Aan judoka's die willen initiŽren (4 gratis lessen) vragen we nog wat geduld uit te oefenen; jullie verwijzen we graag naar het begin van het nieuwe seizoen in september.

Wat betreft judoka's van 13 en ouder, zijn de thans opgelegde densiteitsregels van die mate dat een her-opening voor deze judoka's nog niet gerealiseerd kan worden. We kijken uit naar verdere versoepelingen in de zomer-maanden.

Deze informatie zal ook via email naar de leden verstuurd worden.
Het bestuur.

27 april 2021

Sluitingsdagen Mei 2021


In de maand mei zijn er traditioneel een aantal officiŽle verlofdagen; ook de Merelbeekse dojo zal dan gesloten zijn.

Onze trainers hangen hun judogi aan de spreekwoordelijke haak op volgende dagen:
- 1 en 2 mei (Dag van de Arbeid)
- 22, 23 en 24 mei (Pinksteren)

16 april 2021

Hervatting bubbels van 10 (judoka's t.e.m. 12 jaar)

Nu de scholen weer opengaan en er langzaam zicht komt op versoepelingen rond de Covid problematiek, hernemen ook wij VANAF MAANDAG 19-APRIL na een 'paas-pauze' de judolessen (in bubbels van 10) voor de judoka's t.e.m. 12jaar.

Alle bestaande bubbels blijven in voege, het is niet nodig om opnieuw te registreren. Ook de les-uren zijn onveranderd, net als de regels ivm hygiŽne.

Veel sportief plezier.

26 maart 2021

PAASPAUZE in onze dojo

Gevolg gevend aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in een wereld die nog steeds door de Covid-19 pandemie wordt beheerst, en naar analogie met het onderwijs, zal Judoschool Merelbeke eveneens een PAASPAUZE inlassen.

Alle lessen (Kleuters ťn Jeugd U13) worden opgeschort vanaf Maandag 29 maart tot en met Zondag 18 april.

Dank voor jullie begrip. Laten we dit virus voor eens en altijd de wereld uit helpen.

Het bestuur.

14 februari 2021

Herneming van de lessen t.e.m. 12 jaar

Maandagavond 15-feb beginnen de lessenreeksen met vaste bubbels van 10.

We verwijzen naar onze eerdere post op Facebook, en naar de mail die vorige week naar alle leden is uitgegaan.

Judoka's t.e.m. 12 jaar moeten zich registreren in een bubbel binnen hun groep (Kleuters, Kinderen Wit, Kinderen Geel, Kinderen Oranje/Groen). Bubbels zijn vast voor de volledige duur van deze nieuwe Covid-19 beperkingen: als je bent ingeschreven voor een bepaalde bubbel, blijf je ten allen tijde in deze bubbel, veranderen is niet mogelijk. Wie niet is geregistreerd komt de mat niet op.

De les-uren van de bubbels staan in bijgaand rooster (let op, kleine wijziging in de zondagse uren t.o.v. het rooster uit de email).

De dojo is er alvast klaar voor. We hebben nu 2 gescheiden matten. Mat1 is toegankelijk via de hoofdingang op de Plataan, Mat2 via de zij-ingang.

++++++++++ Les-indelingen - zie foto ++++++++++

We rekenen erop dat alle ingeschreven judoka's present gaan geven.

Sportieve groeten,

Het bestuur

10 februari 2021

Herneming van de lessen t.e.m. 12 jaar: uitgesteld tot maandag 15-februari

Ook judo-trainers worden al es ziek, en daardoor zijn we genoodzaakt om onze herneming van judo t.e.m. 12 jaar uit te stellen naar MAANDAG 15-FEBRUARI. Alsnog geen les dit weekend 13-14-februari. Onze excuses.

Iedereen zal vannacht een email krijgen met details, in het bijzonder betreffende de vereiste registraties voor de bubbels van 10. Geen email ontvangen -> verwittig info@judoschoolmerelbeke.be .

9 februari 2021

Heuglijk nieuws - volgend weekend herneming van de lessen t.e.m. 12 jaar

Op 1-feb-2021 zijn door de overheid nieuwe beperkingen opgelegd in het kader van de bestrijding van de Covid-19 pandemie. Hierdoor kan judo t.e.m. 12 jaar in de dojo enkel
[a] als je judo kiest als enige buitenschoolse activiteit, en
[b] de lessen plaatsvinden in groepen van max 10.

We hebben van de gemeentelijke overheid groen licht gekregen om onze judo-lessen t.e.m. 12 jaar opnieuw te laten doorgaan in de dojo, onder strikte voorwaarden. De gevolgen hiervan op onze organisatie worden hier beknopt weergegeven.

1. De dojo zal worden verdeeld in 2 gescheiden secties:
- Mat1 (te bereiken via de hoofdingang aan de Plataan)
- Mat2 (te bereiken via de zij-ingang)
Op welke mat jouw les doorgaat zal duidelijk gecommuniceerd worden.

2. We gaan terug naar de ouwegetrouwe groepsverdeling op basis van de kleur van de gordel, dus:
- Kleuters (4 tem 6 jaar)
- Witte Gordels (6 tem 12 jaar)
- Gele Gordels (6 tem 12 jaar)
- Oranje/Groene Gordels (6 tem 12 jaar)
Kleuters kunnen 1x per week les volgen, alle anderen hebben 2 lesmomenten.

3. Elke groep zal worden onderverdeeld in bubbels van max 10 judoka's, bvb. 'Kleuters A' & 'Kleuters B', of 'Oranje/Groen A' & 'Oranje/Groen B'. Details over het vormen van deze bubbels en over de bijhorende les-uren volgen eerstdaags.

4. Bubbels zijn VAST voor de volledige duur van deze nieuwe Covid-19 beperkingen. Als je bent ingeschreven voor een bepaalde bubbel, blijf je ten allen tijde in deze bubbel, veranderen is niet mogelijk.

5. Voorts blijven alle reeds bestaande beperkingen in voege: wie ziek is blijft thuis, hand-hygiŽne, geen kleedkamers/douches, geen toeschouwers, de bar is gesloten, matten worden ontsmet tussen de lessen, etc.

Sportieve groeten,

Het bestuur

2 februari 2021

Update m.b.t. judo t.e.m. 12 jaar met ingang van 1 februari 2021

Opgelet: Morgen woensdag GEEN LES.

We hebben reeds een pak antwoorden gekregen op onze poll "Bevraging ouders van judoka's t.e.m. 12 jaar" (dank daarvoor); wie nog niet heeft geantwoord vragen we om dit alsnog tegen uiterlijk morgenavond te doen; wie geen mail ontving, neem contact op met info@judoschoolmerelbeke.be.

We wachten thans op een beslissing van de gemeentelijke overheid, en hopen dan snel te kunnen schakelen om opnieuw corona-proof judo-lessen te kunnen aanbieden aan judoka's t.e.m. 12jaar.

Sportieve groeten,

Het bestuur

29 januari 2021

Nieuwe beperkingen voor judo t.e.m. 12 jaar met ingang van 1 februari 2021

De kogel schijnt door de spreekwoordelijke kerk: op basis van nieuwe beslissingen door de overheid kan --- met ingang van 1-feb-2021 --- judo t.e.m. 12 jaar in de dojo enkel
[a] als je judo kiest als enige buitenschoolse activiteit, en
[b] de lessen plaatsvinden in groepen van max 10.

De geplande lessen van zaterdag en zondag e.k. gaan nog door, maar de geplande lessen op woensdag 3-feb-2021 worden onmiddellijk ge-annuleerd.

Deze nieuwe beperkingen hebben een immense impact op onze organisatie. Teneinde Judoschool Merelbeke toe te laten om in te schatten of wij ons kunnen her-organiseren in dit kader, zal er vandaag een email uitgaan met daarin een bevraging, gericht aan de ouders van onze judoka's t.e.m. 12 jaar. Mogen wij U vragen om deze poll massaal en ook zo snel mogelijk te beantwoorden.

Dank bij voorbaat.

Het bestuur.

28 januari 2021

LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 30 & 31 januari en 3 februari aanstaande

...ONDER HET VOORBEHOUD DAT ER DOOR DE OVERHEDEN GEEN SLUITINGEN OF NIEUWE BEPERKINGEN WORDEN AFGEROEPEN...

Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 30 & 31 januari en 3 februari aanstaande. Bovendien kunnen de enkelingen van groep 2 welke voor het examen graadverhoging waren ingeschreven en die gisteren niet konden komen, alsnog de testen doen tijdens de les op zaterdag.

