Mina op stage van 8 tot 15 augustus in Aluksne (Letland)

Van 8 tot 15 augustus 2011 ben ik op uitnodiging van de Vlaamse Judofederatie naar Letland op judostage geweest. Het was niet alleen ver weg (200 kilometer ten oosten van Riga), het was ook helemaal iets anders dan de andere stages, die ik tot nu toe volgde. Hoe zagen mijn 8 dagen eruit?

Maandag 8 augustus 2011 moest ik om 05:00 uur in de luchthaven van Charleroi staan. Ongeveer 10 uur later waren we op onze bestemming. Honger, honger, … maar spijtig genoeg geen Belgische frietjes met steak, maar onbekende Letlandse gerechten. Gelukkig waren de trainingen beter. Ikzelf was er tevreden over, ook al waren ze soms zeer lastig. Ik heb in de 6 trainingsdagen dan ook enorm veel bijgeleerd. Naast de trainingen was er ook genoeg ontspanning: zwemmen in het meer (ook al was het slecht weer), naar de winkel om te proberen iets ‘eetbaars’ te kopen, … Waar we natuurlijk ook niet konden aan ontsnappen waren de loopsessies.

Ook ’s avonds en ’s nachts was er leven in de brouwerij, want dan waren er mijn kamergenoten (Anouk, Leen, Aaike, Leen en Lisa) en de overburen met wie ik mij zeer goed geamuseerd heb. Toen ik op 15 augustus 2011 landde in Charleroi, was ik moe maar voldaan.


Terug