Wij hervatten de trainingen voor onze Volwassenen op woensdag 21 augustus. Voor Kleuters en Jeugd starten we pas vanaf zaterdag 31 augustus. Lestijden zijn onveranderd , zie onze Info pagina.

Let op: ALLE initiaties beginnen eveneens ten vroegste op 31 augustus.

Brief over het seizoen 2019-2020. >> Lees hierOnze Facebook pagina >> Hier


UPCOMING --- HEROPENING 2019-2020


Nieuwspagina

Help de website up to date te houden en klik hier.

20 augustus 2019

JS Merelbeke: Jeugdvriendelijke Judoclub VJF - Zilver

Vandaag heeft de Vlaamse Judo Federatie aan Judo School Merelbeke de erkenning "Jeugdvriendelijke Judoclub VJF - Zilver" voor 2019 toegekend. De club werd geëvalueerd op basis van de volgende criteria: de jeugdleden, het jeugdsportbeleid, het trainersaanbod, het wedstrijdaanbod, het aanbod op maat, ethisch verantwoorde sportbeoefening, gezond sporten en promotie.

Een pluim op de spreekwoordelijke hoed van het bestuur, het voltallige trainerskorps én onze vrijwilligers. Een garantie voor onze judoka's dat wij als judoschool het jeugdbeleid au sérieux nemen en een kwalitatief aanbod willen (en kunnen) geven.

20-21 juli 2019

EK Kata en Enbu Judo (Judo Show)

Op het EK Kata in Gran Canaria hebben onze Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy een knappe 6e plaats behaald in het Kime No Kata, waarvoor 11 duo's zich aanmeldden. "Deelnemen is belangrijker dan winnen", zeggen ze zelf, wij zijn van mening: "Knap gedaan, gasten!".

Daags nadien traden Krian Demerre en Britt Martens aan in het Enbu Judo (het vroegere Judo Show). Ze zetten een mooie demo neer en werden tweede.

1 juni 2019

5e plek voor Mina in Roemenië

Mina Libeer (nog steeds flirtend met de grens van de WRL Top 40) tekende present op de European Judo Open in Cluj Napoca (Roemenië). Na 2 zeges tegen resp. een Britse en een Spaanse verloor ze haar 3e kamp en werd daarmee doorverwezen naar de herkansingen. Daarin werd eerst een thuisjudoka opzij gezet, maar in de kamp voor brons moest onze judoka de duimen leggen tegen de Duitse Beischmidt. Een 5e plek op een European Open, dat mag toch tellen!

12 mei 2019

In 1 klap zijn we 3 zwarte gordels rijker

Sho Dan Shiken gisteren zondag, met 3 Merelbeekse kandidaten. En we zijn blij te kunnen meedelen dat we nu ook 3 zwarte gordels rijker zijn:
- Jeroen Moerman (met dank aan zijn Uke: Maxime De Wuffel)
- Bart Hoste en Rein Meersschaert

Jullie harde werk is beloond. Proficiat! Bekijk de >> foto van de 3 trotse shodan's.

11 mei 2019

U11 en U13 sluiten dit competitief sportjaar af in Wetteren

Meester Geert Stroobant nam 11 jonge judoka's onder zijn vleugels, en samen sloten ze in de Wetterse sporthal "De Warande" dit competitief sportjaar 2018-2019 af.

>> Foto's en verslagje.

10 mei 2019

Mina op de mat in Baku (Azerbeidjan)

Onze Mina Libeer wint haar 1e kamp van de Nederlandse Bergstra (WRL38) met Ippon: offerworp gevolgd door houdgreep. Tegen de doorwinterde Hongaarse Ne-Waza-specialiste Karakas (WRL15, veelvuldig podium op GP/GS, werelkampioene junioren in 2009) weet Mina het tot in de Golden Score te trekken maar dan loopt onze judoka tegen een 3e Shido aan.

Met haar knappe zege in de 1e kamp maakt Mina hopelijk een sprongetje op de ranking...

27 april 2019

Drie medailles op de Bekers van Gent

Michaël Varewyck nam zaterdag in de Gentse Topsporthal 5 Merelbeekse judoka's onder zijn vleugels: Axl, Niels en Luka (U15), Krian (U18) en Tom (U21+). Op dit zwaarbezette tornooi (met internationale deelname) vochten onze jongens als leeuwen, stond de coach een paar keer op zijn strepen, en brachten onze judoka's uiteindelijk 3 medailles mee.

Bekijk de leuke groepsfoto en lees het verslagje >> hier.

20 april 2019

Drie U15 mét medailles op de Bekers van Deinze

Het wordt een beetje een traditie dat Axl Varewyck, Niels Van Renterghem en Luka Van Renterghem, met papa Varewyck als coach, de Vlaamse judo competities afstruinen. Op paaszaterdag waren ze op de Bekers van Deinze. Alle drie keerden met een medaille huiswaarts, waarvoor proficiat!
Ook Tom Dillen gaf in Deinze het beste van de beer in zichzelf bij de U21+ , respect!

Bekijk de foto's en lees het verslagje >> hier.

6 april 2019

3 U15 judoka op het Tornooi van Moorsele

De drie U15 musketiers (err, judoka's)(Axl Varewyck, Niels Van Renterghem en Luka Van Renterghem) trokken naar het Westvlaamse Moorsele.

Bekijk de foto's en lees het verslagje >> hier.