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++

Kleuters Groep0 : ZATERDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : ZATERDAG 10:00 en/of ZONDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : ZATERDAG 11:15 en/of WOENSDAG 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : ZONDAG 10:15 en/of WOENSDAG 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4 tot nader order NIET TOEGELATEN

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc. We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief. 4/ Let ook op de gewijzigde verkeerssituatie rond de dojo.
++++++++++

Een paar puntjes betreft de inschrijvingen:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (30 & 31 januari en 3 februari); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

25 januari 2021

GRAADVERHOGING GROEPEN 2 en 3: vervroegd naar woensdag 27-januari

Sinds maart 2020 is de beoefening van onze sport zwaar getroffen geweest door lockdowns en beperkingen. Vele jeugdige judoka's kijken al maanden uit naar een kans op graadverhoging.

In het licht van een mogelijks nakende sluiting van de indoor sportactiviteiten, worden de examens voor groepen 2 en 3, initieel voorzien op 30-31-jan, vervroegd naar nu woensdag 27-jan, op de gewone les-uren (al kan e.e.a. wel uitlopen, graag Uw begrip).

Wie nu woensdag niet kan deelnemen, kan op de oorspronkelijk voorziene data examen afnemen (indien geen sluiting).

Een email volgt.

20 januari 2021

LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 23, 24 en 27 januari aanstaande

Het wordt intussen een gewoonte... Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 23, 24 en/of 27 januari aanstaande.

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++

Kleuters Groep0 : ZATERDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : ZATERDAG 10:00 en/of ZONDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : ZATERDAG 11:15 en/of WOENSDAG 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : ZONDAG 10:15 en/of WOENSDAG 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4 tot nader order NIET TOEGELATEN

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc. We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief. 4/ Let ook op de gewijzigde verkeerssituatie rond de dojo.
++++++++++

Een paar puntjes betreft de inschrijvingen:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (23, 24 en/of 27 januari); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

13 januari 2021

LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 16, 17 en 20 januari aanstaande

Het wordt intussen een gewoonte... Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 16, 17 en/of 20 januari aanstaande.

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++

Kleuters Groep0 : ZATERDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : ZATERDAG 10:00 en/of ZONDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : ZATERDAG 11:15 en/of WOENSDAG 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : ZONDAG 10:15 en/of WOENSDAG 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4 tot nader order NIET TOEGELATEN

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc. We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief. 4/ Let ook op de gewijzigde verkeerssituatie rond de dojo.
++++++++++

Een paar puntjes betreft de inschrijvingen:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (16, 17 en/of 20 januari); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

12 januari 2021

GRAADVERHOGING GROEPEN 2 en 3

Mogelijkheid tot examen graadverhoging:
- Groep 2: zaterdag 30-januari
- Groep 3: zondag 31-januari
Tijdens de les. REGISTRATIE via de eventbrite website is VEREIST!

Onder het Covid-19 regime willen we onze jonge judoka's toch perspektief bieden op graadverhoging.

Groep 2: >> hier
Judoka's van Groep2 - die dat willen - kunnen tijdens de les van 30-januari-2021 examen afleggen voor het 2e gele streepje of voor de gele gordel (indien reeds in het bezit van het 2e gele streepje).
Opgelet: kinderen die pas op 19-december-2020 hun 1e gele streepje behaalden en toen overgingen van Groep1 naar Groep2 kunnen NIET aan dit examen deelnemen.
Kinderen uit Groep2 die op 30-januari-2021 geen examen willen doen krijgen gewoon les.

Groep3: >> hier
Judoka's van Groep3 - die dat willen - kunnen tijdens de les van 31-januari-2021 examen afleggen voor een 1e of 2e streepje op hun huidige gordel of voor de volgende gordel (indien reeds in het bezit van het 2e streepje op hun huidige gordel).
Opgelet: voor kinderen is de groene gordel het hoogst haalbare, er worden geen blauwe streepjes uitgedeeld.
Kinderen uit Groep3 die op 31-januari-2021 geen examen willen doen krijgen gewoon les.

Veel succes.

7 januari 2021

LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 9, 10 en 13 januari aanstaande

Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 9, 10 en/of 13 januari aanstaande.

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++

Kleuters Groep0 : ZATERDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : ZATERDAG 10:00 en/of ZONDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : ZATERDAG 11:15 en/of WOENSDAG 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : ZONDAG 10:15 en/of WOENSDAG 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4 tot nader order NIET TOEGELATEN

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc. We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief. 4/ Let ook op de gewijzigde verkeerssituatie rond de dojo.
++++++++++

Een paar puntjes betreft de inschrijvingen:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (9, 10 en/of 13 januari); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

30 december 2020

Beste wensen

30 december 2020

LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 2, 3 en 6 januari aanstaande

Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 2, 3 en/of 6 januari aanstaande.

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++

Kleuters Groep0 : ZATERDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : ZATERDAG 10:00 en/of ZONDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : ZATERDAG 11:15 en/of WOENSDAG 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : ZONDAG 10:15 en/of WOENSDAG 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4 tot nader order NIET TOEGELATEN

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc. We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief. 4/ Let ook op de gewijzigde verkeerssituatie rond de dojo.
++++++++++

Een paar puntjes betreft de inschrijvingen:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (2, 3 en/of 6 januari); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

23 december 2020

LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 27 en 30 december aanstaande

Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 27 en 30 december aanstaande. GEEN LES op 26 december. Let ook op de gewijzigde verkeerssituatie rond de dojo.

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++

Kleuters Groep0 : ZATERDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : ZATERDAG 10:00 en/of ZONDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : ZATERDAG 11:15 en/of WOENSDAG 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : ZONDAG 10:15 en/of WOENSDAG 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4 tot nader order NIET TOEGELATEN

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc. We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief.
++++++++++

Een paar puntjes betreft de inschrijvingen:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (27 en/of 30 december); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

16 december 2020

LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 19, 20 en 23 december aanstaande

Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 19, 20 en 23 december aanstaande. We herhalen ook nog es dat judokaatjes van Groep1 op 19 december - indien gewenst - examen graadverhoging kunnen doen tijdens de les. Let ook op de gewijzigde verkeerssituatie rond de dojo.

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++

Kleuters Groep0 : ZATERDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : ZATERDAG 10:00 en/of ZONDAG 09:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : ZATERDAG 11:15 en/of WOENSDAG 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : ZONDAG 10:15 en/of WOENSDAG 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4 tot nader order NIET TOEGELATEN

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc. We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief.
++++++++++

Een paar puntjes betreft de inschrijvingen:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (19, 20 en/of 23 december); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

16 december 2020

OPGELET: verkeer- en parkeerwijzigingen rond de dojo

In het kader van de nieuwe Bergwijkbrug over de Ringvaart zal Gemeente Merelbeke vanaf januari 2021 tot het einde van deze werken (najaar 2021) een tijdelijke afrit van de R4 ter hoogte van de Plataan in gebruik nemen. Voorbereidende werken voor deze afrit zijn nu reeds in volle gang.

Dit alles heeft een enorme impact op de mobiliteit om en rond de Plataan, de Oude Gaverse Steenweg en het rond punt op de Hundelgemse Steenweg. Lees er meer over op deze webpagina (in het bijzonder sectie 2).

Tevens is het zo dat dit bijzonder zwaar ingrijpt op de parkeergelegenheden ter hoogte van onze dojo (Plataan en Scheldestraat). Voor wie niet anders kan dan met de wagen te komen, raden wij aan om te parkeren in het andere deel van de Plataan, nabij de Aldi.

Wees uiterst voorzichtig bij het oversteken van de straten !!!

13 december 2020

Kans tot graadverhoging voor de witte gordels (Groep1) op 19 december aanstaande

De Covid-19 pandemie en het daaraan gekoppeld herhaaldelijk onderbreken van het judo-seizoen maakt het niemand gemakkelijk, maar toch willen we onze jonge judoka's perspektief bieden op graadverhoging.

Op zaterdag 19-december a.s. kunnen de witte gordels van Groep1 - die dat willen - tijdens de les examen afleggen voor het 1e gele streepje. Geen speciale voor-inschrijving vereist, gewoon inschrijven voor de desbetreffende les op de weblinks die binnenkort weer opengezet worden.

Te kennen >> leerstof (Deel 1: 1e gele streepje)

Japanse >> woordjes

Kinderen uit Groep1 die op deze zaterdag geen examen willen doen krijgen gewoon les.

