Aktiviteit Judoshow team (13 september 2015)


Foto:



Verslag:


Op zondag 13 september was er voor de judoshow leden van onze judoschool door hun begeleiders Sabine en Yanick een activiteit in mekaar geknutseld. Er was te Brugge afgesproken om 13u aan de kajakklub BKK, en ieder was tijdig daar.
Daar had Yanick voor het nodige gezorgd : voor papa Sven en de 4 kids lagen daar een kajak, padle en zwemvest klaar. We zouden een tochtje maken van een 5tal km van Brugge naar Moerbrugge-brug en terug.
We gingen te water met wat bewolkt weer maar met veel enthousiasme. Na enkele meters werd al duidelijk dat Krian en Britt de techniek toch al wat mee hadden, maar Jasper en Emma daarentegen veel minder. Ze maakten pirouettes op het water dat het een lieve lust was maar van rechtuit varen was toen nog geen sprake. Na wat uitleg en tips begon het toch stilaan iets te beteren. Sven was al iets verder met de 2 andere kids. Krian was de meest enthousiaste en nam zijn bochten goed maar schepte telkens water tot we hem na korte tijd zagen ten onder gaan! Yanick mocht ter hulp snellen om de eerste zwemmer op te vissen. Dus man op het droge, boot leeg maken en dan terug het water op. Voor Emma ging het dan al stukken beter maar broer Jasper zat nog steeds te sakkeren dat het een plezier was. Maar geen probleem, 't is goed om zo jezelf eens tegen te komen.
Het bleef erg leuk en het was voor ieder genieten al was het wel duidelijk dat het vooropgestelde tochtje toch te ver zou zijn en in overleg tussen Sven en Yanick werd de afstand ingekort. Onder de brug van Steenbrugge werd er rechtsomkeer gemaakt. Daar waren ook de overige ouders om van op de oever aanmoedigingen te roepen. Op het zelfde tempo werd er verder gevaren maar Jasper kreeg het idee als het niet voorwaarts kan mms achterwaarts dan eens proberen. Dat lukte maar schept zo wel water met het resultaat, bootje onder en Jasper zwemmen. Na de redding en de geledigde boot ging het plots stukken beter voor hem. Stilaan kwam het BKK lokaal in zicht maar ook dreigende bewolking met de eerste dikke druppels. Na aankomst, opbergen van materiaal en een douche stond er een wandeling op het programma. De weergoden waren ons niet gunstig dus zou dat niet doorgaan. Maar dat was zonder het enthousiasme van de kids gerekend. Ze wilden het afwerken en zonder ouders. Het was een zoektocht die Dominique had gemaakt met afbeeldingen om zo hun weg te zoeken. Het viertal werd op weg gezonden gewapend met jas, paraplu en zoekopdracht. Daar gingen ze en zouden na elke afbeelding een sms sturen. Grote zus Christel volgde de kids via smartphone en zo werden gevolgd zonder het zelf echt te weten. Dus heel tof voor de achterblijvers die ondertussen naar huize Dominique en Yanick waren getrokken om de avond af te ronden. Bij een aperitief en klein hapje werd er met spanning op het viertal gewacht. En daar waren ze, drijfnat maar super tevreden. Ondertussen was het eten klaar en gingen we met zijn allen aan de stoverij met kroketjes. Zo werd er met een babbel en een drankje een einde gemaakt aan een heel leuke en mooie dag voor de ouders , kids en begeleiders. Deze werden ook nog bedankt met een attentie voor wat ze doen voor het judoshow team. Nogmaals dank ervoor. Als besluit kunnen we stellen dat het , behalve het weer, een heel mooie en geslaagde activiteit was voor ons team en zeker voor herhaling vatbaar. Deze mening werd alvast al unaniem gedeeld.


Yanick Vandekerckhove


Terug