6 april 2019

Eddy Van De Cauter derde op het BK voor Masters

Zaterdag ll. is Eddy Van De Cauter knap derde geworden op het Belgisch Kampioenschap voor Masters (M5 -90kg). Hij won zijn eerste kamp met Ippon binnen de 30 seconden! Verlies bij de tweede kamp, maar de derde kamp trok hij weerom binnen de halve minuut met Ippon naar zich toe. Toch wel knap werk, amper 1 maand na een kwetsuur. Proficiat met je resultaat (je zoveelste medaille op een BK, regulier en politie-militair).

Bekijk de >> foto van het podium.

30 maart 2019

U19, U11 en U13 in een drukbezet Kruishoutem

Wel EENENTWINTIG van onze judoka's hadden zich ingeschreven voor dit U9/U11/U13 tornooi! Coaches Dirk en Christophe hadden daarmee hun handen vol, maar waren zeer tevreden over de kamplust én de groepsgeest van onze jeugd.

>> Foto's en verslag.

17 maart 2019

Twee nieuwe zwarte gordels in onze club

Deze zondag zijn Natan Art en Maxime De Wuffel geslaagd voor examen 1e Dan. Proficiat!

Bekijk de >> foto van de 2 trotse judoka's en 2 even trotse leermeesters.

3 maart 2019

Masterclass training door Eiji Kikuchi sensei

Vandaag beëindigde de Japanse sensei Eiji Kikuchi zijn 'Ronde Van Vlaanderen', en hij deed dat natuurlijk in onze eigen dojo te Merelbeke.
Jeugd2 en Volwassenen konden genieten van een boeiende les in Ne Waza, waar zowel de recreatieve judoka's als onze competiteurs wel de spreekwoordelijke pap van lustten.

Un grand merci, et rendez-vous l'année prochaine, maître Kikuchi!

Bekijk de >> groepsfoto.

3 maart 2019

3 judoka op het Internationaal Tornooi U15 te Izegem

Drie U15 judoka's (Axl, Niels en Luka) gingen vandaag aan de bak in het Westvlaamse Izegem, op het zwaarbezette internationale tornooi aldaar. Dit tornooi, waar het Braziliaans systeem wordt gebruikt (eerst vechten in poules, de besten daarvan gaan door naar een eindreeks met boomstructuur), telt eveneens als ranking-tornooi voor de VJF. Niels schopte het tot in deze eindreeks.

Bekijk de foto en lees hun ervaringen >> hier.

24 februari 2019

Yanick en Patrick vallen net naast het podium op het Kata tornooi M. Clause

Na een ietwat onzekere Kime No Kata demo in de voorronde, goed voor 484,5 punten en een 3e plaats, hebben Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy tijdens de finale van het vermaarde Internationale tornooi M. Clause een dijk van een Kata gelopen, die hen 501 punten opleverde, net niet genoeg voor een plaats op het podium (dat trouwens integraal door Fransen werd bezet). Opnieuw keigoed gedaan, jongens!

Bekijk de >> wedstrijdtabellen.9-10 februari 2019

Luka en Niels staan op het Vlaams Kampioenschap Jeugd

Na hun bronzen medailles op het Provinciaal Kampioenschap mochten onze eerstejaars U15 Luka en Niels Van Renterghem aantreden op het Vlaams Kampioenschap te Tielt. Was het voor Luka jammer genoeg snel voorbij, zijn broer stond vijf keer op de mat en knokte zich uiteindelijk naar een mooie 7e plaats. Proficiat aan beiden.

Lees het >> verslag .

2 februari 2019

PK Jeugd: 3e plaatsen voor de broertjes Niels en Luka

Met 7 judoka's U15/U18/U21 ging coach Christophe vorig weekend aan de slag in Aalter, de klassieke lokatie voor het Provinciaal Kampioenschap Jeugd.
Twee van onze club (de broertjes Niels en Luka) stoten door naar het Vlaams Kampioenschap van volgende week.

Lees het >> verslagje en bekijk de podiumfoto's. Goed gedaan!

5 december 2018

Nabeschouwing Interclub door Dirk

Op >> deze pagina kijkt Dirk terug op de voorbije Interclub, waar de Dames in 1e Nationale afdeling bevestigden met een bijzonder knappe 2e plaats, en waar de heren - alle inspanningen ten spijt - terugzakken naar 2e Vlaamse afdeling. Bekijk ook de foto's.


02 december 2018

U9, U11 en U13 in een drukbezet Lichtervelde

Half Vlaanderen wou afgelopen zondag in Lichtervelde zijn, zo leek het wel: bij 450 deelnemers werden de inschrijvingen afgesloten, en zo kwam het dat 17 en geen 20 jongeren van Merelbeke met ouders en coaches naar centraal West-Vlaanderen trokken. Het werd weerom een leuke judo-dag.

>> Foto's en verslag.

02 december 2018

Shiai

Natan heeft op de Shiai 2 punten gemaakt en meteen zijn kaart volgeschreven voor SDS 1e dan. Proficiat, en op naar een succesvol examen !

1 december 2018

Eerste plek in Kime No Kata voor Yanick en Patrick in Lambersart (Frankrijk)

Dit weekend ging in het Noordfranse Lambersart de 10e editie door van de "Open International Kata du Nord". Naast een 5e plaats in de Kodokan Goshin Jutsu (12 deelnemende koppels), wisten Yanick Vandekerckhove en zijn spitsbroeder Patrick Minnoy de EERSTE plaats te behalen in de Kime No Kata. Winnen in Frankrijk... !

Bekijk de >> podiumfoto.1 december 2018

Cederik neemt U15, U18 en U21+ op sleeptouw in Gent

Onder leiding van coach Cederik kampten een aantal van onze U15, U18 en U21+ in de Gentse Topsporthal voor de Open Bekers van Gent. Een handjevol medailles vonden de weg terug naar de dojo in Merelbeke.