Voor andere judokaatjes zullen we in de komende weken ook examen-gelegenheden beginnen inplannen.

9 december 2020

LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 12, 13 en 16 december aanstaande

Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 12, 13 en 16 december aanstaande.

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc.
++++++++++

We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (12, 13 en/of 16 december); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++
ZATERDAG 12-dec
Kleuters Groep0 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 10:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : 11:15 : >> hier

ZONDAG 13-dec
Kinderen Groep1 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 10:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 11:30 : NIET TOEGELATEN

WOENSDAG 16-dec
Kinderen Groep2 : 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 20:30 : NIET TOEGELATEN

3 december 2020

HERSTART LESSEN T.E.M. 12J - Registreren voor de lessen van 5, 6 en 9 december aanstaande

Het is met groot genoegen dat we kunnen melden dat de gemeente Merelbeke zopas groen licht gegeven heeft voor het hervatten van onze judo-trainingen t.e.m 12 jaar.
Er kan vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 5, 6 en 9 december aanstaande.

++++++++++
OPGELET:
1/ Er zijn nog steeds GEEN LESSEN voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4), en dit o.w.v. de eerdere beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ De kleedkamers en douches blijven gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc.
++++++++++

We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (5, 6 en/of 9 december); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++
ZATERDAG 5-dec
Kleuters Groep0 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 10:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : 11:15 : >> hier

ZONDAG 6-dec
Kinderen Groep1 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 10:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 11:30 : NIET TOEGELATEN

WOENSDAG 9-dec
Kinderen Groep2 : 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 20:30 : NIET TOEGELATEN

26 oktober 2020

COVID-19 UPDATE --- OPSCHORTING VAN ALLE JUDO-LESSEN

Beste judoka's en ouders,

Omwille van de zeer ongunstige evolutie van de corona-cijfers de laatste dagen hebben wij, na lang en rijp beraad, beslist om onze trainingen voor alle judoka's (alle leeftijden) met onmiddellijke ingang tijdelijk op te schorten. Dit is geen makkelijke beslissing, dat beseffen we maar al te goed, maar een aantal zaken hebben toch de doorslag gegeven.

We willen namelijk alle (onrechtstreekse) steun bieden aan de hulp-, onderwijs- en economische sector. We vinden dat die nu alle voorrang moeten krijgen en proberen, door tijdelijk te stoppen, de curve af te vlakken.

Daarnaast willen we ons lerarenkorps, wat tot nu toe alles gegeven heeft om de trainingen vlot en kwaliteitsvol te laten verlopen, toch ook trachten te vrijwaren van ziekte.

Ten slotte vinden we het ook ergens onze morele plicht om als judoka rekening te houden met de maatschappelijke functie van onze sport: 'voorspoed en algemeen welzijn'.

Daarom vinden wij dit het gepaste moment om - weliswaar tijdelijk - niet langer de trainingen voor alle leeftijden te organiseren. Dit is geen beslissing vanuit het hart, maar van het verstand. We hopen dat we spoedig, van zodra de situatie zich enigszins herstelt, opnieuw de tatami op kunnen.

Hopend op jullie begrip.

Zorg voor elkaar en blijf gezond.

Het bestuur.

22 oktober 2020

Registreren voor de lessen van 24, 25 en 28 oktober aanstaande

Onder het voorbehoud dat de overheden geen bijkomende verstrengingen opleggen m.b.t. het beoefenen van sport, en in de wetenschap dat het bestuur ten allen tijde op eigen initiatief tot maatregelen kan beslissen , kan er vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) ingeschreven worden voor de lessen van 24, 25 en 28 oktober aanstaande.

++++++++++
OPGELET:
1/ Met ingang van 14-okt-2020 gaan de lessen voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4) niet langer door, en dit o.w.v. de beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ Met ingang van 14-okt-2020 blijven de kleedkamers en douches gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc.
++++++++++

We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (24, 25 en/of 28 oktober); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++
ZATERDAG 24-okt
Kleuters Groep0 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 10:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : 11:15 : >> hier

ZONDAG 25-okt
Kinderen Groep1 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 10:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 11:30 : NIET TOEGELATEN

WOENSDAG 28-okt
Kinderen Groep2 : 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 20:30 : NIET TOEGELATEN

14 oktober 2020

Registreren voor de lessen van 17, 18 en 21 oktober aanstaande

Vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) kan er ingeschreven worden voor de lessen van 17, 18 en 21 oktober aanstaande.

++++++++++
OPGELET:
1/ Met ingang van vandaag 14-okt-2020 gaan de lessen voor 12+ Jeugd & Volwassenen (Groep4) niet langer door, en dit o.w.v. de beslissingen van de overheid ter bestrijding van de Covid-19 pandemie.
2/ Met ingang van vandaag 14-okt-2020 blijven de kleedkamers en douches gesloten: kom in judogi, zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer.
3/ Alle andere reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Etc.
++++++++++

We verwijzen graag nogmaals naar de 14-okt-2020 update van onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (17, 18 en/of 21 oktober); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++
ZATERDAG 17-okt
Kleuters Groep0 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 10:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : 11:15 : >> hier

ZONDAG 18-okt
Kinderen Groep1 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 10:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 11:30 : NIET TOEGELATEN

WOENSDAG 21-okt
Kinderen Groep2 : 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 20:30 : NIET TOEGELATEN

12 oktober 2020

Sporten onder Code Oranje --- ANNULERING VAN DE LESSEN GROEP4 JEUGD & VOLWASSENEN

De nieuwe overheidsmaatregelen, welke in voege gaan op woensdag 14-okt, brengen de sportwereld op Code Oranje.

Hierdoor is het voor Jeugd en Volwassenen (12+, dus onze huidige 'Groep4') niet langer toegestaan om sport te beoefenen met contact. Als judoschool zien we ons dan ook, met enorm veel spijt in het hart, genoodzaakt om de lessen voor Groep4 (zondagmorgen en woensdagavond) met onmiddellijke ingang te annuleren, en dit tot nader bericht.

Lessen voor Groep0 (kleuters) en Groep1/2/3 zullen wel blijven doorgaan, zij het zonder kleedkamers/douches (door ons gisteren reeds beslist) en zonder toeschouwers (bij ons in voege sinds de start van het sportjaar).

Het bestuur.

11 oktober 2020

Covid-19 update: kleedkmers en douches worden gesloten

Dat het met de Covid-19 pandemie niet de goede richting uit, dat hoeven we niet te herhalen.

Als judoschool volgen we niet alleen nauwgezet de richtlijnen van de overheid (handen ontsmetten, aparte in- en uitgang, vooraf registreren, beperking van het aantal deelnemers, etc), we zijn sinds de start van het sportjaar altijd al een stapje verder gegaan: zo is onze bar steeds gesloten gebleven, en zo laten we geen toeschouwers toe bij onze trainingen.

Met ingang van woensdag 14-okt nemen we volgende bijkomende maatregelen:
- de kleedkamers en douches worden GESLOTEN: iedereen komt en gaat in judo-gi (zorg voor het juiste schoeisel en bovenkledij bij slecht weer);
- bij aanvang en einde van de les groeten we in 2 rijen, waarbij iedereen verder uit elkaar gaat staan/zitten.

Rekenend op jullie begrip en volledige medewerking.
Het bestuur.

7 oktober 2020

Registreren voor de lessen van 10, 11 en 14 oktober aanstaande

Vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) kan er ingeschreven worden voor de lessen van 10, 11 en 14 oktober aanstaande.

++++++++++
OPGELET:
1/ In het kader van de Covid-19 reglementeringen werden groepsindelingen en de lesuren met ingang van 23 september gewijzigd! Lees alles goed na en schrijf je in voor de juiste groep!
2/ Kinderen, Jeugd en Volwassenen kunnen 2x per week les volgen.
3/ Alle reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Kleedkamers zijn open, maar gebruik van douches is beperkt tot bubbels van 2. Etc.
++++++++++

We verwijzen graag nogmaals naar de update van onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (10, 11 en/of 14 oktober); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)
- Inschrijvingen worden daags voor de les afgesloten, ongeacht de bezettingsgraad

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++
ZATERDAG 10-okt
Kleuters Groep0 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 10:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : 11:15 : >> hier

ZONDAG 11-okt
Kinderen Groep1 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 10:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 11:30 : >> hier

WOENSDAG 14-okt
Kinderen Groep2 : 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 20:30 : >> hier

1 oktober 2020

Registreren voor de lessen van 3, 4 en 7 oktober aanstaande

Vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) kan er ingeschreven worden voor de lessen van 3, 4 en 7 oktober aanstaande.