>> Foto's en verslag.

18 november 2018

Interclub : Heren hebben het niet onder de markt

Voor de Interclub Heren 1e Vlaamse trok coach Dirk met zijn mannen naar Kruishoutem. Ze hadden er het niet onder de markt, mede door het ontbreken van een -60kg, maar ze konden toch 1 ploegoverwinning (4-2) laten optekenen; de andere kampen werden 1-5 verlies. Misschien hadden we op iets meer gerekend. Volgende week kunnen ze er weer tegenaan in de Topsporthal in Gent.

Dat zal dan jammer genoeg zonder Matthias zijn, we wensen hem spoedig herstel.


18 november 2018

Harnes (Frankrijk)

Op het immer zwaarbezette tornooi van het Noordfranse Harnes, dat voor de VJF een ranking tornooi is, heeft Tine Van Den Bergh de openingskamp gewonnen. Daarna werd ze gevloerd door de latere winnares in de -63kg. In de herkansing heeft het voor Tine niet mogen zijn, maar onze judoka en haar ouders waren toch meer dan tevreden met dit resultaat. Proficiat!


17 november 2018

Interclub : Dames goed op dreef

In de Interclub Dames 1e Nationale bleken onze dames vandaag in Ingelmunster goed op dreef: ook al hadden ze (wegens kwetsuur) geen deelnemer in de -52kg, toch wonnen onze dames 4 wedstrijden met 4-1 en ze verloren er slechts 1 met 2-3.

Wow, dat is een prachtige start en dat belooft voor het volgende weekend in Herstal.


16 november 2018

GP Den Haag: Mina valt net buiten de prijzen

Net als vorig jaar heeft Mina (WRL55 in de -57kg) op de Grand Prix van Den Haag de 5e stek behaald.

Na winst tegen S. Petrocchi (WRL231) en de Roemeense L. Ohai (WRL33) moest ze zich in de kwartfinale neerleggen bij verlies tegen de Poolse Borowska (WRL19). Wel herkansen. Daarin eerst zege tegen de Française M. Louis Sidney (WRL124), maar in de strijd om brons toch de duimen moeten leggen tegen de -vroeger Duitse nu Panamese- M. Roper (13e op de WRL). Opnieuw KNAP GEDAAN, Mina!!


10 november 2018

U19, U11 en U13 te Wingene

Zestien inschrijvingen van onze club (waarvan eentje finaal diende verstek te geven wegens ziekte)... het judo-uitje naar Wingene was een succes in aantal deelnemers, maar evenzeer in het judo gebracht door onze jongsten...

>> Foto's en verslag.

13 oktober 2018

Beperkte deelname aan het PK Senioren maar wel een derde plaats

Zeer beperkt aantal deelnemers van JS Merelbeke aan het PK Senioren dit jaar...

Bij de immer zwaar bevochten -90kg kampte Cederik Overdeput voor brons, maar hij moest jammer genoeg de duimen leggen.

Stephanie Geerts werd 3e bij de dames -48kg en zij mag volgende week opnieuw aan de bak op het Vlaams Kampioenschap te Tielt - way to go! Haar >> podiumfoto.

Geven we nog mee dat onze internationale judoka Mina Libeer dit alles laat passeren om deel te nemen aan het EK U23 in het Hongaarse Gyor (2-4 november, wat samenvalt met het BK te Antwerpen).

12 oktober 2018

GP Cancun Mexico

Op de Grand Prix in het Mexicaanse Cancun moest Mina Libeer openen tegen de Braziliaanse Rafaela Silva, Olympisch kampioene -57kg van 2016...!!! OMG wat een loting. Het heeft niet mogen zijn... Mina Libeer heeft wel de volle wedstrijdduur weerwerk geboden maar verliest uiteindelijk met Waza Ari. Maar Judoschool Merelbeke is mega trots op jou!

07 oktober 2018

Knap werk op de Judo Show & Kata tijdens de Hainaut Cup

Sabine berichtte ons de resultaten van haar Judo Show 'zonen en dochters' tijdens de Hainaut Cup te Roselies:
- Verplichte show -16 jaar: 3e plaats voor Lina Doom, Berre Martens , 2e plaats voor Victor Haeseryn en Karsten Ryckaert
- Verplichte show +16 jaar: 2e plaats voor Emma Cools en Britt Martens
- Vrije show -16 jaar: 1e plaats voor Victor Haeseryn, Karsten Ryckaert, Berre Martens en Lina Doom
- Vrije show +16 jaar: 2e plaats voor Jasper Cools, Emma Cools, Lina Doom en Britt Martens
Knap gedaan!

Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy behaalden zilver in de Kodokan Goshin Jutsu competitie op diezelfde Hainaut Cup, enkel voorafgegaan door het koppel dat aan het WK in Mexico zal deelnemen!!

07 oktober 2018

Shiai

Gedaan met Shiai in Zele, vandaag de eerste maal Shiai op de Philipssite in Leuven.
vergaarde maar liefst 4 punten en heeft nu een volle kaart; hij mag beginnen denken aan examen 5e Dan! Onze Wouter sprokkelde 1 punt maar moest preventief (knie) zijn 2e kamp stoppen.
En de broertjes Alec en Seth De Maerteleire gingen huiswaarts met resp. 2 en 3 punten.
Proficiat aan allen!!