++++++++++
OPGELET:
1/ Met ingang van vorige week werden de groepsindelingen en de lesuren gewijzigd! Lees alles goed na en schrijf je in voor de juiste groep!
2/ Kinderen, Jeugd en Volwassenen kunnen vanaf nu 2x per week les volgen.
3/ Alle reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Kleedkamers zijn open, maar gebruik van douches is beperkt tot bubbels van 2. Etc.
++++++++++

We verwijzen graag nogmaals naar de update van onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (3, 4 en 7 oktober); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)

++++++++++ Groepsindelingen - zie foto ++++++++++
ZATERDAG 3-okt
Kleuters Groep0 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 10:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : 11:15 : >> hier

ZONDAG 4-okt
Kinderen Groep1 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 10:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 11:30 : >> hier

WOENSDAG 7-okt
Kinderen Groep2 : 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 20:30 : >> hier

24 september 2020

Registreren voor de lessen van 26, 27 en 30 september aanstaande

Vanaf heden (tot daags voor de betreffende les) kan er ingeschreven worden voor de lessen van 26, 27 en 30 september aanstaande.

++++++++++
OPGELET:
1/ Na evaluatie van de voorbije 3 lessenreeksen, werden de groepsindelingen en de lesuren gewijzigd. Lees alles goed na en schrijf je in voor de juiste groep!
2/ Kinderen, Jeugd en Volwassenen kunnen vanaf nu 2x per week les volgen.
3/ Alle reeds in effect zijnde Covid-19 beperkingen in en om de dojo blijven geldig. Blijf thuis als je ziek bent. Gebruik de juiste hand-hygiŽne. Trainen doen we in bubbels van 2. Geen toeschouwers, de bar is gesloten. Kleedkamers zijn open, maar gebruik van douches is beperkt tot bubbels van 2. Etc.
++++++++++

We verwijzen graag nogmaals naar de update van onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (26, 27 en/of 30 september); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)

ZATERDAG 26-sep
Kleuters Groep0 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 10:00 : >> hier
Kinderen Groep2 : 11:15 : >> hier

ZONDAG 27-sep
Kinderen Groep1 : 09:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 10:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 11:30 : >> hier

WOENSDAG 30-sep
Kinderen Groep2 : 18:00 : >> hier
Kinderen Groep3 : 19:15 : >> hier
Jeugd & Volwassenen Groep4: 20:30 : >> hier

16 september 2020

Registreren voor de lessen van 19, 20 en 23 september aanstaande

Vanaf heden (tot daags voor de les) kan er ingeschreven worden voor de lessen van 19, 20 en 23 september aanstaande.

We verwijzen graag nogmaals naar onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (19, 20 of 23 september); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)

ZATERDAG 19-sep
Kleuters Groep0a: 09:00 : >> hier
Kleuters Groep0b: 10:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 11:00 : >> hier

ZONDAG 20-sep
Kinderen Groep2 : 09:30 : >> hier
Volwassenen Groep6: 10:45 : >> hier

WOENSDAG 23-sep
Jongeren Groep3 : 18:00 : >> hier
Jongeren Groep4 : 19:15 : >> hier
Volwassenen Groep5: 20:30 : >> hier

7 september 2020

Registreren voor de lessen van 12, 13 en 16 september aanstaande

Vanaf heden (tot daags voor de les) kan er ingeschreven worden voor de lessen van 12, 13 en 16 september aanstaande.

We verwijzen graag nogmaals naar onze >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (12, 13 of 16 september); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)

ZATERDAG 12-sep
Kleuters Groep0a: 09:00 : >> hier
Kleuters Groep0b: 10:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 11:00 : >> hier

ZONDAG 13-sep
Kinderen Groep2 : 09:30 : >> hier
Volwassenen Groep6: 10:45 : >> hier

WOENSDAG 16-sep (bij publicatie vandaag staat ook 9-sep nog open)
Jongeren Groep3 : 18:00 : >> hier
Jongeren Groep4 : 19:15 : >> hier
Volwassenen Groep5: 20:30 : >> hier

5 september 2020

Verduidelijking bij verplichte les-registratie

Er schijnt wat onduidelijkheid te bestaan over het verplicht registreren voor de lessen. Daarom deze verduidelijkingen.

1. Omwille van de Covid-19 maatregelen dient ELKEEN zich PER LES te registreren. Dat staat ook in de nieuwsbrief (terug te vinden op Facebook alsook op de website) vermeld: "Voor elke les vooraf inschrijven op online formulieren verplicht; hou Facebook en/of onze website www.judoschoolmerelbeke.be in de gaten!"

2. Op 1-sep werden de formulieren online gezet voor de lessen van 5-, 6- en 9-september. Begin deze week komen de formulieren online voor de lessen van 12-, 13- en 16-september. Etcetera. Door enkel de eerstvolgende lessen open te stellen voor registratie willen we vermijden dat mensen zich blindelings zouden registreren voor alle lessenreeksen, zonder te controleren of ze ook effektief kunnen komen. Het laat ons ook toe om de lessen eventueel bij te sturen, bvb. omdat er op bepaalde momenten te veel of net te weinig aanwezigheid is.

3. Alle lessen hebben een beperkte capaciteit: Kleuters en Kinderen: 50 deelnemers, Jongeren en Volwassenen: 30 deelnemers. Wanneer zo een limiet bereikt wordt, werkt het registratiesysteem met een wachtlijst: als er een plaats vrijkomt (door een annulatie) krijgt de eerste in de wachtlijst automatisch het vrijgekomen ticket.

4. Om organisatorische redenen worden de registratieformulieren daags voor aanvang van de les afgesloten (ook indien niet volzet).

5. Betreft initiaties:
Beginners hebben recht op 4 gratis proeflessen, op te nemen binnen 1 maand. Meestal kunnen we wel een judo-pak in bruikleen geven voor de initiaties, maar sportieve kledij volstaat in principe. Nadien beslis je of je lid wil worden, dat doe je door het verschuldigde bedrag (Kleuters: 75EUR, alle anderen: 150) op onze rekening te storten. Ook beginners dienen zich per les te registreren. Bij de allereerste van je 4 gratis lessen vink je het vakje "1e van 4 gratis initiaties?" aan, en beantwoord je de vragen naar Naam, Adres, Woonplaats, GeboorteDatum, enz, waarmee we je kunnen inputten in het systeem van Judo Vlaanderen.

6. Betreft hernieuwingen:
Iedereen wordt geacht zijn lidgeld te betalen voor het einde van de maand september. Voor onze hernieuwers zijn de lidgelden aangepast, ter compensatie van het desastreuze sportjaar 2019-2020: Kleuters: 65EUR, alle anderen: 125EUR.

Dit zijn nooit-geziene tijden, ook voor ons als bestuur en als organisator van lessen, waar we met allerhande Covid-19 regels en beperkingen moeten rekening houden. We hopen op jullie begrip.

Update >> nieuwsbrief.

1 september 2020

Registreren voor de lessen van 5, 6 en 9 september aanstaande

Vanaf heden kan er ingeschreven worden voor de lessen van 5, 6 en 9 september aanstaande.

Op basis van de meest recente richtlijnen van Judo Vlaanderen (de vroegere Vlaamse Judo Federatie) hebben we nog een paar kleine aanpassingen gedaan: meer specifiek, door de aard van de trainingen voor 12 jaar en ouder te sturen naar bubbels van 2 ipv bubbels van 4 kunnen we nu per les 30 deelnemers accepteren. Voor de rest blijven alle Covid-19 afspraken van kracht.
Update >> nieuwsbrief.

Hieronder vind je de links naar de registratie voor de verschillende lessen. Een paar puntjes:
- Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de juiste les (zie schema in de bijgaande foto)
- Inschrijven gebeurt voor 1 lessenreeks (5, 6 of 9 september); de volgende lessenreeks wordt pas later geopend
- Inschrijven gebeurt via een Events website, je hoeft daar geen account te hebben
- Na inschrijving ontvang je een bevestigings-email op het door jou opgegeven email-adres
- Voor beginners (initiatie) vraagt het registratieformulier bijkomende info
- Kan je toch niet naar de les komen, stuur dan een mailtje naar info@judoschoolmerelbeke.be (zelf annuleren van de inschrijving via de Events website kan enkel als je er over een account beschikt)

ZATERDAG 5-sep
Kleuters Groep0a: 09:00 : >> hier
Kleuters Groep0b: 10:00 : >> hier
Kinderen Groep1 : 11:00 : >> hier

ZONDAG 6-sep
Kinderen Groep2 : 09:30 : >> hier
Volwassenen Groep6: 10:45 : >> hier

WOENSDAG 9-sep
Jongeren Groep3 : 18:00 : >> hier
Jongeren Groep4 : 19:15 : >> hier
Volwassenen Groep5: 20:30 : >> hier

We wensen jullie een aangenaam en veilig sportjaar 2020-2021.