06 oktober 2018

U11 en U13 te Kemzeke

Met zijn tienen waren ze, begeleid door 2 coaches: onze U11 en U13 die aan hun derde competitie toe waren in het nog jonge seizoen. Het werd opnieuw een mooie wedstrijddag met judoka’s die goed presteren en nog belangrijker, steeds mooier judo tonen.

>> Foto's en verslag.

16 september 2018

U9 en U13 leveren slag in het Westvlaamse Ardooie

Het nieuwe sportseizoen is pas ge-opend, en onze club mocht al gauw naar het Westvlaamse Ardooie, waar 2 dappere U9 en 5 stoere U13 slag leverden.

Het werd voor elk van hen een leuke en leerrijke dag, die hun judo zeker ten goede zal komen. Goed gedaan, jongens!

>> Foto's U9/U13 en verslag U13.

9 september 2018

Tine wordt knap 2e aan het zeetje

Op het 'Tornooi van de Middenkust' te Bredene is Tine Van Den Bergh (U15 -63kg) zeer knap 2e geworden, enkel voorafgegaan door een Engelse judoka. Goe bezig!

18 augustus 2018

Mina Libeer behaalt 1e medaille op een senior A tornooi - Minsk (BLR)

Op de European Open Seniors in het Witrussische Minsk is Mina Libeer zeer knap 2e geworden. Met deze medaille op een 'A' tornooi is ze theoretisch gekwalificeerd voor het enige echte WK Seniors te Baku in september...!

>> Podiumfoto en verslag door O. Berghmans.

27 juli 2018

GP Zagreb

De GP van Zagreb maakt deel uit van de IJF World Tour, een jaarlijks circus bestaande uit o.a. 5 GP (Grand Prix) en 4 GS (Grand Slam).
Onze Mina Libeer (zelf WRL46 in de -57kg) heeft er haar eerste kamp tegen de hoger geplaatste Nederlandse M.Bergstra (WRL27) gewonnen, maar bleek daarna nog een maatje te klein voor de Israelische Nelson Levy. Waarmee Mina wel kostbare punten heeft gesprokkeld voor de WRL, en we hopen met haar dat ze de top-40 kan binnenduiken...!

24 juli 2018

JS Merelbeke @ Kodokan Tokyo

Sensei Dirk is momenteel in Japan, in het bijzijn van VJF technisch directeur Raymond De Clerq, voor 8 dagen katastage en 5 dagen techniekstage. In Europa kreunen we onder de hitte, maar ook Dirk (in judogi) ontkomt er bij temperaturen van 38°C en een vochtigheidsgraad van 65% niet aan.
Op het eind van de dag van de Itsutsu no kata werd door de 2 sensei (Matsushita sensei (9e Dan) en Fukushima sensei (8e dan)) aan Dirk en Mélissa Johnen (FFBJ) gevraagd om een demo te brengen. De Itsutsu no kata bestaat uit 5 technieken die elk een weergave zijn van één van de principes van onze judosport, en dit op een eerder artistieke manier.
Onze judoschool is op deze manier dit jaar toch wel prestigieus vertegenwoordigd geweest in het mekka van onze sport: de Kodokan in Tokyo, vertaald: 'de plaats waar judo geleerd wordt', gesticht door Jigoro Kano.

>> De video.


14 juli 2018

Mina wint de European Cup Senioren te Saarbrücken

Terwijl velen onder ons van een welverdiende vakantie genoten ging Mina Libeer zwaar aan de bak in Saarbrücken voor de ECup Senioren.

Met overwinningen tegen de Française M.Medjouri, J.Ahrenhold (Duitsland), de Russische K.Shilova (WRL233), oude bekende J.Kowalczyk (Polen, WRL52) en tenslotte de Franse V.Mandeng (WRL158) ging Mina (zelf WRL46 in de -57kg) resoluut voor goud. Proficiat !

19-20 mei 2018

EK Kata in Slovenië

Nathalie en An zijn ietwat teleurgesteld 7e geworden in de Ju No Kata competitie. Patrick en Yanick kaapten een mooie 4e plaats weg in het Kime No Kata.

>> Foto's en resultaten.

29 april 2018

Recente tornooien U15 en ouder

De voorbije weken gingen een aantal U15 en ouder aan de slag op verschillende tornooien:

- 14 april: op Tori Beavechain (internationaal selectietornooi U15) werd Tine Van Den Bergh mooi 2e

- 14 april: Gianni Van Den Broecke, Jasper Cools, Krian Demerre, Elias Moerman, Victor Haeseryn, Britt Martens en Tom Dillen gingen vol aan de bak op het Goen-Blauw tornooi in Moorsele

- 22 april: Eernegem: goud voor Tine Van Den Bergh, Gianni Van Den Broecke viel naast het podium

- 28 april: Prijs der Noorderkempen: 2e plek voor Tine Van Den Bergh na 3 overwinningen op 4

22 april 2018

Belgisch Kampioenschap JudoShow

Naast het BK Kata was Saint-Denis dit weekend ook het toneel voor het BK Judoshow. JS Merelbeke stuurde team Alfa (+16 vrije show), Beta (+16 opgelegde routine) en Delta (-16 vrije show).

Het Alfa team (Britt Martens, Krian Demerre, Lina Doom, Jasper Cools) kreeg zilver.

Het Beta team (Britt Martens, Krian Demerre, Jasper Cools, Noah Eeckhout) kreeg eveneens zilver.

Het Delta team (Victor Haeseryn, Karsten Ryckaert, Lieze Ryckaert, Berre Martens) werd 3e algemeen maar kreeg goud binnen de -16.

Allemaal proficiat!