Het bestuur.

27 augustus 2020

Informatie betreft de start van sportseizoen 2020-2021

We hopen dat iedereen, ondanks de Covid-19 pandemie, een deugddoende vakantie heeft gehad. Het doet ons plezier om vanaf 5 september het nieuwe judo-seizoen 2020-2021 te kunnen starten, voor al onze leeftijdsgroepen, zij het dan initieel in een beperkte vorm - want de gezondheid van onze leden en hun familie is onze eerste zorg. Met deze willen we op een verantwoorde manier een balans vinden tussen het aanbieden van sport & ontspanning aan onze leden enerzijds, en onze zorg voor de volksgezondheid anderzijds.

Alle details zoals:
- voornaamste beperkingen
- voorlopig lesrooster
- afspraken
- lidgelden
vinden jullie in de >> nieuwsbrief.

Samen met jullie hopen wij zo spoedig mogelijk naar ons gebruikelijke regime over te kunnen gaan, maar laten we samen werken aan een voorzichtige start in deze onzekere tijden.

15 augustus 2020

Update Covid-19

Op deze 15e augustus hopen we dat al onze leden en hun familie veilig, gezond en wel zijn.

Nadat we in juli onze beperkte judo-herstart weer hadden ingetrokken (omdat het covid-19 virus echt weer snel aan het opkomen was, en we als judo-club niet aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid wilden verzaken), zien we nu mogelijks de eerste signalen dat de maatregelen effekt beginnen te hebben op de landelijke cijfers. Al zijn we er blijkbaar nog lang niet.
We hopen dat de positieve tendens aanhoudt, en kijken met jullie uit naar de volgende Nationale Veiligheidsraad (normaliter eind augustus), wiens beslissingen zullen worden geÔnterpreteerd en in richtlijnen gegoten door de Vlaamse Judo Federatie.
Indien hieruit de nodige versoepelingen zouden voortvloeien, hoopt Judoschool Merelbeke in de 1e helft van september te starten met Kleuter-, Jeugd- en Volwassenen-judolessen in onze dojo. Vanzelfsprekend zal dat gebeuren met beperkingen en bijkomende regels, die we tijdig zullen communiceren.

Tot binnenkort voor een update.

Sportieve groeten. Hou het veilig.
Het bestuur.

22 juli 2020

OPSCHORTING VAN ALLE LESSEN

Met argus-ogen hebben wij als bestuur van Judoschool Merelbeke de recente negatieve evolutie van Covid-19 gevolgd. Gehoor gevend aan meester Kano's motto 'Jita Kyoei' (voorspoed en maatschappelijk welzijn), denken wij dat de beoefening van onze sport opnieuw plaats moet maken voor de volksgezondheid; we wachten geen eventuele beslissingen van de overheid af, en met spijt in het hart moeten we meedelen dat de herstart van de judo-lessen met onmiddellijke ingang wordt opgeschort.

Mocht de situatie opnieuw verbeteren, dan zullen wij als club een nieuwe evaluatie maken.

Hopend op begrip.

Het bestuur

PS: Leden die zich voor vanavond hadden ingeschreven worden per email werwittigd.

19 juli 2020

Inschrijven voor de lessen van 22 juli

Tijdens de beperkte herstart in juli en augustus (zie communicatie van 7 juli ll. waarin alle restricties en afspraken worden opgelijst) is het vereist om vooraf in te schrijven voor de lessen. Hier kan U zich opgeven voor de volgende lessen:

Jeugd2 woensdag 22-juli >> hier (***AFGESLOTEN***)

Volwassenen woensddag 22-juli >> hier (***AFGESLOTEN***)

Aangepaste lesrooster:
Maandag: GEEN RANDORI LES
Woensdag: 18u00 - 19u30 Jeugd2 , 20u00 - 21u30 Volwassenen
Vrijdag: GEEN JUDOSHOW LES
Zaterdag: GEEN KLEUTERS , 10u30 - 12u00 Jeugd1
Zondag: 10u30 - 12u00 Volwassenen

16 juli 2020

Inschrijven voor de lessen van 18-19 juli

Tijdens de beperkte herstart in juli en augustus (zie communicatie van 7 juli ll. waarin alle restricties en afspraken worden opgelijst) is het vereist om vooraf in te schrijven voor de lessen. Hier kan U zich opgeven voor de volgende lessen:

Jeugd1 zaterdag 18-juli >> hier (***AFGESLOTEN***)

Volwassenen zondag 19-juli >> hier (***AFGESLOTEN***)

Aangepaste lesrooster:
Maandag: GEEN RANDORI LES
Woensdag: 18u00 - 19u30 Jeugd2 , 20u00 - 21u30 Volwassenen
Vrijdag: GEEN JUDOSHOW LES
Zaterdag: GEEN KLEUTERS , 10u30 - 12u00 Jeugd1
Zondag: 10u30 - 12u00 Volwassenen

12 juli 2020

Inschrijven voor de lessen van woensdag 15 juli

Gisteren en vanmorgen zijn de eerste lessen van de beperkte herstart doorgegaan. Het werd een blij weerzien met de tatami. Iedereen hield zich ter plaatse keurig aan de afspraken, en alles verliep hygiŽnisch en veilig. Mogen we wel vragen om bij inschrijving ook effektief te komen trainen, het zou doodjammer zijn om mensen te moeten weigeren wegens 'volzet' als er dan op de dag zelf toch onbezette plaatsen blijken te zijn.

=================================

Tijdens de beperkte herstart in juli en augustus (zie communicatie van 7 juli ll. waarin alle restricties en afspraken worden opgelijst) is het vereist om vooraf in te schrijven voor de lessen. Hier kan U inschrijven voor de volgende lessen:

Jeugd2 woensdag 15-juli >> hier (***AFGESLOTEN***)

Volwassenen woensdag 15-juli >> hier (***AFGESLOTEN***)

Aangepaste lesrooster:
Maandag: GEEN RANDORI LES
Woensdag: 18u00 - 19u30 Jeugd2 , 20u00 - 21u30 Volwassenen
Vrijdag: GEEN JUDOSHOW LES
Zaterdag: GEEN KLEUTERS , 10u30 - 12u00 Jeugd1
Zondag: 10u30 - 12u00 Volwassenen

9 juli 2020

Inschrijven voor de volgende lessen

Tijdens de beperkte herstart in juli en augustus (zie communicatie van 7 juli ll. waarin alle restricties en afspraken worden opgelijst) is het vereist om vooraf in te schrijven voor de lessen. Hier kan U inschrijven voor de volgende lessen:

Jeugd1 zaterdag 11-juli >> hier (***AFGESLOTEN***)

Volwassenen zondag 12-juli >> hier (***AFGESLOTEN***)

Aangepaste lesrooster:
Maandag: GEEN RANDORI LES
Woensdag: 18u00 - 19u30 Jeugd2 , 20u00 - 21u30 Volwassenen
Vrijdag: GEEN JUDOSHOW LES
Zaterdag: GEEN KLEUTERS , 10u30 - 12u00 Jeugd1
Zondag: 10u30 - 12u00 Volwassenen

7 juli 2020

CORONA VIRUS: BEPERKTE HERSTART JUDOLESSEN VANAF 11-JULI

Gegeven de hoopvolle evolutie van de COVID-19 pandemie, en gebaseerd op de officiŽle besluiten van de Belgische overheid welke zijn ingegaan op 1-juli ("Fase 4"), waarin onder meer aan alle leeftijdsgroepen de toestemming wordt gegeven om indoor contactsporten te beoefenen, kunnen we jullie met plezier melden dat wij op 11-juli een voorzichtige herstart zullen maken van de aktiviteiten van JudoSchool Merelbeke aan de Plataan te Merelbeke.

De voornaamste beperkingen, welke tot nader order van toepassing zullen zijn:
- Beperkt tot 27 deelnemers per les.
- Voor elke les vooraf inschrijven op online formulieren verplicht; hou Facebook en/of www.judoschoolmerelbeke.be in de gaten!
- Andere les-tijdstippen (zie onderstaande tabel), welke helpen om de bubbels uit elkaar te houden en die ruimte geven om de nodige onstmettende taken uit te voeren.
- De bar is ten allen tijde gesloten.
- Ouders en toeschouwers worden niet toegestaan de dojo te betreden. Om deze reden gaan we op dit moment ook niet van start met het kleuterjudo.
- Geen judo-initiaties. Geen bezoekende judoka's toegelaten.
- Geen gebruik van stempelkaarten.

Maandag: GEEN RANDORI LES
Woensdag: 18u00 - 19u30 Jeugd2 , 20u00 - 21u30 Volwassenen
Vrijdag: GEEN JUDOSHOW LES
Zaterdag: GEEN KLEUTERS , 10u30 - 12u00 Jeugd1
Zondag: 10u30 - 12u00 Volwassenen

Afspraken vind je >> hier

Het bestuur.

15 juni 2020

SCHOONMAAK VAN DE DOJO MET HET OOG OP HEROPENING

Bericht aan de leden en sympathisanten van Judoschool Merelbeke.

Het bestuur van Judoschool Merelbeke heeft beslist de lessen te zullen hernemen, zodra de overheden het toelaten om judo op een quasi normale manier te beoefenen.
Dit wil onder meer zeggen:
- dat er indoor gewerkt kan worden, volledig binnen het kader van onze dojo,
- dat de groepen niet beperkt worden tot aantallen welke niet stroken met de grootte van onze judoschool,
- dat contact toegelaten is tussen judoka's, dus mogelijkheid tot ALLE trainingsvormen waarbij er direct en langdurig contact is, zoals grondwerk, randori, etc; geen verplichting tot bubbels op de mat.
We houden er rekening mee dat de douches en kleedkamers mogelijks nog niet zullen worden vrijgegeven, en aanvaarden ook dat er misschien beperkingen zullen zijn betreffende de aanwezigheid van toeschouwers alsook het gebruik van de bar.

Indien het groene licht gegeven wordt in juli of augustus, zal de dojo openen i.e. er zal dan geen zomer-reces zijn.
Teneinde klaar te staan om de lessen te hernemen, organiseren we 2 schoonmaak-weekends, waarin we onze dojo grondig gaan poetsen en ontsmetten. We rekenen op jullie, judoka's en sympathisanten, om een handje toe te steken, zodat onze dojo corona-proof is en dat we jullie een veilige en gezonde sport-accomodatie kunnen aanbieden.
zat-zon 27-28 juni 2020, van 09:00 tot 12:00
zat-zon 4-5 juli 2020, van 09:00 tot 12:00
Om e.e.a. in goede banen te leiden en om ons te kunnen organiseren conform aan de momenteel geldende corona-maatregelen, gelieve Uw naam, email en beschikbaarheid voor de schoonmaak-weekends mee te delen via info@judoschoolmerelbeke.be.

Het bestuur.

13 mei 2020

DOJO BLIJFT GESLOTEN

Ook met de sport-gerelateerde versoepelingen welke de regering vandaag bekend maakte en welke zullen ingaan op 18-mei, is het voor judoka's wachten op her-opening. Blijf intussen gezond en hou het veilig.

Dank voor jullie begrip.

Het bestuur.

16 april 2020

DOJO GESLOTEN VANAF VRIJDAG 13-MAART T.E.M. ZONDAG 03-MEI (en mogelijks langer)

De maatregelen van de federale overheid zijn verlengd tot en met 3 mei.

Dank voor jullie begrip.

Het bestuur.

30 maart 2020

DOJO GESLOTEN VANAF VRIJDAG 13-MAART T.E.M. ZONDAG 19-APRIL (en mogelijks langer)

De maatregelen van de federale overheid zijn verlengd tot en met 19 april.

Dank voor jullie begrip.

Het bestuur.

13 maart 2020

DOJO GESLOTEN VANAF VRIJDAG 13-MAART T.E.M. VRIJDAG 3-APRIL (en mogelijks langer)

In het kader van de Corona-virus problematiek had het bestuur van Judoschool Merelbeke gisterenmiddag zelf beslist om de dojo te sluiten van 13-maart tot en met 31-maart. Nu de federale overheid eveneens nieuwe maatregelen heeft opgelegd, schikken wij ons daarnaar, waardoor de dojo zal dichtblijven tot en met 3 april.

Dank voor jullie begrip.

Het bestuur.

12 maart 2020

DOJO GESLOTEN VANAF VRIJDAG 13-MAART T.E.M. DINSDAG 31-MAART (en mogelijks langer)

UPDATE i.v.m. Corona-virus: ONZE DOJO SLUIT DE DEUREN

Naar aanleiding van de immer strenger wordende regels rond het bestrijden van het Corona-virus, en na ruggespraak met het gemeentebestuur, heeft JS Merelbeke beslist om niet te wachten op een algemeen verbod, en daarom sluiten we onze dojo vanaf vrijdag 13-maart, en dit (in een 1e fase althans) tot en met dinsdag 31-maart.

Dit betekent eveneens dat de gasttraining door Eiji Kikuchi en het examen graadverhoging NIET zullen plaatsvinden op de voorziene dagen.

Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Dank voor jullie begrip.

Het bestuur.

8 maart 2020

Prangende vragen inzake Coronavirus COVID-19 en judo?

Judoschool Merelbeke houdt eraan haar leden te informeren over de huidige aanbevelingen van de VJF betreft het corona-virus en het beoefenen van onze geliefde judo sport.

Als u hoest, niest of andere griepachtige symptomen vertoont, kom dan NIET naar de training, kom dan NIET op de tatami, hoe groot uw judoverlangen ook is. Eigenlijk geldt dit altijd, maar in deze specifieke situatie met het Coronavirus nog meer. Blijf bijgevolg thuis, stel u in contact met uw huisarts en die zal dan samen met u bepalen of een Coronatest aangewezen is of niet. Van zodra de uitslag van een eventuele test bekend is, deel deze dan ook mee aan uw judoverantwoordelijken.

>> Mededeling VJF.

7 maart 2020

Resultaten INGELMUNSTER

Axl en Tine trokken naar het internationaal tornooi van Ingelmunster. Het werd een beetje een tegenvaller. Axl kwetste zich aan de knie bij zijn 1e kamp (1 week out). Tine verloor haar 1e kamp maar mocht herkansen. In die herkansing vocht ze mooi maar delfde finaal toch het onderspit; haar oude enkelblessure speelde ook weer op.

1 maart 2020

Mooie strijdlust maar iets minder resultaat te Izegem

JSM was met 5 judoka's vertegenwoordigd op het sterk bezette internationaal U15 tornooi van Izegem.

Voor 2 Merelbekenaren (Karsten & Emma) een absolute vuurdoop, voor de drie musketiers (Axl, Niels, Luka) een goede test om de sterke prestaties van het Belgisch kampioenschap te bevestigen.

>> Foto en verslag door papa's Henk VR en MichaŽl V.

15 februari 2020

GOUD, BRONS en een 5e plaats op het Belgisch Kampioenschap Jeugd (U15 U18 U21) te Herstal

Van de 6 Merelbeekse judoka's die zich hadden geplaatst voor het Vlaams Kampioenschap, mochten er 3 doorgaan naar het BK.

In Herstal haalden ze GOUD (Niels), BRONS (Luka) en een 5e plaats (Axl). Fantastisch!

>> Foto's en verslag door sensei Dirk.

8-9 februari 2020

Drie medailles op het Vlaams Kampioenschap Jeugd (U15 U18 U21) te Tielt

6 Merelbeekse competiteurs hadden zich geplaatst voor het Vlaams Kampioenschap, het zwaarste tornooi van het seizoen. Deze 6 mochten strijden voor een felbegeerde podiumplaats welke recht geeft op een selectie voor het BK.

Het resultaat was schitterend! Maar liefst 3 op 6, een return van 50%.

>> Foto's en verslag door sensei Dirk.

02 februari 2020

Shiai

Krian Demerre heeft op de Shiai 5 (VIJF!) punten gemaakt en komt daarmee op 9 punten. Proficiat, nog eentje erbij (op het VK volgend weekend?) en dan op naar voorbereiding 1e Dan !

25 januari 2020

Zes medailles op het PK Jeugd (U15 U18 U21) te Aalter

Wanneer je als coach met 8 judoka's naar het Provinciaal Kampioenschap Jeugd vertrekt en 's avonds met 6 medailles terug naar huis komt, dan ben je een vermoeide maar gelukkige coach. Toch plaatst Dirk ook een kritische bedenking.