22 april 2018

1x goud en 2x zilver op het BK Kata

In Saint-Denis bij Namen ging dit weekend het Belgisch Kampioenschap Kata door. Merelbeke zond een paar van zijn zonen en dochters uit.

Nathalie De Pauw en An Roelands gaven de andere 6 deelnemers in het Ju No Kata het nakijken en haalden terecht de gouden plak. Knap gedaan!
>> Standings finale Ju No Kata.

Onze trainer Yanick Vandekerckhove en zijn vaste kata-partner Patrick Minnoy haalden 2x zilver: zowel in het Kodokan Goshin Jutsu (tori = Patrick) als in het Kime No Kata (tori = Yanick) was hun demo goed voor de 2e plaats - proficiat!

22 april 2018

Master class door Kikuchi-sensei

Ook dit jaar wist het bestuur de Japanse sensei Eiji Kikuchi te strikken voor een master class in onze dojo. Het werd weerom een ferm gesmaakte training aan jong en oud. Domo arigato & jikai made, Kikuchi-sensei!

21 april 2018

Ontmoeting U9/U11/U13 te Eernegem

Trainer Geert mocht 1 U9 (Lonis Vermote) en 4 U13 (de broertjes Luka & Niels Van Renterghem en Ibragim & Magomed Ozdoev) naar mooie prestaties coachen.

>> U9.
>> U13.

1 april 2018

Shiai

Volgende judoka's wisten punten te vergaren op Shiai:
Nathan: 2 punten voor 1e Dan
Sven: 10e en laatste punt voor 5e Dan
Proficiat!

31 maart 2018

Bekers van Deinze

Met z'n drieën gingen ze aan de slag in Deinze: Tine won de U15 -63kg, Jan (U21+ -90kg) en Tom (U21+ -100kg) werden afgerekend op hun gebrek aan wedstrijd-ervaring maar verdienen een ferme pluim voor hun inzet.

>> Verslag door Yanick.

25 maart 2018

Ontmoeting U11/U13 te Kruishoutem

Dit weekend trokken onze U11 en U13, gecoacht door Christophe en Dave, naar de sporthal van Kruishoutem. Het werd een leuke dag met mooie resultaten.

>> Groepsfoto U11.
>> Groepsfoto U13.

24 maart 2018

Eerste plaats voor Tine op de Ippon Trophy Antwerp

Onze judoka Tine Van den Bergh (U15) timmert al een tijdje aan de competitie-weg. Op de Ippon Trophy Antwerp was ze dit weekend de koningin van de -63kg: haar 4 tegenstandsters werden één voor één met Ippon van de mat gestuurd. Goed gedaan !

Op 1 mei a.s. mag ze tevens de Oostvlaamse kleuren verdedigen op het Nationaal Interprovinciaal Kampioenschap.

10 maart 2018

Gentse sport-awards: Mina is jongere van het jaar

De Gentse sportaward voor de beste jongere is gisteren uitgereikt aan onze eigen Mina Libeer. Proficiat! Ook dank aan alle stemmers.

>> Website stad Gent.

18 februari 2018

BK Jeugd - Hanne kroont zich tot kampioene

Hanne Noyen heeft op overtuigende wijze goud behaald op het Belgisch Kampioenschap U21 -57kg: na brons op het Provinciaal en zilver op het Vlaams, reeg ze vandaag 3 zeges met Ippon aaneen, goed voor goud en voor de welgemeende felicitaties van onze ganse judo-familie!

>> Verslag door Dirk.

10-11 februari 2018

VK Jeugd - Hanne 'on track' voor Belgisch eremetaal

Voor Tine en Krian werd dit Vlaams Kampioenschap het eindstation. Hanne werd vandaag 2e en is daarmee 'on track' voor Belgisch eremetaal in de U21. Succes in Antwerpen volgende week!

3 februari 2018

PK Jeugd - 3 judoka's stoten door

Dirk mocht vorig weekend 8 judoka's begeleiden op het Provinciaal Kampioenschap Jeugd, dat sinds mensenheugnis doorgaat in de sporthal van Aalter. Betaalden een aantal judoka's 'lesgeld' (maar daar is niks mis mee, wel integendeel, het maakt deel uit van het groeiproces dat je als jonge judoka doormaakt), uiteindelijk slaagden 3 judoka's erin om door te stoten naar het Vlaams Kampioenschap, dat volgend weekend doorgaat. Succes!

>> Verslag door Dirk.

6-7 januari 2018

Oudertraining & Gasttraining door Ilse Heylen

Traditiegetrouw mogen onze jongste leden 1 keer per jaar met 1 van hun ouders de mat op voor een speelse kennismaking met het judo: op 6 januari was het weerom een gezellige drukte bij onze Kleuters en Jeugd1. Iemand nadien last gehad van stramme spieren ;-) ?

Daags nadien mochten we opnieuw Ilse Heylen verwelkomen: onder het goedkeurend oog van O. Berghmans (Technisch Directeur Topsport, VJF) en R. Declercq (Technisch Directeur, VJF) werd haar gasttraining aan Jeugd2 en aan de Volwassenen ten zeerste gesmaakt.

Onze trainer Dirk De Maerteleire plaatste een woordje m.b.t. het succesvolle 2017, en zette gelijk een aantal mensen in de bloemetjes, waarna iedereen uitgenodigd was voor de nieuwjaarsreceptie.

>> Fotoboek.

3 december 2017

U11 en U13 op de mat in sporthal Puyenbroeck te Wachtebeke

Coach Dirk mocht in Wachtebeke 4 U11 coachen, waaronder eentje die voor het eerst kennismaakte met de wedstrijd-tatami - hopelijk smaakt het naar meer! Coach David had 's namiddags 4 U13 onder zijn auspiciën.

>> Verslagje en foto U11.

18-19 en 25-26 november 2017

ONDENKBAAR: JS MERELBEKE = TWEE x KAMPIOEN INTERCLUB

Onze wedstrijdjudoka's hebben de voorbije weekends een stukje clubgeschiedenis geschreven: onze Dames1 werden -hou u vast- Nationaal Kampioen Interclub, en onze Heren knokten zich naar de titel van Kampioen in 2e Vlaamse Afdeling B. Absoluut TOP, proficiat!!! Onze Dames2 werden verdienstelijk 9e in 2e Vlaamse Afdeling.

>> Verslag van deze unieke gebeurtenis en foto's.

17 november 2017

Pracht van een 5e stek voor Mina op GP Den Haag

Bij haar 1e deelname aan een Grand Prix voor senioren, in het Nederlandse Den Haag, heeft Mina een voortreffelijk parcours afgelegd, en heeft ze mogen kampen voor brons. Haar Duitse opponente was dan wel te sterk, met haar 5e stek mag onze judoka met recht en reden trots zijn!

>> Verslag en foto.

5 november 2017

U9, U11 en U13 aan het werk in het Westvlaamse Ardooie

Met 14 waren ze ingeschreven voor dit tornooi in Ardooie nabij Roeselare. Op de dag zelf diende er eentje verstek te geven wegens ziekte. Coach Maarten (bijgestaan door coach Dave) concludeerde op het einde van een lange judo-dag dat er goed gewerkt was.

>> Verslagje.

5 november 2017

Mina nu ook Belgisch kampioene bij de senioren

Als laatstejaars junior heeft Mina LIBEER nu ook het Belgisch kampioenschap senioren bij de -57kg gewonnen. Met drie klinkende Ippon zeges nam Mina de maat van haar Vlaamse en Waalse concurrentes. Een nieuwe titel op Mina's goedgevulde palmares. Proficiat!

Hier vind je de >> podiumfoto.

29 oktober 2017

Mina brengt haar bronzen medaille mee naar de dojo

Jammer genoeg krijgen we onze top-judoka Mina LIBEER niet zo heel vaak te zien in Merelbeke, ze is immers voortdurend onderwegs, van regionale of nationale training naar competitie of stage, maar vandaag bracht ze haar bronzen medaille van het WK Junioren mee naar onze dojo. Iedereen ging met graagte met haar op de foto.

Die groepsfoto met een glunderende Mina vind je >> hier. T R O T S !

19 oktober 2017

MINA HAALT BRONS OP HET WK JUNIOREN

Op het wereldkampioenschap voor juniors te Zagreb (Kroatië) heeft Mina Libeer na 6 hard bevochten kampen een bronzen medaille behaald. Een nooit geziene TOP prestatie waarvoor van de ganse judoschool een ferme proficiat.

>> Verslag van de hand van O.Berghmans en foto's.

8 oktober 2017

U11 en U13 te Kemzeke

Eerste U11/U13 competitie na het zomer-reces. Coaches Michiel en Geert hadden resp. 3 en 5 leeuwtjes op de mat in Kemzeke. Ze deden het allemaal voortreffelijk!

>> Verslagje en foto's.

7 oktober 2017

PK Senioren

Slechts twee Merelbekenaren hadden zich ingeschreven voor het Provinciaal Kampioenschap bij de Senioren.

Mina Libeer kreeg van de VJF vrijstelling en mag rechtstreeks door naar het Belgisch Kampioenschap op 4 november a.s.
Onze -90kg Cederik Overdeput diende een voorwedstrijd te vechten tegen een kameraad 4e Dan. Cé heeft gevochten als een leeuw (zo kennen we hem) maar verloor met 1 Waza-Ari. Hij kreeg spijtig genoeg ook geen herkansing.

Dus niemand op het Vlaams Kampioenschap volgende week. Dat moet toch wel lang geleden zijn...

6-7 oktober 2017

WK Kata op Sardinië

In Olbia op het eiland Sardinië gingen dit weekend de Wereldkampioenschappen Kata door. Twee Merelbeekse koppels waren present.

Op vrijdag kwamen Nathalie De Pauw en An Roelands op in de 'Grand Slam' van het Ju No Kata, met 14 deelnemende koppels. Ze deden een meer dan behoorlijke demonstratie, maar met bijzonder zware concurrentie uit Japan, Frankrijk, Spanje en Italië dienden ze vrede te nemen met de 8e plaats, onvoldoende om door te mogen naar de eigenlijke WK finale op zaterdag. Toch hadden zij een goed gevoel bij hun performance.

Minder goed verging het Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy. Ze werden keihard afgerekend op een paar foutjes in hun demo van de Kime No Kata en werden uiteindelijk 13e. Een teleurstelling, maar 'bluven goan' jongens!

1 oktober 2017

Koten Shiai

Vorige zondag was er Koten Shiai, en volgende judoka's hebben er wedstrijdpunten gesprokkeld in hun queeste naar een hogere graad:

Cederik: ½ punt voor 5e Dan
Sven: 2 punten voor 5e Dan
Arne: 2 punten voor 5e Dan
Wouter: 3 punten voor 3e Dan

15 september 2017

Mina niet verder dan de 2e ronde op het EK Junioren

Onze judoka Mina Libeer is op het EK Junioren in Maribor niet verder geraakt dan de 2e ronde.