Hoedanook, begin februari nemen 6 Merelbekenaren deel aan het Vlaams Kampioenschap - veel succes!

>> Foto's en verslag door sensei Dirk.

11 januari 2020

Resultaten van de U9 U11 U13 ontmoeting te Lendelede

Mooie bezetting van JS Merelbeke op het 1e tornooi van 2020: Lendelede.

Coach Arne ontfermde zich over 5 U13 en noemde het 'een mooie opener van het nieuwe jaar'
Onze U11 en U9 werden dan weer gecoached door de broertjes Alec en Seth, en zij concludeerden dat elk van de deelnemers leerrijke stappen heeft gezet.

>> Foto's en verslagje.

12 januari 2020

4 judoka's = 4 medailles te Lendelede

Met de aankomende Provinciale Kampioenschappen voor de Jeugd in het achterhoofd, trok MichaŽl Varewyck met 4 judoka's naar Lendelede, voor de 37e editie van het tornooi aldaar.

Elk van de vier judoka's keerde met een medaille huiswaarts, ťn met "lessons-learnt" voor het PK op 25 januari.

>> Foto's en verslagje.

07 december 2019

Bezoek van de Sint

Vanzelfsprekend kon de Sint onze dojo niet stillekes voorbijrijden. Gisteren toonden onze judokaatjes hun kunnen aan de Sint en zijn knechten; in ruil wachtte hen iets lekkers. Tot volgend jaar!

>> Foto1.
>> Foto2.

01 december 2019

Medailles en snoepgoed in Lichtervelde

Met een kleine groep waren we present op het Sinterklaastornooi van Lichtervelde.

Onze judokaatjes gaven er het beste van zichzelf, er werd gewonnen en er werd al es verloren, maar iedereen amuseerde zich en kwam met een medaille ťn snoepgoed naar huis.

>> Foto's en verslagje.

30 november 2019

Brussels Kata Cup

Op de Brussels Kata Cup, met internationaal deelnemersveld, deden Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy mee in de Kime No Kata: ze werden er knap 3e, proficiat.

Krian Demerre en Britt Martens domineerden zowel de opgelegde als de vrije Enbu (judoshow), broer en zus Jasper en Emma Cools werden 2 keer 2e. Goe bezig, ons showteam.

>> Facebook pagina Judo Show Team Merelbeke.

29 november 2019

Nabeschouwing Interclub 2019

Onze herenploeg is kampioen geworden in 2e Vlaamse A, een DIJK van een ploegprestatie. Onze dames hadden het zwaarder maar legden toch beslag op de 5e plaats in 1e Nationale. Lees Dirk's nabeschouwing hieronder.

>> Verslag en groepsfoto

03 november 2019

U19, U11 en U13 met z'n elven in Ardooie

Coaches Dave en Christophe gaven, met 11 enthousiaste judoka's, present in het Westvlaamse Ardooie. Er was heel veel inzet, maar dit werd niet altijd beloond met resultaten. "Niet opgeven" is de boodschap hier, uit elke wedstrijd zijn er lessen te trekken.

>> Foto's en verslagje.

02 november 2019

Jano gekwetst op het BK

Op het Belgisch Kampioenschap in Antwerpen heeft Jano Van De Cauter zich bij zijn 2e kamp gekwetst. We wensen hem van harte spoedig herstel.

20 oktober 2019

Niels en Luka aan de slag in Zwijndrecht

Luka en Niels Van Renterghem waren op zondag 20/10/2019 aan de slag in Zwijndrecht voor de Jeugdtrofee Thibaut Van Roeyen. De jeugdtrofee werkt met de lichtjes afwijkende leeftijdscategorieen U14 en U17, Niels in de categorie -60kg (9 deelnemers) en Luka voor het eerst in de -66kg bij de grote jongens (5 deelnemers).
Luka vocht met veel vertrouwen en maakte brandhout van zijn 4 tegenstanders - 4x ippon met Koshi Guruma of Harai Goshi binnen de 2 minuten. Hij was dan ook de verdiende winnaar van zijn categorie.
Voor Niels verliep het moeilijker - hij werd duidelijk overklast door zijn eerste tegenstander (latere finalist) en verloor met tweemaal Waza Ari, de tweede op houdgreep. In de herkansing herpakte Niels zich en scoorde een mooie Ippon met O Uchi Gari. In zijn derde kamp voor het brons nam Niels het initiatief en vocht heel aanvallend maar hij werd tweemaal gecountered door een ervaren en technisch sterke tegenstander. Een 5de plaats voor een ontgoochelde Niels.

19 oktober 2019

Jano gaat door naar het Belgisch Kampioenschap

Na zijn 3e plek op het Oostvlaams Kampioenschap voor senioren heeft Jano Van De Cauter ook op het Vlaams Kampioenschap de bronzen medaille mee naar huis gebracht (-100kg).

Verloor hij zijn 1e kamp, dan liet hij bij de herkansingen 3 opeenvolgende Ippon-zeges optekenen. Een bere-prestatie. Proficiat en succes op het BK !!!

>> Podiumfoto.

12 oktober 2019

1 bronzen medaille op het Oostvlaams Kampioenschap Senioren

Coach Christophe had 10 judoka's onder zijn hoede tijdens het PK Senioren van vorig weekend. Onder hen drie hele jonge judoka's, want sedert een paar jaar staat het PK Senioren ook open voor U18/U21. Op het eind van de dag hadden we, naast een paar 5e plaatsen, 1 medaille (en dus ook 1 ticket voor het VK): Jano VAN DE CAUTER werd 3e in de -100kg (al was daar wel een 'broedermoord' voor nodig).

>> Foto podium en verslag door Christophe.

06 oktober 2019

Twee maal goud voor ons kata duo Yanick & Patrick

Onze judoka/trainer Yanick Vandekerckhove had zich, met zijn vaste kata-partner Patrick Minnoy, ingeschreven voor 2 kata's op de 9e Hainaut Cup in het Henegouwse Roselies nabij Charleroi.

In de Kime No Kata mochten ze als 3e de mat op, en hun sterke demo was goed voor een 1e plaats, met ruime voorsprong. Met Patrick als Tori in de Ju No Kata was het een close-call, maar ze behaalden toch maar weer de 1e plaats! Een ijzersterke prestatie, jongens!

06 oktober 2019

Judo Show team kaapt prijzen in Henegouwen

Tijdens de 9e Hainaut Cup was er ook plaats voor Enbu Judo (a.k.a. Judo Show). Onder leiding van Sabine Plovyt werden knappe resultaten geboekt:

Opgelegde show
- 16 : eerste en tweede plaats
+ 16 : eerste en tweede plaats

Vrije show
- 16 : eerste plaats
+ 16 : eerste en tweede plaats

Proficiat! Esther Dobbelaere, Lieze Ryckaert, Karsten Ryckaert, Victor Haeseryn, Emma Cools, Jasper Cools, Krian Demerre en Britt Martens.

05 oktober 2019

U11 en U13 aan de slag in Stekene

Beperkt aantal deelnemers van JudoSchool Merelbeke in Stekene (Kemzeke) dit jaar, maar onder de vakkundige coaching van meesters Dirk De Maerteleire en Geert Stroobant werd het voor allemaal een leuke en leerrijke dag.

>> Foto U11 en verslagjes U11/U13.

27 augustus 2019

WK Senioren te Tokio (Japan): Mina LIBEER out in 1e ronde

De 28-jarige H. Receveaux (Frankrijk, WRL12 en veelwinnaar op het hoogste judo-niveau) heeft in de 1e ronde onze Mina Libeer (WRL32) met Ippon verslagen. Verraste Mina haar opponente eerst met een veegje, waardoor ze op de grond controle leek te gaan hebben, dan wist de FranÁaise de scheve situatie om te bouwen naar een winnende Yoko Shiho Gatame.

Game over voor Mina. Desalniettemin een dikke pluim van ons allemaal: kunnen deelnemen aan een WK is al een eer en een beloning op zich. Mina Libeer blijf timmeren aan de (judo)weg !

Bekijk de >> aktiefoto van onze judoka.

20 augustus 2019

JS Merelbeke: Jeugdvriendelijke Judoclub VJF - Zilver

Vandaag heeft de Vlaamse Judo Federatie aan Judo School Merelbeke de erkenning "Jeugdvriendelijke Judoclub VJF - Zilver" voor 2019 toegekend. De club werd geŽvalueerd op basis van de volgende criteria: de jeugdleden, het jeugdsportbeleid, het trainersaanbod, het wedstrijdaanbod, het aanbod op maat, ethisch verantwoorde sportbeoefening, gezond sporten en promotie.

Een pluim op de spreekwoordelijke hoed van het bestuur, het voltallige trainerskorps ťn onze vrijwilligers. Een garantie voor onze judoka's dat wij als judoschool het jeugdbeleid au sťrieux nemen en een kwalitatief aanbod willen (en kunnen) geven.

20-21 juli 2019

EK Kata en Enbu Judo (Judo Show)

Op het EK Kata in Gran Canaria hebben onze Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy een knappe 6e plaats behaald in het Kime No Kata, waarvoor 11 duo's zich aanmeldden. "Deelnemen is belangrijker dan winnen", zeggen ze zelf, wij zijn van mening: "Knap gedaan, gasten!".

Daags nadien traden Krian Demerre en Britt Martens aan in het Enbu Judo (het vroegere Judo Show). Ze zetten een mooie demo neer en werden tweede.

1 juni 2019

5e plek voor Mina in RoemeniŽ

Mina Libeer (nog steeds flirtend met de grens van de WRL Top 40) tekende present op de European Judo Open in Cluj Napoca (RoemeniŽ). Na 2 zeges tegen resp. een Britse en een Spaanse verloor ze haar 3e kamp en werd daarmee doorverwezen naar de herkansingen. Daarin werd eerst een thuisjudoka opzij gezet, maar in de kamp voor brons moest onze judoka de duimen leggen tegen de Duitse Beischmidt. Een 5e plek op een European Open, dat mag toch tellen!

12 mei 2019

In 1 klap zijn we 3 zwarte gordels rijker

Sho Dan Shiken gisteren zondag, met 3 Merelbeekse kandidaten. En we zijn blij te kunnen meedelen dat we nu ook 3 zwarte gordels rijker zijn:
- Jeroen Moerman (met dank aan zijn Uke: Maxime De Wuffel)
- Bart Hoste en Rein Meersschaert

Jullie harde werk is beloond. Proficiat! Bekijk de >> foto van de 3 trotse shodan's.

11 mei 2019

U11 en U13 sluiten dit competitief sportjaar af in Wetteren

Meester Geert Stroobant nam 11 jonge judoka's onder zijn vleugels, en samen sloten ze in de Wetterse sporthal "De Warande" dit competitief sportjaar 2018-2019 af.

>> Foto's en verslagje.

10 mei 2019

Mina op de mat in Baku (Azerbeidjan)

Onze Mina Libeer wint haar 1e kamp van de Nederlandse Bergstra (WRL38) met Ippon: offerworp gevolgd door houdgreep. Tegen de doorwinterde Hongaarse Ne-Waza-specialiste Karakas (WRL15, veelvuldig podium op GP/GS, werelkampioene junioren in 2009) weet Mina het tot in de Golden Score te trekken maar dan loopt onze judoka tegen een 3e Shido aan.

Met haar knappe zege in de 1e kamp maakt Mina hopelijk een sprongetje op de ranking...

27 april 2019

Drie medailles op de Bekers van Gent

MichaŽl Varewyck nam zaterdag in de Gentse Topsporthal 5 Merelbeekse judoka's onder zijn vleugels: Axl, Niels en Luka (U15), Krian (U18) en Tom (U21+). Op dit zwaarbezette tornooi (met internationale deelname) vochten onze jongens als leeuwen, stond de coach een paar keer op zijn strepen, en brachten onze judoka's uiteindelijk 3 medailles mee.

Bekijk de leuke groepsfoto en lees het verslagje >> hier.

20 april 2019

Drie U15 mťt medailles op de Bekers van Deinze

Het wordt een beetje een traditie dat Axl Varewyck, Niels Van Renterghem en Luka Van Renterghem, met papa Varewyck als coach, de Vlaamse judo competities afstruinen. Op paaszaterdag waren ze op de Bekers van Deinze. Alle drie keerden met een medaille huiswaarts, waarvoor proficiat!
Ook Tom Dillen gaf in Deinze het beste van de beer in zichzelf bij de U21+ , respect!

Bekijk de foto's en lees het verslagje >> hier.

6 april 2019

3 U15 judoka op het Tornooi van Moorsele

De drie U15 musketiers (err, judoka's)(Axl Varewyck, Niels Van Renterghem en Luka Van Renterghem) trokken naar het Westvlaamse Moorsele.

Bekijk de foto's en lees het verslagje >> hier.

6 april 2019

Eddy Van De Cauter derde op het BK voor Masters

Zaterdag ll. is Eddy Van De Cauter knap derde geworden op het Belgisch Kampioenschap voor Masters (M5 -90kg). Hij won zijn eerste kamp met Ippon binnen de 30 seconden! Verlies bij de tweede kamp, maar de derde kamp trok hij weerom binnen de halve minuut met Ippon naar zich toe. Toch wel knap werk, amper 1 maand na een kwetsuur. Proficiat met je resultaat (je zoveelste medaille op een BK, regulier en politie-militair).

Bekijk de >> foto van het podium.

30 maart 2019

U19, U11 en U13 in een drukbezet Kruishoutem

Wel EENENTWINTIG van onze judoka's hadden zich ingeschreven voor dit U9/U11/U13 tornooi! Coaches Dirk en Christophe hadden daarmee hun handen vol, maar waren zeer tevreden over de kamplust ťn de groepsgeest van onze jeugd.

>> Foto's en verslag.

17 maart 2019

Twee nieuwe zwarte gordels in onze club

Deze zondag zijn Natan Art en Maxime De Wuffel geslaagd voor examen 1e Dan. Proficiat!

Bekijk de >> foto van de 2 trotse judoka's en 2 even trotse leermeesters.

3 maart 2019

Masterclass training door Eiji Kikuchi sensei

Vandaag beŽindigde de Japanse sensei Eiji Kikuchi zijn 'Ronde Van Vlaanderen', en hij deed dat natuurlijk in onze eigen dojo te Merelbeke.
Jeugd2 en Volwassenen konden genieten van een boeiende les in Ne Waza, waar zowel de recreatieve judoka's als onze competiteurs wel de spreekwoordelijke pap van lustten.

Un grand merci, et rendez-vous l'annťe prochaine, maÓtre Kikuchi!

Bekijk de >> groepsfoto.

3 maart 2019

3 judoka op het Internationaal Tornooi U15 te Izegem

Drie U15 judoka's (Axl, Niels en Luka) gingen vandaag aan de bak in het Westvlaamse Izegem, op het zwaarbezette internationale tornooi aldaar. Dit tornooi, waar het Braziliaans systeem wordt gebruikt (eerst vechten in poules, de besten daarvan gaan door naar een eindreeks met boomstructuur), telt eveneens als ranking-tornooi voor de VJF. Niels schopte het tot in deze eindreeks.

Bekijk de foto en lees hun ervaringen >> hier.

24 februari 2019

Yanick en Patrick vallen net naast het podium op het Kata tornooi M. Clause

Na een ietwat onzekere Kime No Kata demo in de voorronde, goed voor 484,5 punten en een 3e plaats, hebben Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy tijdens de finale van het vermaarde Internationale tornooi M. Clause een dijk van een Kata gelopen, die hen 501 punten opleverde, net niet genoeg voor een plaats op het podium (dat trouwens integraal door Fransen werd bezet). Opnieuw keigoed gedaan, jongens!

Bekijk de >> wedstrijdtabellen.9-10 februari 2019

Luka en Niels staan op het Vlaams Kampioenschap Jeugd

Na hun bronzen medailles op het Provinciaal Kampioenschap mochten onze eerstejaars U15 Luka en Niels Van Renterghem aantreden op het Vlaams Kampioenschap te Tielt. Was het voor Luka jammer genoeg snel voorbij, zijn broer stond vijf keer op de mat en knokte zich uiteindelijk naar een mooie 7e plaats. Proficiat aan beiden.

Lees het >> verslag .

2 februari 2019

PK Jeugd: 3e plaatsen voor de broertjes Niels en Luka

Met 7 judoka's U15/U18/U21 ging coach Christophe vorig weekend aan de slag in Aalter, de klassieke lokatie voor het Provinciaal Kampioenschap Jeugd.
Twee van onze club (de broertjes Niels en Luka) stoten door naar het Vlaams Kampioenschap van volgende week.

Lees het >> verslagje en bekijk de podiumfoto's. Goed gedaan!