Eerst won ze vrij vlot van de Roemeense Hutanu (2x Waza-Ari). En had ze het overwicht (zonder evenwel te scoren) in de reguliere 4 minuten van de 2e kamp tegen de Tsjechische Zemanova, dan werd ze in de Golden Score gecounterd op een minder geslaagde O Soto Gari.

En dus 'Game Over' op dit EK. Kop op, meid, opnieuw focussen en blijven gaan !

19 augustus 2017

Mina wint nu ook op European Cup Junioren in Arad

Ook in het Roemeense Arad heeft Mina nu de 1e plaats gehaald op de European Cup Junioren. Waren de zeges op weg naar de finale moeizaam en zwaarbevochten, dan kreeg Mina de overwinning in de finale in de schoot geworpen door kwetsuur van de andere judoka. Blijft hoedanook een TOP prestatie, Mina, proficiat van ons allemaal!

>> Mini-Verslag en podiumfoto.

8 juli 2017

Mina wint op European Cup Junioren in Gdynia

Waren er reeds een 7e stek in Lignano en schitterende 3e plaatsen in Kaunas en La Coruña, nu heeft onze judoka Mina Libeer dit weekend de overwinning behaald op de European Junior Cup in het Poolse Gdynia.

>> Mini-Verslag en foto's.

4 juni 2017

Arne slaagt voor 4e Dan

Met blijdschap kunnen we meegeven dat Arne Dewulf vandaag de 4e Dan graad heeft behaald. Wow, goed gedaan ! Proficiat.

13 mei 2017

Mina 3e op European Cup Junioren in Litouwen

Met een knappe 3e plaats op een goed bezette European Cup voor Junioren in Kaunas (Litouwen) bevestigt Mina haar goede vorm, en timmert ze verder aan de weg die leidt naar het EK Junioren (september) en mogelijks zelf het WK Junioren (oktober)... Wauw! We wensen haar alle succes.

>> Verslag en foto's.

23 april 2017

Een mandje vol medailles op het BK Kata en Judoshow te Etterbeek

Op het BK kata, vorig weekend ge-organiseerd door onze Waalse vrienden van de FFBJ, heeft JS Merelbeke verschillende medailles verdiend:

- Nathalie De Pauw en An Roelands: 1e plaats Ju No Kata

- Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy: 1e plaats Kime No Kata en 3e plaats Goshin Jutsu

- Judoshow team 1 (Jasper, Krian, Emma en Britt): 1e plaats
- Judoshow team 2 (Lina, Karsten, Noah en Victor): 2e plaats

PROFICIAT!!!

8 april 2017

7e stek voor Mina op de European Junior Cup te Lignano (Italië)

Laatste keer dat Mina LIBEER kon deelnemen aan deze zwaarbezette European Junior Cup, waar 39 deelneemsters aantraden in de -57kg.
Vrij in de 1e ronde, won Mina nadien (telkens in de Golden Score) van A. Szymanska (Pol, als U18 3x goud op een ECup) en van M.Louis Sidney (Fra). Tegen de Sloveense K. Kajzer (vorig jaar winnares hier in Lignano) kwam Mina voor, maar in de laatste minuut geraakte ze in een houdgreep, dus verwezen naar de herkansingen.
Met winst van de Tsjechische V. Zemanova leek Mina goed op weg naar de kamp voor brons, maar de laatste horde was er één teveel: tegen F. Loxha (Kosovo) moest onze judoka opgeven na een zware slag op het borstbeen. Zevende plaats dus. Toch weer knap gedaan. Hopelijk valt de kwetsuur mee.

2 april 2017

1, 2 en 3 punten op Shiai

Op de Koten Shiai voor Heren (2e, 3e en 4e Dan) hebben Pieter Cadron, Sven Van Driessche en Cederik Overdeput respektievelijk 1, 2 en 3 punten gesprokkeld in hun queeste naar een volgende Dan-graad. Proficiat !

26 maart 2017

Mina wint de Internationaler Thüringen Pokal te Bad Blankenburg (Erfurt, Duitsland), Hanne wint 2 kampen

Laatstejaars junior Mina LIBEER heeft op overtuigende wijze goud behaald op de Internationaler Thüringen Pokal (U21, -57kg). Waarmee ze de selectie-criteria heeft gehaald om te mogen deelnemen aan het EK midden september.

Bij Hanne NOYEN ligt de focus nu meer op haar universitaire studies, maar ze won op de ITP wel mooi 2 kampen.

>> Verslag en foto's.

12 maart 2017

Groepsfoto n.a.v. de gasttraining door Kikuchi-sensei

Dit weekend was de sympathieke Japanner Eiji Kikuchi weerom te gast in onze dojo, voor een gesmaakte training aan jong en oud; de 2e sessie werd een ware marathon, maar niemand die daarover zijn beklag deed, wel integendeel. Domo arigato gozaimasu, Kikuchi-sensei!

De hi-res groepsfoto vind je >> op deze link van onze website.

11 maart 2017

U11 en U13 te Zelzate

Twee weken na de ontmoeting in Overmere kaapten de U11 en U13 van JS Merelbeke opnieuw de 3e plaats in de ploegenstand weg, dit keer in Zelzate. Een knap staaltje ploegwerk, mijn gedacht ! Coaches Geert en David waren apetrots op jullie.

>> Verslagje en foto's.

4 maart 2017

Negende plaats voor Mina op de European Open in Praag

Mina Libeer nam zaterdag deel aan de senioren-competitie European Open in Praag (U57; 30 deelnemers). Moeizame winst in GS van de eerste ronde van thuis-judoka Vera Zemanova (°99). Verlies in de laatste halve minuut van kamp 2, tegen de nederlandse Margriet Bergstra (°93). Mina uitgeschakeld (negende plaats) ondanks dat Bergstra uiteindelijk zilver haalt: in de European Open krijgt men immers enkel herkansing als men zelf in de kwartfinale geraakt.

26 februari 2017

EJU Kata Tornooi 'Marcel Clause' te Etterbeek

Nathalie en An hebben op het zwaarbezette EJU Kata Tornooi 'Marcel Clause' een zeer mooie bronzen medaille behaald in de Ju No Kata competitie. Well done!
Ook Patrick en Yanick tekenden present (Kodokan Goshin Jutsu) maar konden zich niet plaatsen voor de finale. Toch ook aan jullie beiden proficiat.

>> Verslagje en foto's.

26 februari 2017

U11 en U13 te Erembodegem

Coaches Maarten en David hadden 9x U11 en 4x U13 onder hun hoede op de jaarlijkse ontmoeting te Overmere. Iedereen heeft er zijn beste beentje voorgezet (of zijn beste schouder of arm gebruikt), en op het einde van de goedgevulde dag mocht Merelbeke er de groepsbeker 3e plaats in ontvangst nemen. Dat is mooi gedaan, proficiat!

>> Verslagje en foto.

19 februari 2017

Hanne behaalt zilver op het Belgisch Kampioenschap jeugd

En toen was ze nog alleen, Hanne NOYEN, de enige van de JSM jeugd die wist door te stoten naar het BK in Herstal. Ze diende er enkel in de finale haar meerdere te erkennen, en mocht dan ook fier de zilveren medaille mee naar huis brengen. Gefeliciteerd!
Onze vaste clubbezoekster Zoë De Maerteleire werd er eveneens knap 3e in de U18 -70kg !

>> Verslag en foto's.

18 februari 2017

Mina bijzonder knap 7e op zwaarbezette European Judo Open Women te Oberwart

Onze laatstejaars junior Mina LIBEER heeft de Vlaamse en Belgische Kampioenschappen voor de Jeugd aan zich laten voorbijgaan, maar niet zonder reden: op 18 februari trad ze immers aan op de European Judo Open Women in het Oostenrijkse Oberwart: een competitie voor senioren met tal van absolute toppers uit Europa en ver daarbuiten. Mina heeft er een 7e plaats behaald, voorwaar een uitmuntende prestatie, proficiat!!

>> Verslag en aktiefoto.

11-12 februari 2017

Hanne mag naar het Belgisch Kampioenschap

Van de 3 Merelbeekse judoka's die zich wisten te plaatsen voor het Vlaams Kampioenschap, gaat Hanne NOYEN door naar het Belgisch Kampioenschap (volgend weekend). Kjell werd 5e en nieuwkomer Tine verzamelde ervaring om zich ongetwijfeld verder te ontwikkelen.

>> Verslag en foto.

4 februari 2017

Drie van onze judoka's stoten door naar het Vlaams Kampioenschap

Onder de stuwende kracht van coach Dirk namen zes jeugdige judoka's deel aan het Oostvlaams Kampioenschap Jeugd. Eentje kwetste zich (Krian - we wensen je spoedig herstel), voor eentje was het een absolute eerste kennismaking met judo in competitievorm (Elias - chapeau!), en nog eentje kon niet doorstoten na verlies in de herkansing (Matthias - 'he will be back'). Drie van hen mogen volgende week naar het Vlaams Kampioenschap: Tine, Hanne en Kjell.

>> Verslag en foto.

29 januari 2017

Wim laat zijn Shiai-kaart volschrijven

Wim Van Dierendonck heeft vandaag op de Shiai 2 punten gemaakt en zet zo de teller op 10 voor examenaanvraag 2e Dan (examen oktober).
En we geven graag mee dat Zoë De Maerteleire, dochter van trainer Dirk, vandaag 4 punten maakte en zich mag klaarstomen voor examen 1e Dan.

22 januari 2017

U11 en U13 te Erembodegem

Coach Maarten trok met 2 enthousiaste groepen judoka's, U11 en U13, naar Erembodegem voor de 16e ontmoeting aldaar. Allen hebben zich goed ingezet ; iedereen heeft iets geleerd, zowel uit de wedstrijden die gewonnen werden als uit de wedstrijden die verloren werden. En ze zijn allemaal gemotiveerd om verder te trainen om nog beter te worden!

>> Verslag en foto's.

21 januari 2017

Beker der Topjudoka's te Lokeren

Onze judoka's Tine en Krian hebben er hun 1e competitie in resp. U15 en U18 opzitten: ze kampten in Lokeren op de 15e editie van de Beker der Topjudoka's. Ze deden dat onder het goedkeurend oog van onze trainster Nathalie, die ook zelf de wedstrijdjudogi aandeed (en won).

>> Verslag en foto's.

14 januari 2017

Eremetaal voor Yanick en Patrick in Nederland

In het Nederlands Roermond ging op 14 januari het 1e Open Limburgse Kata Kampioenschap door. Onze judoka/trainer Yanick Vandekerckhove en zijn vaste kata-partner Patrick Minnoy werden er knap 2e in het Kime No Kata (tori=Yanick) en 3e in het Kodokan Goshin Jutsu (tori=Patrick). Goed gedaan, kerels!

Ons Ju No Kata koppel Nathalie De Pauw - An Roelands moest verstek geven wegens ziekte.

1 januari 2017

Archief

Het archief voor de jaren 2007 - 2016 vind je >> hier....